• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Solskjer šampion: Konačno! Poslije 100 godina

Nekadašnji napadač Mančester junajteda kao mlad trener domogao se titule u Norveškoj. Mediji ga već obilježili kao Fergusonovog nasljednika.

 Solskjer šampion: Konačno! Poslije 100 godina Izvor: MONDO

Nekadašnji napadač Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer osvojio je prvu titulu kao trener! Dva kola prije kraja, njegov Molde osigurao je prvi pehar šampiona Norveške u istoriji. Engleski mediji ga odmah proglasili nasljednikom Aleksa Fergusona.

Nakon što je Solskjer (38), čiji je nadimak na Ostrvu bio "Ubica dječijeg lica", okončao igračku karijeru 2007. godine, učio je trenerski zanat na Old Trafordu pune tri sezone u rezervama "crvenih đavola".

U januaru 2011. godine odlučio je da preuzme ekipu Moldea i nije pogriješio iako mu na početku nije dobro krenulo.

U prve tri utakmice na klupi norveškog kluba nije zabilježio nijedan trijumf, ali nije odustajao od svoje napadačke filozofije, koja ga je krasila u Junajtedu. Ubrzo su uslijedile brojne pobjede koje su na koncu donijele i naslov norveškog prvaka.

Za ovjeru prve titule u istoriji, Molde je u nedjelju remizirao protiv Stromsgodseta (2:2) i dva kola prije kraja prvenstva pobjegao na nedostižnih sedam bodova prednosti, obzirom da je direktni konkurent Rosenborg na svom terenu poražen od Brana (3:6).

"Molde je na ovo čekao sto godina. Nekoliko puta smo bili blizu pehara, a sada smo više nego zasluženo šampioni. Kad je Bran poveo 4:1, shvatio sam da je sve gotovo. U našoj svlačionici je sjajna atmosfera i uživaćemo u zasluženom slavlju",
rekao je Solskjer norveškim medijima.

Elektronski mediji i fudbalski eksperti u Engleskoj su odmah pojurili da Solskjera proglase nasljednikom Ser Aleksa Fergusona ukoliko i kada škotski stručnjak odluči da ode u zasluženu penziju.

Solskjer je za punih 11 sezona u Mančesteru (1996-2007) osvojio sedam titula u engleskoj Premijer ligi, ali svakako mu je najvrijedniji pehar Lige šampiona 1999. godine.

Tada je u čuvenom finalu sa Bajernom postigao pobjedonosni gol na "Nou Kampu" u trećem minutu sudijske nadoknade. Prethodno je dva minuta ranije Tedi Šeringem anulirao prednost Bavaraca, koji su na stadionu Barselone od samog početka vodili pogotkom Marija Baslera.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC