• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Real juri proljeće, nada se i Bajern

Madriđani bi pobjedom u Lionu obezbijedili plasman u osminu finala. Zagrepčani se nadaju iznenađenju u Amsterdamu. Junajted bez Vidića.

 LŠ: Real juri proljeće, nada se i Bajern Izvor: MONDO

Madridski Real pokušaće u srijedu u Lionu da nastavi seriju pobjeda i da već poslije četvrtog kola takmičenja po grupama obezbijedi plasman u osminu finala Lige šampiona.

Real je trenutno prvi u španskom prvenstvu i zabilježio je osam uzastopnih pobjeda u svim takmičenjima. U prošlom kolu Lige šampiona u Madridu, "kraljevski" klub bio je ubjedljiv protiv Liona - 4:0.

Madriđani su u posljednja dva duela sa Lionom ostvarili gol-razliku 7:0 i tako prekinuli lošu seriju. Prethodno, nisu savladali ekipu sa Žerlana u sedam mečeva.

U drugoj utakmici D grupe Ajaks će u Amsterdamu dočekati zagrebački Dinamo, a eventualnom pobjedom "kopljanici" bi napravili veliki korak ka plasmanu u sljedeću fazu takmičenja.

“Nemamo imperativ, ali nadam se da možemo da pobijedimo i sačuvamo nadu da ćemo i na proljeće igrati u Evropi” , istakao je prvi čovjek “modrih“ Zdravko Mamić.

Na Maksimiru je Ajaks pobijedio 2:0. Očekuje se da će u domaćem sastavu biti oporavljeni Miralem Sulejmani.

Plasman u osminu finala mogao bi u A grupi da osigura Bajern ako pobijedi ekipu Napolija, a Mančester siti u drugom meču ne savlada Viljareal.

"Napoli je dobar i jak tim, veoma je teško igrati protiv njega. Mnogo trče i izuzetno su borbeni. Koriste sistem igre koji nije tako čest u Bundesligi. Nadam se da ćemo biti mnogo bolji nego u prošloj utakmici", izjavio je najbolji strelac Bavaraca Mario Gomez.

Trener Bajerna Jup Hajnkes imaće na raspolaganju Bastijana Švajnštajgera i Danijela van Bujtena koji su se oporavili od povreda.

Mančester siti će na gostovanju Viljarealu juriti pobjedu koja bi mogla da mu donese skok na drugo mjesto u grupi i korak ka osmini finala.

Siti se nalazi u odličnoj formi, vodi u Premijer ligi i postigao je 24 gola u posljednjih šest utakmica.

"Puni smo samopouzdanja i zanima nas samo pobjeda u Španiji. Ako osvojimo sva tri boda, potpuno će se promijeniti situacija na tabeli. Imaće i Viljareal veliki motiv, juriće prvu pobjedu u grupi i svakako će vidjeti svoju šansu", rekao je desni bek Sitija Mika Ričards.

Inter igra očajno u italijanskom prvenstvu i nalazi se na 17. mestu na tabeli, a u Ligi šampiona ga očekuje duel protiv Lila u Milanu. Dejan Stanković trebalo bi da bude u startnoj postavi Intera.

U drugoj utakmici B grupe CSKA će u Moskvi, predvođen Zoranom Tošićem, protiv Trabzona tražiti pobjedu i šansu da, u slučaju Interovog kiksa, dođe do prvog mjesta na tabeli.

Priliku da širom otvori vrata osmine finala imaće Benfika, koja će na svom terenu dočekati Bazel u C grupi, dok je Mančester junajted veliki favorit u duelu sa gostujućim Ocelulom iz Rumunije.

U timu Junajteda neće biti kapitena Nemanje Vidića koji je u prošlom meču sa Ocelulom zaradio crveni karton.

Parovi mečeva u srijedu:

Grupa A:

Bajern – Napoli
Viljareal - Mančester siti
Tabela: Bajern 7, Napoli 5, Mančester siti 4, Viljareal 0.

Grupa B:

Trabzon – CSKA
Inter – Lil
Tabela: Inter 6, CSKA 4, Trabzon 4, Lil 2.

Grupa C:

Mančester junajted – Ocelul
Benfika – Bazel
Tabela: Benfika 7, Mančester junajted 5, Bazel 4, Ocelul 0.

Grupa D:

Lion - Real Madrid
Ajaks - Dinamo Zagreb.
Tabela: Real 9, Ajaks 4, Lion 4, Dinamo 0.

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC