• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP BIH: Borac želi gol na "Koševu"

Fudbaleri Borca, uzdrmani porazom u Gabeli, u srijedu gostuju Sarajevu u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine.

 KUP BIH: Borac želi gol na "Koševu"  Izvor: MONDO

Aktuelni šampion BiH je neočekivano poražen od GOŠK-a u Gabeli (1:0), a osim toga pružio je lošu igru i za 90 minuta nije uputio nijedan udarac u okvir gola domaćeg tima.

U srijedu crveno-plave očekuje mnogo teži rival - Sarajevo u borbi za plasman u polufinale Kupa BiH.

"Ovo je samo prvo poluvrijeme i siguran sam da pitanje polufinaliste neće biti riješeno na 'Koševu'. Želimo da napravimo pozitivan rezultat pred revanš na Gradskom stadionu, a svjesni smo da nas očekuje težak zadatak i utakmica u nezgodnom trenutku", rekao je trener Banjalučana Velimir Stojnić za "Nezavisne novine".

"Glavni cilj nam je da postignemo pogodak jer ćemo tako u mnogome olakšati situaciju pred revanš. Moramo da iskoristimo slabosti protivnika koji će sigurno napraviti veliki pritisak od prvog minuta."

Stojnić je imao samo riječi hvale za protivnika, koji je, po njemu, dosta organizovana ekipa.

"Sarajevo je možda i najbolji tim u BiH. Dosta su iskusni i na terenu djeluju veoma motivisano. Smatram da su ekipa koja će tek na proljeće pokazati koliko vrijedi", kazao je šef struke "crveno-plavih", koji na ovom susretu neće moći da računa na Dragoslava Stakića, dok je pod znakom pitanja nastup Milana Stupara.

Vezista crveno-plavih Borislav Mikić smatra da su igrači svjesni grešaka iz Gabele (1:0) i da ih protiv Sarajeva neće ponoviti.

"Moraćemo na 'Koševu' da postignemo barem jedan gol, koji bi nam olakšao posao u revanšu. Podvlačim da se nismo odrekli borbe za titulu iako za liderom Širokim Brijegom zaostajemo devet bodova. Treba nam samo jedna serija pobjeda i sve će biti u redu. Sigurno će i vodeća trojka imati oscilacija u formi", rekao je Mikić, prenosi "EuroBlic".

Boris Raspudić, Borčev univerzalac, propustio je meč protiv GOŠK-a zbog kartona, ali vjeruje da loš dan može svakome da se desi.

"Atmosfera je odlična i to je najvažnije. Sarajevo je takođe u seriji teških dvoboja, a 'bordo' timu predstoji i derbi sa Željezničarem. Imaćemo svoje šanse na 'Koševu' i na nama je da ih iskoristimo", naglasio je Raspudić.

Iz sarajevskog tabora najavili su plasman u polufinale.

Trener Jirži Plišek na raspolaganju će imati sve fudbalere, ali na konferenciju za novinare nije došao već je češkog stručnjaka mijenjao generalni direktor "bordo" kluba Dino Selimović.

"Naš cilj je pobjeda. Želimo prednost od dva gola koja bi nam bila dovoljna za miran revanš u Banjaluci. U samo mjesec dana igramo čak tri utakmice s Borcem. Plišek će odlučiti koje od njih su najbitnije", izjavio je Selimović.

Prvi meč četvrtfinala Kupa BiH između Sarajeva i Borca igra se u srijedu 17.30 časova na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović - Hase".

Željezničar na stadionu ''Grbavica'' dočekuje zenički Čelik u reprizi prošlogodišnjeg finala Kupa BiH, koji je pripao Sarajlijama.

''Znamo što nas čeka. Nakon prošlogodišnjeg finala ostali su nam dužni i sigurno će igrati na svom maksimumu. Odmorni su jer desetak dana nisu igrali utakmicu, ali isto tako to može biti i hendikep za njih'', rekao je trener Želje Amar Osim.

Nekoliko igrača Željezničara žalilo se na bolove nakon treninga, ali Osim očekuje da će svi biti u konkurenciji za utakmicu u srijedu.

''Nećemo puno mijenjati sastav jer je u Evropu u ovom trenutku lakše izaći kroz Kup BiH, pogotovo kada smo došli do četvrtfinala'',
naglasio je Osim.

Susret Željezničar - Čelik na rasporedu je u 18 časova na Grbavici.

U preostala dva četvrtfinalna dvoboja, apsolutni favoriti za plasman među četiri najbolja tima takmičenja su Velež i Široki Brijeg obzirom da igraju protiv niželigaša Branitelja odnosno Krajišnika.



Parovi četvrtfinala Kupa BiH (13.30 h)
Velež - Branitelj
Široki Brijeg - Krajišnik
Sarajevo - Borac (17.30)
Željezničar - Čelik (18 h)


(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC