• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP BIH: Borac odolio na Koševu

Borac i Sarajevo remizirali bez golova u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH. Željo bolji od Čelika, Široki se izvukao u Velikoj Kladuši.

 KUP BIH: Borac odolio na Koševu Izvor: MONDO

“Finale prije finala” ili duel Borca i Sarajeva u Kupu BiH biće odlučen u drugih 90 minuta, ili nakon njih, pošto je u srijedu u prvom meču četvrtfinala na Koševu bilo 0:0.

Nije se ostvarila želja trenera Borca da njegova ekipa postigne pogodak na Koševu, ali jeste njegova prognoza da će se pobjednik odlučivati na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Borac je sada u blagoj prednosti pred revanš, ali ni Sarajevo nije bez šanse, naprotiv, bordo tim takođe nije primio pogodak na svom terenu pa bi mu za prolaz u polufinale u Banjaluci odgovarao bilo koji remi sa golovima.

A njih nije bilo u srijedu na Koševu. Oko hiljadu navijača vidjelo je tek nekoliko prilika na obje strane, a jednu od najboljih imali su domaći fudbaleri na startu meča kada je nakon kornera Haskić šutirao, a loptu na gol liniji zaustavio Stupar. U nastavku akcije Avdukić je odličnom odbranom zaustavio pokušaj Obuće.

Avdukić je bio na visini zadatka i nekoliko trenutaka kasnije kada je ponovo šutirao Haskić.

Banjalučani su uzvratili u 21. minutu preko Vidakovića, ali je Adilović bez problema zaustavio njegov šut.

Još manje prilika viđeno je u drugom dijelu. Jedna od rijetkih bila je ona kada su šutirali prvo Bajraktarević, a onda i Obuća, ali bez rezultata. Možda najbolju priliku u drugom dijelu Borac je imao u 74. minutu kada je šutirao Bučan koji je nekoliko minuta ranije ušao s klupe, ali je Adilović dobro reagovao i sačuvao svoju mrežu.

Branilac trofeja u Kupu BiH Željezničar na Grbavici je savladao Čelik 2:0. Plave je u vođstvo doveo Eldin Adilović, koji je u prošlosti nosio dres zeničkog kluba, a konačnih 2:0 postigao je Selimović u 65. minutu.

U međuvremenu je Čelik mogao do izjednačenja, ali se fudbaler Željezničara Gušo odlično snašao u svom šesnaestercu u 56. minutu i dva puta spasio svoj gol izbacivši loptu sa gol linije!

Navijači Željezničara sigurno su zadovoljni ovom pobjedom, ali su poslije utakmic jasno dali svojim ljubimcima da im je još važnija pobjeda protiv Sarajeva u derbiju koji slijedi. "Hoćemo pobjedu, pobjedu u derbiju", skandirali su manijaci poslije utakmice sa Čelikom.

Član Prve lige Federacije BiH Krajišnik je pred oko 1.000 gledalaca bio bolji od lidera Premijer lige BiH Širokog Brijega većim dijelom utakmice. Od 38. minuta golom Šabana Pehilja stekao je prednost kojom je prekinuo seriju golmana Luke Bilobrka, koji nije vadio loptu iz mreže više od 750 minuta.

Međutim, Širokobriježani su uspjeli da izjednače u samom finišu utakmice pogokom Hrvoja Mišića, koji je spasio ekipu poraza i pogurao Hercegovce na korak od plasmana u polufinale obzirom da se revanš igra na Pecari.

Dalibor Šilić je izveo sjajno slobodan udarac, lopta je pogodila prečku, odbila se pravo na nogu Mišiću, koji je rutinski pospremio u gol.

U drugom četvrtfinalu, "rođeni" su u Vrapčićima opravdali ulogu favorita protiv Branitelja (2:0) i napravili veliki korak ka plasmanu među četiri najbolje ekipe u Kupu BiH.

Damir Rovčanin iz jedanaesterca načeo je federalnog prvoligaša iz Mostara u 9. minutu, a tačku na pobjedu i solidnu prednost pred revanš stavio je Eldar Hasanović u 50. minutu.

Rezultati četvrtfinala Kupa BiH:

Velež - Branitelj 2:0 (1:0)
/Rovčanin 12 pen, Hasanović 50/

Krajišnik - Široki Brijeg 1:0 (1:0)
/Pehilj 38/

Sarajevo – Borac 0:0

Željezničar- Čelik 2:0 (1:0)

/Adilović 15, Selimović 65/

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC