• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Napoli se kasno sjetio da zna i umije

Bajern vodio 3:0 i jedva sačuvao pobjedu protiv Napolija. Inter se takodje "tresao". Real u osmini finala, Siti ubjedljiv, debakl Dinama.

 LŠ: Napoli se kasno sjetio da zna i umije Izvor: MONDO

Barseloni i Milanu u srijedu uveče pridružio se i Real Madrid.

"Kraljevski klub" postao je treći sigurni učesnik osmine finala, ali naravno da nije još sve završeno za ekipu Žozea Murinja, jer uprkos pobjedi u Lionu (0:2), gdje je Real teško stradao u više navrata prethodnih sezona, još nije obezbijedjena prva pozicija u grupi, odnosno status domaćina u revanš mečevima prvog kola nokaut faze.

A, mnogobrojni navijači iz siromašnog Napulja, koji su krenuli put Minhena da bodre svoju ljubav na povratku u evropsku elitu posle 21 godine, na poluvremenu su se vjerovatno pitali: "Šta nam je ovo trebalo?"

Na kraju, umalo se nisu radovali.

U 41. minutu derbija Grupe A Lige šampiona, rezultat na Alijanc areni izmedju Bajerna iz Napolija glasio je 3:0, uz tri gola gol-mašine Marija Gomeza.

Poslije svega, bilo je 3:2...

Na mala vrata, Bavarci su se uvrstili u grupu timova koja je ove srijede opravdala ulogu favorita u mečevima najjačeg evropskog takmičenja. Pored Bajerna, pobijedili su još Real Madrid, Inter, Mančester siti, Mančester junajted, Ajaks.

Samo dvije utakmice završene su remijem: Trabzonspor - CSKA 0:0 i Benfika - Bazel 1:1.

Napoli je u Bavarskoj krenuo hrabro i nagovijestio da će, kao italijanski tim, biti tradicionalno neprijatan gost za slavni Bajern. Ali, sve je u postavci Valtera Macarija popucalo po šavovima, kada je Mario Gomez postigao 19. gol na 16. utakmici ove sezone, računajući i Bajern i reprezentaciju Njemačke.

Igrao se 17. minut, a Gomez je sjajno reagovao na pas Bastijana Švajnštajgera, driblingom izbacio čuvare i onda ljevicom savladao Morgana De Santisa. To je bio samo uvod u njegov 20. i 21. gol u sezoni!?

Na 2:0, Gomez je povisio u 23. minutu, poslije sumnjive pozicije u kojoj je Frank Riberi sigurno bio, a strelac možda u ofsajdu. Mladi Toni Kros ubacio je loptu iza ledja odbrane Napolija, a Gomez ovog puta desnom nogom prevario De Santisa.

U 41. već je ličilo na katastrofu plavih sa juga Italije.

Divnu akciju domaćih odbranom je zaustavio De Santis, ali nije imao sreće, jer se lopta odbila pravo na nogu Gomeza – 3:0!

Tek tada, tim koji je u prva tri kola Lige šampiona postigao četiri gola iz četiri udarca u okvir gola, sjetio se da može da igra odličan fudbal. U 45. minutu, poslije "skraćenog kornera" sa lijeve strane, defanzivac iz Argentine, Federiko Fernandez bio je najviši u skoku i zakucao je loptu glavom u mrežu Manuela Nojera.

Poslije povratka sa odmora, gotovo da nije bilo šansi sve do 79. minuta, kada su oba tima igrala sa desetoricom. Prvo je isključen Kolumbijac Zuniga zbog dva starta u dva minuta nad Frankom Riberijem, a potom je izjednačio Badštuber, koji je povukao Edisona Kavanija u gol šansi.

Baš iz tog prekida, Gokan Inler "pozvao" je uigranu akciju, centrirao na dalju stativu, gdje je ponovo najviši bio Fernandez i smanjio na "opasnih" – 2:3.

Tada je Macari uveo i trećeg napadača Gorana Pandeva, koji je prošle sezone u dresu Intera bio koban po Bajern na istom stadionu i golom u 89. minutu za 3:2 poveo nerazure u četvrtfinale. No, ove godine nije imao sličnu magiju, pa je Gomez u nadoknadi vremena umalo postigao gol sa 80 metara…

U sprintu u kojem bi bio tik uz Useina Bolta, De Santis je uspio da stigne fudbal tik prije nego što bi on prešao gol crtu. Ostade 3:2 za desetu pobjedu Bajerna u poslednjih 11 utakmica u svim takmičenjima.

Napoliju ostaje nada da na San Paolu može da pobjedi Siti u sljedećem kolu i oživi nadu o prolasku dalje. Ovog puta "too little, too late" za njih.



Na El Madrigalu igrao je tim koji je ove sezone postigao 13 golova, protiv tima koji je iste sezone postigao 48 golova. Na kraju, prvi su ostali na 13, a drugi otišli na 51.

Viljareal – Mančester siti 0:3 (0:2).

Surovu formu iz Premijer lige, moćna ekipa Roberta Manćinija prvi put je demonstrirala i u Ligi šampiona i to protiv tima koji je dobio samo jednu od prethodnih devet utakmica i koji je uprkos lošoj formi, zbog teških i lakih povreda, ostao bez Djuzepea Rosija, Markosa Sene, Marka Rubena, Kanija, Kristijana Zapate.

Stoga, krajnji rezultat ne treba da čudi. Viljareal je glatko doživio i četvrti poraz u grupi u kojoj zaista nema šta da traži.

Domaće je "otvorio" Jaja Ture rezantnim udarcem sa ivice šesnaesterca na pas Davida Silve, a potom je u nadoknadi vremena strelac bio Mario Baloteli, nakon što je oboren u kaznenom prostoru od strane Matea Musaćija. Sigurnu pobjedu gostiju potvrdio je Ture golom u 71. minutu, poslije akcije "iz školskog".



U Grupi B, treća uzastopna pobjeda, a prva kod kuće, posrnulog Intera.

Tim koji se nalazi na 17. poziciji u Seriji A, pronašao je kakvu-takvu utehu u Ligi šampiona, u kojoj su nerazuri drugi put u dva nadigrali francuskog šampiona Lil, plus su imali prilike da se uživo uvjere u kvalitete Edena Azara, kojeg će Masimo Morati juriti na zimu.

Na slabo popunjenoj Meaci – 2:1 (1:0)!

Inter je poveo golom Samuela u 18. minutu, nakon što je stameni defanzivac bio najviši u skoku poslije kornera Veslija Snajdera. Svi su se na stadionu uhvatili za glavu poslije promašaja Dijega Milita sa šest metara u drugom poluvremenu, ali kao što poštar ne zvoni dva puta, tako ni "El Prinsipe" ne promašuje dva puta.

Već u sljedećoj šansi, Milito je pogodio gol (e, ovog puta stvarno nije mogao da ga promaši) i to sve na centaršut kapitena Havijera Zanetija sa desnog boka. P. S. Gol je bio prazan – 2:0!

Ni to nije bilo dovoljno da Interisti jednom odu bes stresa sa stadiona ove sezone.

Tulio De Melo smanjio je u finišu utakmice na 2:1, ali Lil nije imao snage za djelimičan ili pun povratak protiv ranjenog lava.

U drugoj utakmici ove grupe, Trabzonspor i CSKA odigrali su bez golova, pa su tako ostali i poravnati na drugom mjestu tabele.



Benfika je imala priliku da pobjedom nad Bazelom obezbijedi plasman u osminu finala. Portugalci su bili veliki favoriti, što zbog objektivno znatno jačeg tima što zbog odličnih rezultata u Evropi posljednjih godina što zbog pobjede ostvarene u prošlom kolu na Sent Jakobsu...

I počelo je u skladu sa očekivanjima. "Orlovi" su stisli goste, ređali šanse, pogodili i stativu... Do vođstva su došli već u četvrtom minutu. Rodrigo je opalio lijevom spoljnjom - lopta je imala savršenu putanju i završila u mreži za 1:0.

Imala je Benfika još šansi, Bazel je bio inferioran. Ipak, Švajcarci su odnijeli bod, jer je Čiperfild odlično centrirao sa lijeve strane, na loptu je natrčao Fraj i pucao iz prve za 1:1 u 64. minutu.

Igrači Benfike, među kojima je bio i Nemanja Matić, nisu uspjeli do kraja da slome otpor Bazela, pa je svako osvojio po bod.

To je iskoristio Mančester junajted, rutinski je savladao Ocelul i na vrhu tabele izjednačio se sa Benfikom - 2:0 (1:0).

Nisu blistali "crveni đavoli" (bez Vidića u sastavu), ali su igrali taman koliko im je bilo potrebno da "ponove" pobjedu ostvarenu prije dvije nedjelje u Rumuniji.

Džons je poslao loptu pred gol Grahovca, ona je stigla na "drugu stativu" gdje se našao Valensija i proslijedio je u praznu mrežu. Ocelul je pružan snažan otpor, dovoljan da Junajted ne stvara šanse, ali ne i da gosti ugroze De Heu.

Sve je bilo riješeno u 87. minutu kada je Runi opalio, lopta je zakačila gostujućeg defanzivca, prevarila Grahovca i odsjela mu u mreži - 2:0.

Nekadašnji šampioni Evrope su posle četvrtog kola "viđeni" u narednoj rundi takmičenja, ali Bazel će vrijebati iz sjenke.



Real Madrid je i matematički riješio plasman u osminu finala, a Ajaks je napravio veliki korak ka tom cilju.

Lion je za "kraljeve" dugo bio neriješiva enigma. U sedam uzastopnih utakmica u Ligi šampiona nisu uspjeli da ga savladaju. Sada su se stvari promijenile, seriju su otpočeli Madriđani.

Treći put uzastopno bili su bolji od Liona i opet bez primljenog gola: Lion - Real Madrid 0:2 (0:1).

Oba gola za goste na Žerlanu postigao je Kristijano Ronaldo, prvi iz slobodnog udarca, a drugi iz penala. Tako Real u posljednja tri duela sa Lionom ima gol-razliku 9:0.

Poraz francuskog predstavnika iskoristili su "kopljanici" da mu pobjegnu tri boda na tabeli. Oni su opet "izbušili" zagrebačke modre - 4:0.

Ajaks je i u prošlom kolu bio bolji od Dinama (2:0), a onda je u Amsterdamu ostvario duplo ubjedljiviju pobjedu. Počelo je "štiklom" Eriksena za Van der Vila, koji je sa roglja peterca umalo pocijepao Kelavinu mrežu - 20. minut.

Samo pet minuta kasnije i Mirlalem Sulejmani se upisao u strelce. Enoh je probacio loptu kroz Dinamovu odbranu, srpski napadač se pravovremeno ubacio, sa čuvarem na leđima obišao golmana Kelavu i poslao loptu u mrežu - 2:0.

U drugom poluvremenu su se De Jong i Lodeiro pobrinuli da trijumf Ajaksa bude još ubjedljiviji, odnosno da Dinamo pretrpi najteži poraz u Ligi šampiona.

Zanimljivo je da su se Ajaks i Dinamo često sretali u posljednjih 13 godina, bio im je ovo osmi međusobni duel i tek druga pobjeda domaćina.

REZULTATI 4. KOLA:

GRUPA A

Bajern Minhen – Napoli 3:2 (3:1)
/Gomez 17, 23, 41 - Fernandez 45, 79/

Viljareal - Mančester siti 0:3 (0:2)
/Jaja 30, 71, Baloteli 45+2/

TABELA: Bajern 10, Mančester siti 7, Napoli 5, Viljareal 0.

GRUPA B

Trabzonspor – CSKA 0:0

Inter – Lil 2:1 (1:0)
/Samjuel 18, Milito 65 – De Melo 83/

TABELA: Inter 9, CSKA 5, Trabzon 5, Lil 2.

GRUPA C

Mančester junajted – Ocelul 2:0 (1:0)
/Valensija 8, Runi 87/

Benfika – Bazel 1:1 (1:0)
/Rodrigo 4, Fraj 64/

TABELA: Benfika 8, Mančester junajted 8, Bazel 5, Ocelul 0.

GRUPA D

Lion - Real Madrid 0:2 (0:1)
/Ronaldo 24, pen 69/

Ajaks - Dinamo Zagreb 4:0 (2:0)
/Van der Vil 20, Sulejmani 25, De Jong 64, Lodeiro 90+2/

TABELA: Real 12, Ajaks 7, Lion 4, Dinamo 0.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC