• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Adžić: "Gasprom" daje mnogo, ali i to je malo

"Ako se sutra pojavi neko s 20 miliona da digne Zvezdu, da uđemo u Ligu šampiona, istog sekunda svi idemo"

 Adžić: "Gasprom" daje mnogo, ali i to je malo  Izvor: MONDO

"Preselićemo se na zapad i navijaćemo i rukama i nogama",  izjavio je sportski direktor Crvene zvezde Ivan Adžić na temu odlaska aktuelne Uprave kluba.

U Crvenoj zvezdi se ovome nisu nadali.

Ako je nova eliminacija iz Evrope, od Rena (1:6), bila razumljiva, u Ljutice Bogdana nikako nisu očekivali da će u trećoj godini rekonstrukcije kluba na svim nivoima, ekipa poslije deset odigranih kola zaostajati četiri boda za, ponovo, Partizanom.

I ne samo to.

Pogledom u retrovizor, može se zaključiti da je Crvena zvezda koju je vodio Vladimir Petrović Pižon pre dve sezone i u kojoj se starteri bili neki kasnije omalovažavani fudbaleri poput Saše Stamenkovića, Slavoljuba Djordjevića, Nikole Ignjatijevića, Oliveire Savija, Vladimira Bogdanovića, Marka Blažića, Slavka Perovića i Aleksandra Jevtića, u ovom periodu sezone imala 28 od mogućih 30 bodova.

Daleko "zvučniji" i nadasve skuplji sastav koji predvodi Robert Prosinečki sakupio je 23 boda u istom periodu, bez da je recimo imao teško gostovanje kao što je ono u Novom Sadu.

Da li je vrijeme za alarm?

Izgleda da jeste i osjetio je to sportski direktor kluba Ivan Adžić, koji je otvoreno govorio o svim problemima crveno-belih u intervjuu za "Večernje novosti" od petka.

Počeo je od sebe, odnosno Uprave kluba, a na pitanje: "Da li je ova uprava dosegla maksimum mogućnosti?", odgovorio je:

"Smatram da nije. Po pitanju funkcionisanja kluba uradili smo mnogo, ali nismo zadovoljni rezultatima. Očekujemo titulu", rekao je Adžić.

"Ali, veoma je teško raditi bez novca i doći do njega kada nema velikih sponzorskih ugovora. Ugovor s 'Gaspromom' od 2,2 miliona evra jeste najveći na Balkanu, ali Zvezdi treba mnogo više i od deset miliona evra godišnje. Samo pet miliona je licenciranje, a to je jedan fenomenalan prelazni rok. Imamo i mnogo repova iz prošlosti... Ali, sve će se prevazići i ako zadržimo ključne igrače, uz dva-tri prava pojačanja, bićemo ozbiljna ekipa".

Da li to znači da ove zime niko neće otići iz Crvene zvezde?

"Ne bih prodao nijednog bitnog igrača već samo one koji nisu potrebni. Ali ,to ne zavisi od mene, već od situacije u klubu. Ipak, treba biti svjestan da će Zvezda i u narednom periodu moći da živi samo od prodaje".

Na kojim pozicijama planirate pojačanja?

"Pratimo nekoliko igrača, ali bilo bi neozbiljno da sada govorimo o imenima, jer imamo još šest utakmica do pauze. Biće pojačanja, a od igara i od eventualnih odlazaka zavisiće na kojim pozicijama. Ne očekujte da sada kažem na koga ne računamo".

Razmišljate li o povratku Dejana Lekića iz Osasune gde jako retko igra?

"Odličan je igrač, ali se ne pita. Nije bio nimalo jevtin za Osasunu i ne verujem da bi ga pustili tek tako".

A, pozajmica?

"Ako se ukaže mogućnost, sigurno da nam je interesantan. U svakom slučaju, moramo da dovedemo igrače koji imaju utakmice u nogama", svestan je Adžić da se na primeru Bruna Mezenge potvrdilo da je jako teško vratiti u formu igrača koji dugo i nigde nije igrao.

Znači da više nećete dolaziti igrači bez kontinuiteta?

"Taj problem je nastao zbog budžeta. Doveli smo igrače za koje znamo da su dobri, ali nisu imali utakmice i treba im vreme da se vrate. Gledaćemo da nam se to što manje dešava".

Postoji li mogućnost da sponzori obezbijede dodatna sredstva za prelazni rok?

"Ja se time ne bavim, ali ljudi u klubu čiji je to posao već duže vrijeme rade na tome i postoji mogućnost da se obezbijedi novac od sponzora".

Kako ste zadovoljni učinkom ljetošnjih pojačanja?

"Pašeka zbog povrede nismo ni vidjeli, s Dimitrijevićem sam zadovoljan iako je trenutno u lošijoj formi, kao i Kovačević. Piksi se trudi, ali ima problem. Međutim, ne mogu da prihvatim da je zaboravio da igra i uveren sam da da će se vratiti".

A, Mezenga?

"Bruno je došao bez dinara, da proba ako može. U početku je još i davao golove, ali sada ne igra najbolje. Nije poslednja šansa, ali do kraja jeseni će biti pod posebnom prismotrom".

Brine li vas "minus 4"?

"Sigurno da me brine. Imamo još jako malo kredita i derbi će biti jedna od ključnih utakmica za nas", svestan je Adžić da će 141. večiti derbi u velikoj meri odrediti dalji tok šampionata, samim tim i kompletnu sezonu za Crvenu zvezdu.

Da li ovo ključna sezona za Zvezdinu upravu?

"To se stalno poteže... Ako se sutra pojavi neko s 20 miliona da digne Zvezdu, da uđemo u Ligu šampiona, istog sekunda svi idemo. Preselićemo se na zapad i navijaćemo i rukama i nogama. Zvezda je moj klub i nikada neću reći ružnu riječ, sve i da me sutra smene. Smijenjeni su i mnogo veći od mene...", rekao je Adžić.

Kako ocjenjujete rad uprave u minulom periodu?

"Napravili smo najbolje što smo mogli, ali ne može sve lako da se složi. Došli smo u teškom trenutku i borili se da klub stane na noge. Sada imamo ekipu koja ima vrednost, nemamo više problem da prodamo igrača. Evo, ovog trenutka bismo mogli da prodamo petoricu i to za vrlo dobar novac".

Igrači imaju sve više problema s povredama mišića?

"I ja sam to pitanje postavio i na njega će vrlo brzo morati da mi odgovori kondicioni trener Zirojević. Razgovarao sam s Robijem, pričaću i s doktorom, jer je problem evidentan. Ne ulazim u sistem rada, ali mi je čudno što se dešavaju tolike povrede".

Zašto kondicioni trener već peti put odsustvuje zbog seminara?

"To je još jedno pitanje koje sam i ja postavljao. Kada je došao Zirojević, jeste najavio odsustva zbog seminara, ali nije bilo reči o ovolikom broju izostanaka", kaže za kraj intervjua za "Večernje novosti" sportski direktor Crvene zvezde Ivan Adžić.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC