• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tričkovski: A zaboravili su me...

Napadač kiparskog Apoela nerado se prisjeća ljeta 2009. godine i odlaska iz Crvene zvezde. "Žao mi je, kako da mi ne bude žao", kaže Tričkovski.

 Tričkovski: A zaboravili su me... Izvor: MONDO

Bivši trener crveno-bijelih Vladimir Petrović Pižon odlučio je po dolasku u Ljutice Bogdana da za Tričkovskog nema mjesta u timu, pa mu je, u saradnji sa, tada budućim, sportskim direktorom Ivanom Adžićem, naložio da traži novi klub.

Makedonac je karijeru nastavio na pozajmici u kiparskom Paralimniju.

"Otišao sam sa Marakane samo da bih otišao i negdje dobio šansu da igram. Vjerujte da nisam ni znao gdje idem, nisam čuo za kiparski Paralimni, otišao sam vođen željom da se jednog dana vratim među crveno-bijele i dokažem da imam kvalitet za Zvezdu", počeo je svoju ispovijest za "Sport" makedonski reprezentativac iz redova najprijatnijeg iznenađenja ovogodišnjeg ciklusa Lige šampiona.

Tričkovski je u dresu novog tima na 29 utakmica postigao 8 golova i dobrim igrama privukao pažnju brojnih kiparskih klubova, među kojima i Apoela.

Kako kaže, zabolio ga je odnos Zvezdinih čelnika prema njemu.

"Ni jedan jedini poziv iz Ljutice Bogdana. Niko iz Beograda da pita kako sam, šta radim, da li sam živ i zdrav?! Zašto ovo kažem? Pa, bio sam igrač pod ugovorom sa Zvezdom, na pozajmici Paralimniju, koji je trenirao Čeda Janevski, valjda je prirodno da se okrene moj telefonski broj, čisto sa ljudske strane, nevezano za fudbal. Rana koja boli i nikako da zacijeli, nosiću je, čini mi se, čitavog života", iskren je Tričkovski.



Makedonski reprezentativac kao da je dugo čekao da "otvori dušu" i kaže šta mu je na srcu od odlaska iz Srbije.

"Baš niko da se ne zainteresuje. Strašno! Da li sam stvar, šta sam? I kada je trebalo iz Paralimnija da se preselim u Apoel, niko na Kipar nije dolazio, faksom je poslat raskid ugovora...Žao mi je, kako da mi ne bude žao".

Ipak, odlazak na Kipar pokazao se kao ispravan potez, brzo je ušao u dobru formu, pokazao talenat i zaslužio mjesto u napadu Apoela.

"Kada sam odlazio, govorili su da sam lud što prihvatam da idem tamo, svašta su mi govorili, ali to je bila moja odluka u koju nikoga nisam htio da miješam. Ispalo je kao u najljepšem snu, fudbalski sam vaskrsnuo, stigao čak i do najveće evropske pozornice, malo li je?", poručuje Tričkovski sa Kipra.

Bivši Zvezdin napadač strijelac je jednog gola u Ligi šampiona, protiv Šahtjora u Ukrajini, a u naredna dva meča će, zajedno sa svojim saigračima, pokušati da obezbijedi svom timu zaslužen prolaz među 16 najboljih evropskih ekipa.

(MONDO, foto: MN Press, AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC