• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinamo grabi na neslavnom rekordu LŠ

Ako protiv Reala i Liona ne postigne gol, zagrebački Dinamo postaće najgori tim koji se takmičio u LŠ. Šimunić: "Ajaks nas je masakrirao".

 Dinamo grabi na neslavnom rekordu LŠ Izvor: MONDO

Prvi čovjek zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić nedavno je izjavio kako dobije proliv kad vidi kako igra madridski Real.

Kako igra Dinamo u Ligi šampiona, jasno je da Mamić ima problema sa varenjem ne samo kada gleda Real...Novi, debakl "modrih" u grupnoj fazi Lige šampiona dogodio se sinoć na Amsterdam areni, kada je Ajaks utrpao iza leđa golmanu Ivanu Kelavi četiri komada, a mogao je još nekoliko (kao uostalom na Maksimiru u prethodnom kolu).

Dinamo ni poslije četiri utakmice nije postigao gol (glupo je pričati da nema nijedan osvojen bod), a ako u preostala dva meča (Real u Madridu i Lion u Zagrebu) ne postigne gol, Dinamo će postati najgori tim koji se takmičio u Ligi šampiona.

Trenutno posljednju poziciju drži Makabi iz Haife koji je u sezoni 2009/10. upisao šest poraza uz gol razliku 0:8. Dinamo treba da odigra još dvije utakmice, a gol-razlika mu je već 0:9!

Na Amsterdam areni su u poluvremenu meča Ajaks - Dinamo odjekivali svevremenski hitovi Boba Marlija - ''Every litttle thing is gonna be allright'', ali Dinamovcima nije bilo do šale i smijeha.

Najbolji opis onoga što se dešavalo u 90 minuta meča dao je iskusni Josip Šimunić, koji je trebalo da bude glavna poluga u Dinamovom nastupu u Ligi šampiona.

"Da se ne lažemo mnogo, ljudi su nas masakrirali! Odavno nisam igrao ovakvu utakmicu, još otkako su nas Englezi ubili na Vembliju. Teško je parirati Ajaksu. Igra brz, sjajan fudbal. Dali smo sve što smo mogli i iako će se na sve ovo gledati negativno, ima i pozitivnih detalja. Ma koliko to glupo zvučalo. Mlađi igrači skupljaju iskustvo, a od ovog Ajaksa svi smo mogli nešto da naučimo. Ovo je naša realnost, Ajaks i Dinamo jednostavno ne mogu da se upoređuju", rekao je Šimunić.

Iako je uoči odlaska za Amsterdam Zdravko Mamić rekao da trener Krunoslav Jurčić uživa punu podršku i povjerenje čini se da ke pitanje dana kada će mu se "šerif od Maksimira" zahvaliti na saradnji.

Da je to tako može se pročitati i između redova u izjavi Mamićevog mlađeg brata i sportskog direktora Dinama Zorana Mamića poslije debakla u Amsterdamu.

"Ajaks je ekipa koja uživa u fudbalu, a Dinamo ne uživa. Ne znam gdje je problem, jer bih ga inače rješio. Igrači su prenapeti, prave početničke greške od najmlađih do onih najstarijih. Pomak je moguć, ali igrači, prije svega, treba da se raduju poslu koji rade i za koji su dobro plaćeni. Normalno da je trener prvi na udaru, ali glupo je nešto o tome govoriti ovako rano poslije utakmice, prije analize. Ali, treba pogledati istini u oči i reći da Dinamo ne igra dobro", rekao je skrušeni Zoran Mamić hrvatskim medijima.

U 20 godina dugoj istoriji Lige šampiona, odnosno kako je "renoviran" sistem takmičenja nekadašnjeg Kupa evropskih šampiona, samo 11 klubova je završilo takmičenje bez ijedne pobjede. Među njima je i beogradski Partizan, koji je u mečevima sa Šahtjorom, Arsenalom i Bragom dao dva, a primio čak 13 golova.

Rekord po broju primljenih golova - čak 19 - drže slovačka Žilina, kijevski Dinamo i mađarski Debrecin. Najnegativniju gol-razliku ima moskovski Spartak - 17 (jedan gol dat, 18 primljenih).



TIMOVI KOJI SU TAKMIČENJE U LŠ ZAVRŠILI SA SVIH ŠEST PORAZA:

Košice (1997/98) 2:13 (-11)
Fenerbahče (2001/02) 3:12 (-8)
Spartak Moskva (2002/03) 1:18 (-17)
Anderleht (2004/05) 4:17 (-13)
Rapid Beč (2005/06) 3:15 (-12)
Levski Sofija (2006/07) 1:17 (-16)
Dinamo Kijev (2007/08) 4:19 (-15)
Makabi Haifa (2009/10) 0:8 (-8)
Debrecin (2009/10) 5:19 (-14)
Partizan (2010/11) 2:13 (-11)
Žilina (2010/11) 3:19 (-16)

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC