• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ibra: Rekao sam Gvardioli da nema...

Napadač Milana u svojoj autobiografiji otkriva kako je u finišu sezone 2009/10 izvrijeđao trenera Barselone i šta misli o Lionelu Mesiju.

 Ibra: Rekao sam Gvardioli da nema... Izvor: MONDO

Zlatan Ibrahimović proveo je u Barseloni jednu sezonu i to je bilo dovoljno da obje strane shvate kako je Šveđaninov transfer iz Intera za skoro 70 miliona evra (46 miliona, plus Samjuel Eto) bio greška.

Barsa jeste na impresivan način osvojila titulu prvaka Španije, uz Zlatanovih 16 golova, ali se rano oprostila od Kupa kralja i u polufinalu Lige šampiona ispala od Intera (1:3, 1:0).

Ibrahimović je kuburio sa povredama i nedisciplinom, a kada je igrao, vidjelo se da nije na istim talasnim dužinama sa glavnim Barsinim igračima - Mesijem, Ćavijem i Inijestom.

"Njih trojica su kao đačići. Bez pogovora prihvataju svaku trenerovu kritiku. Uopšte, atmosfera u svlačionici Barselone je previše mirna. Ja sam drugačiji i zato nikako nisam mogao da se uklopim".

Ibrina autobiografija izlazi za petnaestak dana, a odlomke iz knjige objavio je švedski dnevni list "Aftonbladet".

Njegov odnos sa trenerom Đosepom Gvardiolom bio je, najblaže rečeno, loš. Zlatan se po odlasku sa Nou Kampa požalio da Gvardiola nije sa njim komunicirao "od marta mjeseca", dok je za Mesija uvijek imao vremena.

"Mesi je igrao po krilu, a onda je poželio da igra na poziciji centralnog napadača. Pitao je Gvardiolu i ovaj je pristao, dok sa mnom nije imao nikakav odnos. Uglavnom nije ni gledao u mom pravcu".

Ibrahimović je napisao i kako se nebiranim riječima obratio Gvardioli poslije pobjede nad Viljarealom (4:1) u gostima. To je bilo četiri dana nakon ispadanja iz Lige šampiona.

"Rekao sam mu da se nosi dođavola, da nema muda i da se plaši Murinja. Vjerovatno je bilo i još gorih uvreda, jer sam u tom trenutku potpuno poludio".

Iako na ratnoj nozi sa trenerom, Zlatan je odigrao dve utakmice u narednoj sezoni, da bi 28. avgusta bio poslan na pozajmicu u Milan, koji ga je juna 2011. i otkupio.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC