• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić: "Mjerkali" smo Ivana Jovanovića

Predsjednik FSS izjavio da je trener kiparskog Apoela "bio u njihovom fokusu" kada se razmatralo pitanje selektora.

 Karadžić: "Mjerkali" smo Ivana Jovanovića Izvor: MONDO

On je ponovio da će "orlovi" novog kormilara dobiti tek u martu poslije izbora u savezu.

Srpski stručnjak Ivan Jovanović pravo je božanstvo na Kipru. Popularnost i slavu donosi mu uspjeh sa Apoelom u Ligi šampiona.

Fantastični rezultati ostvareni u kiparskom fudbalu preporučili su ga kao jednog od kandidata za upražnjeno selektorsko mjesto reprezentacije Srbije.

"Pitanje o tome da li spada među kandidate za selektora me uopšte nije iznenadilo. Ja sam prilikom nedavnog boravka na Kipru razgovarao sa potpredsjednikom UEFA i počasnim predsjednikom kiparskog saveza Mariosom Lefkaritisom oko 'lika i djela' Ivana Jovanovića. Dobio sam potvrdu da je on pravo božanstvo na 'rajskom ostrvu'. veoma je cijenjen, a kako i ne bi kada je ostvario toliko uspjeha na Kipru", izjavio je za "Sport" predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić.

Prvi čovjek FSS istakao je da Jovanovića za Apoel veže čvrst ugovor.

"Koliko znam on ima veoma čvrst i jak ugovor sa klubom. A, takođe sada je rano da pričamo na temu izbora budućeg selektora, jer se do marta ništa o tome neće znati i odlučivati. Pred nama su, dakle, prvo izbori u savezu, a onda izbor selektora. Novo rukovodstvo biraće novog selektora Srbije", dodao je Karadžić.

On je, ipak, otkrio da je FSS već "mjerkao" Jovanovića.

"Jovanović je već bio u našem fokusu. Uostalom, kao i neki drugi mladi stručnjaci... Pojedinci su sada dobili šansu", nadovezao se predsjednik FSS, bez pominjanja imena Radovana Ćurčića, koji će predvoditi "orlove" na dva prijateljska duela protiv Meksika i Hondurasa, 11. i 14. novembra.

A Ivan Jovanović u Apoel je došao za 450.000 evra. Ugovor ga vezuje za klub do leta 2013. godine. Šampion Kipra na čelu sa srpskim stručnjakom briljira u Evropi, pa se očekuje da dobri rezultati budu dobro i naplaćeni, odnosno da poslije silnih bonusa Jovanović na kraju sezone stigne do zarade od oko milion evra.

Poređenja radi to je 200.000 evra manje od godišnje plate koju je FSS garantovao bivšem selektoru Radomiru Antiću, odnosno 750.000 evra više od zarade Vladimira Petrovića Pižona, koji je nadavno otpušten.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC