• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Zvezda za spas, OFK za slavu

U subotu, u okviru 11. kola Superlige, u Ljutice Bogdana biće odigran novi gradski duel crveno i plavo-bijelih. Prvi nemaju pravo na kiks, drugi imaju pravo da uživaju u utakmici…

 JSL: Zvezda za spas, OFK za slavu Izvor: MONDO

Dan poslije osvajanja prve od 25 titula prvaka države, prije tačno 60 godina, fudbaleri Crvene zvezde igraće jednu od presudnih utakmica u nameri da ne ostanu i petu sezonu zaredom bez te iste titule.

Iako je tek 11. kolo Superlige pred nama, crveno-bijeli su neubjedljivim rezultatima (trener Robert Prosinečki nema velikih zamjerki na kvalitet igre) došli u situaciju da zaostaju četiri boda za Partizanom.

Stoga, sve osim pobjede u subotu od 18.00 časova, kada na travnjak "Marakane" budu istrčali fudbaleri gradskog rivala OFK Beograda, predstavljaće veliki neuspjeh za Crvenu zvezdu.

Pritisak? Logična, ali i sasvim normalna stvar, kaže Prosinečki.

"Očekivanja su uvijek ista", počeo je u petak izlaganje mladi trener Crvene zvezde.

"Mi moramo da pobijedimo protiv OFK Beograd, jer više nemamo prava ni na kakav kiks, iz prostog razloga što zaostajemo četiri boda za Partizanom. U narednom periodu, svjesni smo, moramo da dobijemo svaku utakmicu kako bismo zadržali korak za liderom. Znam da će se osjećati pritisak na stadionu, ali to je normalno kada se igra u Crvenoj zvezdi, jer ovdje mora da se pobjeđuje".

Prosinečki kaže da je o toj neugodnoj vrsti pritiska pričao sa igračima.

"Razgovarali smo o tome i vjerujem da će oni pružiti maksimum. Samo nas pobjeda interesuje".

Njegov kolega sa klupe OFK Beograda, Dejan Đurđević, ima predosjećaj da nije dobro što njegov tim dolazi na "Marakanu" u trenutku kada favoritu ne cvjetaju ruže.

"Nemamo sreće. I sa Partizanom smo igrali poslije njegovog poraza u Užicu, sada gostujemo Zvezdi poslije njenog remija sa Slobodom. Zbog toga će biti posebno motivisani, ali ni nama neće manjkati motiva. Sigurno je da su apsolutni favoriti, a mi u toj utakmici nemamo šta da izgubimo - možemo samo da profitiramo!", rekao je Đurđević, čiji tim u posljednje vrijeme igra u odličnoj formi i uopšte ne liči na onu grupu neubjedljivih momaka sa početka sezone.

Popularni Švaba dodao je da mu "posljednji rezultati, ali i igra njegovih momaka daju pravo na zadovoljstvo".

Ipak, najveći hendikep za "romantičare" biće prerani odlazak Milana Purovića u Koreju, taman nakon što je bivši centarfor Crvene zvezde ušao u gol seriju. Talentovani Marko Pavlovski je sa omladinskom reprezentacijom, a Marko Petković pod upitnikom zbog bolova u leđima.

U Crvenoj zvezdi upoznati su i sa Purovićevim odlaskom, što će po domaće biti olakšavajuća okolnost najviše zbog neriješenog problema sa prekidima. Prosinečki je istakao i to da je odgledao nekoliko posljednjih utakmica plavo-bijelih i da je evidentan napredak koji je Đurđevićev tim postigao u odnosu na start sezone.

Na pitanje: "Da li ove jeseni u igri Crvene zvezde nedostaje upravo 'romantike', po kojoj su gradski rivali dobili nadimak?", Prosinečki kaže:

"Možda ste vi, koji gledate sa strane objektivniji od mene, možda sam ja previše blizu ovim momcima pa sam samim tim subjektivan, ali ja iskreno mislim da mi igramo dobro, da tu ima i lijepih poteza… Mi stvaramo šanse, dominiramo, ekipe protiv nas stvaraju svega tri kornera u prosjeku, ali naš problem je što ne koristimo prilike u koje ulazimo i što ne rješavamo utakmicu u prvih pola sata. To nam fali i tu se slažem da nam je potreban napredak".

Prosinečki protiv OFK Beograda neće moći da računa na Darka Lazovića i Kadua Mendeša, koji imaju istegnuća mišića i lože, dok se za meč oporavio dugo povrijeđeni Srđan Mijailović. Neizvjestan je nastup Uroša Ćosića, koji se požalio na povredu prekjuče.

Poslije povrede Lazovića u Užicu, u javnosti je otvoreno pitanje kvaliteta rada kondicionog trenera Srđana Zirojevića, zbog toga što sve češće crveno-bijeli pate od povreda mišića, ali i zbog toga što Zirojević često nije tu.

Prosinečki je nedvosmisleno stao u zaštitu jednog od svojih najbližih saradnika i istakao da on nema nikakvih problema sa Zirojevićem, kao i da je ekipa dobro spremna.

"A, povrede? Njih će uvijek biti i događa se u fudbalu. Dolazi do zamora materijala. Pa, Lazović je odigrao sve utakmice ove jeseni, plus reprezentacija. I budite uvjereni da o tome ne biste pisali da smo pobijedili u Užicu. I Roben je povrijeđen, pa niko ne pita zašto je Roben povrijeđen", aludira Prosinečki na stalne povrede Arjena Robena, ali i seriju pobjeda Bajerna iz Minhena.

PAROVI 11. KOLA

SUBOTA (13.00)
Javor - Vojvodina
Smederevo - Rad
BSK Borča - Partizan
Borac Čačak - Jagodina
Metalac - Novi Pazar
Crvena zvezda - OFK Beograd (18.00, TV Prva)

NEDJELJA (13.00)
Spartak Zlatibor voda - Hajduk Kula
Radnički 1923 - Sloboda Point

TABELA: Partizan 27, Crvena zvezda 23, Sloboda 19, Radnički 18, Vojvodina 17, Jagodina 17, Spartak 14, Hajduk 14, OFK Beograd 13, BSK 12, Rad 11, Javor 10, Smederevo 9, Borac 6, Novi Pazar 6, Metalac 3.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC