• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Totenhem izvukao "živu glavu"

Fudbaleri Totenhema grčevito branili prednost protiv Fulama. I odbranili - 3:.1.Bolton ubjedljiv protiv Stouka - 5:0. Vulvsi bolji od Vigana - 3:1.

 PREMIJER: Totenhem izvukao "živu glavu" Izvor: MONDO

Teško će večeras zaspati fudbaleri Fulama. Sjajnu igru u drugom poluvremenu i pregršt stvorenih šansi nisu uspjeli da krunišu osvajanjem bar jednog boda u utakmici u kojoj su, po svemu viđenom, zaslužili sva tri.

Prednost "pijevaca" od dva gola iz prvog poluvremena ispostavila se kao nedostižna za domaće i dovoljna za konačnu pobjedu Totenhema. Iako nije tako izgledalo u drugom poluvremenu.

Sjajan gol Lenona poslije sprinta od 40 metara i duplog pasa sa Bejlom u finišu prvog dijela igre nagovijestili su ubjedljivu pobjedu gostiju. Ipak, nije bilo tako.

Nisu se domaći fudbaleri mirili sa porazom, žestoko su napadali gol Breda Fridela, ali nisu uspjeli da urade ništa više od utješnog autogola Kabula u 59. minutu.

Dugo će žaliti trener Fulama Martin Jol za propuštenim šansama protiv svog bivšeg kluba. Domaći su napadali, redom su promašivali Bobi Zamora, Klint Dempsi i Brajan Ruiz, dok su se gosti branili i rukama (Kajl Voker u finišu) i nogama.

Nepisano i često ponavljano pravilo da se promašaji kažnjavaju primljenim golom potvrđeno je u zaustavnom vremenu, kada je Džermejn Defo u zaustavnom vremenu iznenadio sve i postavio konačnih 1:3.

Za izjednačenje Totenhema tima na tabeli sa Čelsijem i drugi uzastopni poraz Fulama na svom stadionu.

U Boltonu - ubjedljiva pobeda domaćih i "petarda" u mreži Stouka.


Osvetili su se fudbaleri Ovena Kojla gostima poraz od 5:0 u polufinalu FA kupa prošle sezone istom mjerom.

Pet golova u mreži Asmira Begovića donijeli su im prvu pobjedu i bijeg sa dna tabele. Po dva su postigli Kris Igls i Ivan Klasnić, jedan Kevin Dejvis.

Nespretno su fudbaleri Stouka počeli meč i već u prvim minutima nagovijestili ubjedljiv poraz. Kevin Dejvis je doveo domaće u vođstvo poslije greške odbrane i dosuđenog indirekta.

Bivši fudbaler Mančester junajteda Kris Igls kaznio je novu grešku odbrane Stouka i nesporazum u posljednjoj liniji. Begović nije htio da prihvati loptu poslije pasa Roberta Huta.

Treći gol je postigao Ivan Klasnić udarcem sa 16 metara u 64. minutu, a četvrti Igls svojim drugim pogotkom poslije sjajne akcije Dejvisa i hrvatskog internacionalca.

Klasnić je postavio i konačan rezultat. Dejvid Veder je šutirao glavom poslije kornera, a iskusni napadač je ubacio loptu u mrežu sa gol linije.

Bolton je pobjedom napredovao sa dna tabele, gdje je ostao Vigan, porazom od Volverhemtpona.

"Vukovi" su na svom stadionu pobijedili "fenjeraša" iz Vigana sa 3:1 i prekinuli niz od osam mečeva bez pobede. Reprezentativac Srbije Nenad Milijaš ušao je u igru u 84. minutu.

Napadač gostiju Ugo Rodaljega promašio je dvije stopostotne šanse na početku utakmice, a kazna ga je stigla 30 sekundi poslije druge prilike, u 31. minutu.

Golman Volvsa Vejn Henesi degažirao je loptu do Kevina Dojla, koji je omogućio izdanku omladinske škole Arsenala i Totenhema Džejmiju o Hari da postigne gol iz "drugog plana".

Gosti su na ubrzo izjednačili golom Bena Votsona poslije neiskorišćenog jedanaesterca, a rezultat je bio neriješen do 55. minuta, kada je Velšanin Dejvid Edvards doveo domaće u vođstvo svojim sedmim golom u narandžastom dresu.

Konačni rezultat i pobjedu domaćim fudbalerima donio je Irac Stefan Vord u 66. minutu. Gosti su novim porazom produžili seriju neuspjeha na osam mečeva bez osvojenog boda i pali na posljednje mjesto Premijer lige.

REZULTATI 11. KOLA:

Arsenal - Vest Bromvič Albion 3:0 (2:0)
/Van Persi 22, Vermalen 39, Arteta 74/

Aston Vila - Norič 3:2 (1:1)
/Bent 30, 62, Agbonlahor 48 - Pilkington 25, Morison 77/

Blekburn - Čelsi 0:1 (0:0)
/Lampard 51/

Liverpul - Svonsi 0:0

Mančester junajted - Sanderlend 1:0 (1:0)
/Braun 45+1ag/

Njukasl - Everton 2:1 (2:1)
/Heitinga ag 12, Tejlor 29 - Rodvel 45+2/

Kvins Park Rendžers - Mančester siti 2:3 (1:1)
/Botrojd 28, Helguson 69 - Džeko 43, Silva 52, Jaja Ture 74/

U nedelju:

Vulverhempton - Vigan 3:1 (1:1)
/O Hara 31 , Edvards 55, Vord 66 - Votson 42/

Bolton - Stouk 5:0 (2:0)
/Dejvis 2, Igls 24, 73, Klasnić 61, 82/

Fulam - Totenhem 1:3(0:2)
/Bejl 10, Lenon 45, Defo 90+ - Kabul (autogol 57)

TABELA: Mančester s. 31, Mančester j. 26, Njukasl 25, Čelsi 22, Totenhem (-1) 22, Liverpul 19, Arsenal 19, Aston Vila 15, Norič 13, Svonsi 13, KPR 12, Stouk 12, Vulvs 11, VBA 11, Sanderlend 10, Fulam 10, Everton (-1) 10, Bolton 9, Blekburn 6, Vigan 5.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC