• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Superliga u brojkama: Tuga...

Samo 12 golova u 11. kolu Jelen Superlige Srbije. Izjednačen neslavan rekord iz 5. i 8. kola.

 Superliga u brojkama: Tuga... Izvor: MONDO

Izvještači televizije SOS Kanal iz Čačka i Smedereva u javljanjima tokom mečeva Borac - Jagodina i Smederevo - Rad imali su samo nekoliko riječi da opišu igru na terenu. Reporter uz Čačka je rekao: "Ništa", a iz Smedereva: "Vjerujte mi, papir mi je prazan".

Doduše, Jagodinci su kraj Morave mogli do tri boda, ali su napadači zakazali u odsudnim situacijama.

Pravo je iznenađenje što je postignuto i tih 12 golova, jer je "mirisalo" da će kolo za nama biti apsolutno najlošije od početka sezone. Ipak, u nedjeljnim mečevima viđeno je pet golova. Darko Spalević sa dva gola pobrinuo se da donese kragujevačkom Radničkom novu pobjedu, Hajduk je konačno dao gol u Subotici...

U nekoliko ranijih rubrika u kojima se bavimo superligaškom statistikom pominjali smo da superligaški fudbaleri izgleda više vole da igraju po kiši nego po vedrom vremenu. To sad, ispade, pravilo!

Hit jeseni bez dileme je kragujevački Radnički, jedina neporažena ekipa u prethodnih 11 utakmica. I ne samo to - Radnički je jedna od najgledanijih ekipa, ima sjajnu podršku i kod kuće i na strani, ima vodećeg strijelca šampionata - Darka Spalevića.

Spalević ima 34 godine, igrao je svojevremeno jednu sezonu u Crvenoj zvijezdi (2001/02.) za koju u 11 mečeva nije dao nije dao nijedan gol, a onda je počela njegovo "pečalbarenje". Bio je čak i na Dalekom Istoku, da bi se 2010. godine vratio u Srbiju i pronašao svoj "bingo". U Radničkom, Spalević doživljava drugu fudbalsku Mladost.

Njegova dva gola protiv Slobode (jedan iz penala), obezbijedila su Radničkom novi, peti trijumf u prvenstvu, i ujedno lansirala Kragujevčane na treću poziciju u debitantskoj sezoni u Superligi.

Dvostruki strijelac u ovom kolu bio je i Andrija Kaluđerović, doduše oba gola iz sumnjivih situacija, ali su oba priznata. Napadač Crvene zvijezde sa dva gola u 95 sekundi obezbijedio je svom timu lijepu prednost, ali je potom moglo da bude od gotovog veresija da je OFK Beograd bio samo malo hrabriji. Novi golovi preporučili su Kaluđerovića inostranim klubovima, tako da neće biti iznenađenje ako ove zime napusti Zvijezdu.

Zanimljivo je da je Zvijezda ove jeseni pet puta igrala kao domaćin i u posljednje tri utakmice primala je gol (protiv Radničkog - 1:1, protiv Novog Pazara 3:1 i protiv OFK Beograda 3:1).

Partizanova "desetka". Deseta pobjeda u nizu u prvenstvu crno.bijelih. Partizan je mogao da napuni mrežu BSK-a, a to što nije "zasluga" je prije svih Vladimira Jovančića. Nevjerovatno je šta je sve napadač Partizana, plaćen 600.000 evra, promašio u drugom poluvremenu meča na "Vizelj parku" u Borči.

Hajduk je konačno dao gol! Poslije šest utakmica, Kuljani su dali gol i umalo im to nije bilo dovoljno da odnesu sva tri boda iz Subotice. Posljednji put, prije meča sa Spartakom, Hajduk je tresao protivničku mrežu u duelu sa Borcem (u 4. kolu 10. septembra, kada je pobijedio 2:1). Dakle, gotovo puna dva mjeseca ili ukupno 596 minuta (Vujaklija je postigao gol u Subotici u 56. minutu meča).

Vojvodina je čak šesti put igrala neriješeno ove jeseni. Po tome je izjednačena sa Spartakom i kragujevačkim Radničkim. Dejan Vukičević je izveo ofanzivni tim u Ivanjici, ali Javor teško prima golove, pogotovo na svom terenu. Doduše, teško ih i daje. Ove sezone, Javor je u Ivanjici dao samo tri gola(!). Dva u porazu od Radničkog (2:4) i jedan koji mu je donio trijumf nad Novim Pazarom.

Agonija Borca traje i teško da će se nešto promijeniti u klubu iz Čačka do kraja jeseni. Pogotovo ako se zna da u narednom kolu gostuje šampionu. Borac ponovo nije dao gol i ponovo nije pobijedio na svom terenu. Punih 170 dana!

U ovom kolu najviše gledalaca bilo je u Ljutice Bogdana oko 13.000 (zvaničan podatak iz kluba), čak 8.000 ljudi gledalo je derbi u Kragujevcu između Radničkog i Slobode...Na renoviranom "Vizelj parku" u Borči oko 3.000 gledalaca gledalo je BSK i Partizan...

Samo jednom su sudije u 11. kolu pokazale na "bijelu tačku". Bilo je to u dijelu Radničkog i Slobode. Darko Spalević je oboren, a onda je pokazao da igrač nad kojim je napravljen prekršaj umije da da gol sa 11 metara. To je, inače, bio prvi penal za Radnički u ovoj sezoni.

TABELA PENALA (*prva brojka dosuđeni i realizovani penali, u drugoj koloni penali protiv i realizovani):

Vojvodina 5 (3) - 1 (0)
Spartak 1 (1) - 3 (3)
Sloboda 2 (1) - 1 (1)
Javor 2 (2) - 0
Partizan 2 (2) - 0
OFK Beograd 2 (2) - 0
Crvena zvijezda 1 (1) - 1 (1)
Radnički 1(1) - 1 (1)
Novi Pazar 1 (0) - 1 (1)
Borac 1 (0) - 1 (1)
Metalac 0 - 2 (1)
Rad 0 - 1 (1)
Jagodina 0 - 1 (1)
BSK 0 - 1 (0)
Hajduk 0 - 1 (0)
Smederevo 0 - 0

U ovom kolu nije bilo isključenih igrača.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC