• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: U se i u svoje...

Partizan se ove jeseni oslonio na sopstvene snage koje su mu donijele rezultat. Medo i Ivanov - stranci koji dobijaju aplauze.

 PARTIZAN: U se i u svoje... Izvor: MONDO

Partizan je prevazišao krizu poslije šokantne eliminacije iz Lige Evrope od irskog Šamroka i čvrsto drži lidersku poziciju u Jelen Superligi i ima vrlo dobre izglede da bude prvi na kraju jeseni.

Do kraja jesenjeg dijela sezone, Partizan ima još dva teška ispita - Crvenu zvezdu u Ljutice Bogdana i dočekuje Radnički u Humskoj. Prije toga igra sa Borcem na Topčiderskom brdu i u poslednjem kolu gostuje Metalcu.

Mada je još rano da se podvuče crta ispod jesenjeg učinka crno-bijelih, zanimljivo je uočiti da su Partizanu prednost donijeli igrači iz sopstvenog pogona, dakle ne oni dovedeni sa strane.

Od stranaca samo su Medo Kamara (Sijera Leone) i Ivan Ivanov (Bugarska) standardni i to sasvim zasluženo. Najskuplji - Eduardo Pašeko (plaćen 1,2 miliona evra), uglavnom grije klupu i šansu dobija povremeno. Jasno je da je van forme. Baš kao i drugi napadač Vladimir Jovančić, plaćen 600.000 evra.

Golman Vladimir Stojković i štoperi Nemanja Rnić i Ivan Ivanov, potom Nemanja Tomić ove jeseni su gotovo uvijek u prvih 11 (ne računajući kup utakmice).

Zanimljivo je da je Partizan ove jeseni samo jednu utakmicu počeo sa četiri stranca: Ivanov, Kamara, Pašeko i Lamin Dijana (bilo je to 10. septembra protiv Jagodine u 4. kolu - 1:0, gol Nemanje Tomića iz penala).

"Parni valjak" često igra sa fudbalerima koje je sam odgajio. Nemanja Tomić, Lazar Marković, Marko Šćepović, Milan Smiljanić, Nemanja Rnić, Stefan Babović, Aleksandar Miljković, Saša Ilić (uslovno rečeno i Zvonimir Vukić).

Upravo je sa njima, Aleksandar Stanojević ove sezone počinjao utakmice. Tako je bilo i protiv BSK-a:

Stojković - Miljković, Rnić, Ivanov, Volkov - Kamara, Tomić, Babović, Vukić - Šćepović, Marković.

Priliku je ove jeseni dobijao i Nikola Aksentijević, takođe Partizanovo dijete.

Od onih koje je Partizan doveo ljetos samo je Vladimir Volkov apsolutno zadovoljio sve u klubu i najvažnije - navijače.

Štoper Ivan Ivanov poslije nekoliko kikseva (protiv Slobode u Užicu recimo), počeo je da igra na nivou koji se od njega očekuje.

Od 23 gola koliko je Partizan postigao u 11 mečeva ove jeseni, napadači su dali 12 (Marković 5, Šćepović tri, Dijara i Pašeko po dva).

Vezni red je učestvovao sa 10 (Vukić i Tomić po 4, Babović i Saša Ilić po jedan).

Zanimljivo je da je jednom ove sezone i neko iz odbrane crno-bijelih zatresao mrežu protivnika. Uspjelo je to Nikoli Aksentijeviću u jedinom meču koji je Partizan izgubio - protiv Slobode u Užicu (1:2).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC