• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hauard Veb sudi na "Bilinom polju"

Jedan od najboljih svjetskih sudija, Englez Hauard Veb (40) dijeliće pravdu na prvoj utakmici baraža između Bosne i Hercegovine i Portugala.

 Hauard Veb sudi na "Bilinom polju" Izvor: MONDO

Evropska fudbalska unija (UEFA) odlučila je u ponedjeljak da engleski arbitar Hauard Veb sudi prvi dvoboj na zeničkom "Bilinom polju" u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj.

Njegova karijera počela je 1989. godine, a prije osam sezona vodio je jednu utakmicu Premijer lige između Fulama i Vulverhemptona, da bi od 2005. godine dobio značku FIFA.

Po zanimanju je policajac i zaposlen je u Južnom Jorkširu, ali je uzeo pet godina neplaćenog odsustva kako bi se u potpunosti posveti sudijskoj karijeri.

Prošle godine je sudio finale Lige šampiona između Intera i Bajerna (2:0), kao i finale Mundijala 2010. godine u Južnoj Africi u kojem je Španija pobijedila Holandiju (1:0).

SVE VEBOVE GREŠKE

Iako važi za jednog od najboljih sudija planete, Englez je poznat i po brojnim VELIKIM greškama tokom karijere.

Na EP 2008. godine nije poništio gol Poljske koji je postignut iz ofsajda, da bi pred kraj meča kao kompenzaciju dosudio nepostojeći penal za Austriju.

Godinu kasnije praktično sam je skrojio rezultat dvoboja između Birmingema i Vulverhemptona (0:2) pošto nije dosudio čist penal za Birmingem da bi potom zaustavio napadača domaćih Rendija koji bi, da nije bilo Veba, najvjerovatnije postigao gol.

Za taj meč je sam poslije rekao da je "najniža tačka u njegovoj karijeri".

U derbiju između Mančester junajteda i Totenhema 25. aprila 2009. godine, londonski "pijevci" su vodili na poluvremenu meča na Old Trafordu (0:2), ali su u nastavku primili pet komada - 5:2.

Veb je tada svirao nepostojeći penal nad Majklom Kerikom, koji je Kristijano Ronaldo pretvorio u gol. Menadžer Totenhema Heri Rednap je taj penal nazvao prekretnicom jer njegovi igrači nisu mogli da vjeruju kakvu grešku je napravio arbitar.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC