• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Vječiti" zajedno u srpsku Kuću fudbala

Usljed brojnih otkaza zbog povreda, vršilac dužnosti selektora Srbije pozvao veziste Fiorentine i Partizana, kao i napadača Zvezde.

 "Vječiti" zajedno u srpsku Kuću fudbala Izvor: MONDO

"Orlovi" su sletjeli u svoje gnijezdo - u Kuću fudbala u Staroj Pazovi. U ponedjeljak do podne stigla je većina reprezentativaca, koja će u srijedu krenuti na put. Izabranici Radovana Ćurčića odmjeriće snage u prijateljskim utakmicama sa Meksikom (11. novembar, 20,00, u Keretaru) i Hondurasom (14. novembar, 19,30, u San Pedro Suli).

Međutim, sastav "orlova" je značajno okrnjen, jer su trojica igrača u posljednjem trenutku morala da odbiju Ćurčićev poziv zbog povreda. Neće biti Miralema Sulejmanija iz Ajaksa, Ljubomira Fejse iz Olimpijakosa i Zorana Tošića iz moskovskog CSKA, pa su pozive u nedjelju uveče dobili Adem Ljajić iz Fiorentine, Nemanja Tomić iz Partizana i Andrija Kaluđerović iz Crvene zvezde.

Od ranije je poznato da zbog povrede na put neće moći ni Neven Subotić, pred kojim je duga pauza.

U saopštenju na sajtu Fudbalskog saveza Srbije, navodi se da je Ćurčić želio da "dodatno pojača konkurenciju u timu" pozivanjem Dušana Tadića iz Groningena, Dušana Baste iz Udinezea i Miroslava Radovića iz Legije, ali su oni "obavjestili nadležne da su povrijeđeni i da ovom prilikom ne mogu da budu prisutni u dresu reprezentacije".

Međutim, Miroslav Radović je samo dva dana ranije otvorio dušu pitajući se "šta još treba da uradi da bi dobio poziv za srpsku reprezentaciju"?!

U Staroj Pazovi za danas je sazvan zbor reprezentativaca. Po ustaljenom običaju, fudbaleri su počeli da pristižu oko podne, što pojedinačno ili u manjim grupama.

Novinarima je upalo u oči to da su u Kuću fudbala zajdno došli fudbaleri Crvene zvezde i Partizana - Vilotić, Kaluđerović i Tomić. U svakom slučaju, lijepa slika.

Viđeno je i jedno novo lice - Vladimir Volkov iz Partizana, koji je imao dilemu: da li da prihvati poziv iz Crne Gore ili da igra za svoju zemlju, Srbiju. Na kraju je prelomio da će biti "orao" i eto ga na spisku selektora Ćurčića.

Kaluđerović je bio iznenađen pozivom u nedjelju uveče.

"Tako je to u fudbalu, nekad si u dnu, a nekada si gore. Nisam očekivao poziv, stvarno me je iznenadio. Hvala selektoru što nije zaboravio moje igre iz prošle sezone", rekao je Kaluđerović.

Jedno novo-staro lice je među "orlovima". Riječ je o Vladimiru Stojkoviću golmanu Partizana. Strahote iz Đenove su iza njega.

“Drago mi je što sam se vratio u reprezentaciju, ali ovaj povratak ne doživljavam kao svoju pobjedu, već kao dio mog posla. Sve loše stvari sam ostavio iza sebe i fokusiran sam samo na fudbal. Na cijelu ovu tešku situaciju poslije ispadanja iz kvalifikacija za EURO 2012 gledam samo kao na mogućnost za novi početak, iako će nam mnogo nedostajati Dejan Stanković i Nemanja Vidić”, rekao je Stojković.

Spisak selektora Ćurčića, poslije svih izmjena, sada izgleda ovako:

Golmani: Vladimir Stojković, Željko Brkić, Damir Kahriman.

Odbrana: Branislav Ivanović, Pavle Ninkov, Slobodan Rajković, Nenad Tomović, Milan Vilotić, Aleksandar Kolarov, Vladimir Volkov.

Igrači sredine terena: Zdravko Kuzmanović, Gojko Kačar, Radoslav Petrović, Miloš Ninković, Miloš Krasić, Milan Jovanović, Boško Janković, Nemanja Tomić, Adem Ljajić.

Napadači: Nikola Žigić, Dragan Mrđa, Andrija Kaluđerović.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC