• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sušić: Odluka pada u Lisabonu

Selektora BiH pred ključne utakmice sa Portugalom najviše brinu problemi u odbrani i žuti kartoni. U utorak protiv Želje, startnih 11 iz Pariza.

 Sušić: Odluka pada u Lisabonu Izvor: MONDO

Pred okupljanje "zmajeva", popularni Pape je sarajevskim medijima iznio svoja očekivanja o susretima baraža za plasman na EURO 2012.

"U dobroj su formi i naši i njihovi igrači i to nam garantuje dobru utakmicu, možda sa dosta golova. Osim toga, obje reprezentacije igraju ofanzivno i mogu se očekivati spektakularne utakmice u Zenici, ali i Lisabonu", rekao je Sušić.

Zbog činjenice da će prvi dvoboj u petak u Zenici da propuste Mensur Mujdža, Saša Papac i Boris Pandža, selektor pokušava da nađe načina da zakrpi rupe u odbrani "zmajeva".

"Stalno razmišljam samo o našem problemu u odbrani jer smo ostali bez tri od četiri standardna fudbalera u zadnjoj liniji. Tu čovjek ne može biti pametan jer kakvo god rješenje da izaberem, ništa ne može da garantuje da će to biti ono pravo. Jedno je sigurno, bićemo oslabljeni u Zenici, ali nadam se da ćemo biti kompletni za Lisabon jer imamo mnogo igrača kojima prijeti suspenziji zbog kartona".


Pape smatra da će odluka o putniku u Ukrajinu i Poljsku pasti tek poslije revanša 15. novembra na stadionu "Luž".

"Prva utakmica ne može da bude ključna i odlučujuća bez obzira na rezultat sa ‘Bilinog polja’ jer ne vjerujem da će ijedan tim postići toliku prednost da mirno čeka revanš u Lisabonu",
naglasio je selektor BiH.

Njegov tim u utorak neće imati trening, već će od 18 časova igrati protiv Željezničara na Grbavicu u sklopu proslave 90. rođendana "plavih".

Biće to sjajna prilika za ljubitelje fudbala, a posebno navijače Želje, da klubu ponovo čestitaju veliki jubilej ali i požele sreću ''zmajevima'' protiv Portugala.

"Ako svi fudbaleri budu zdravi igraće po jedno poluvrijeme. U prvom će nastupiti ekipa koja je počela kvalifikacioni duel protiv Francuske u Parizu, a u drugom će igrati ostali. Jedino će izostati Mensur Mujdža. Ukoliko neko bude umoran ili imao problema sa povredom, biće pošteđen susreta na Grbavici",
rekao je Sušić.

To znači da će protiv Želje, zmajevi igrati u sastavu: Begović, Spahić, Pandža, Papac, Salihović, Rahimić, Lulić, Medunjanin, Misimović, Pjanić i Džeko.

Ulaznice će biti u prodaji na dan utakmice a moći će se nabaviti po cijenama: Jug - 3 KM, Sjever 5 KM i Zapad 20 KM.

Do kraja dana (ponedjeljak) očekuje se dolazak svih pozvanih reprezentativaca BiH na okupljanje pred prvi susret u petak 11. novembra u Zenici. Revanš je četiri dana kasnije u Lisabonu.

MONDO će imati svoje specijalne izvještače na "Bilinom polju" i stadionu "Luž", koji će se potruditi da Vam prenesu sve vijesti iz selekcije BiH iz Zenice i Lisabona. Ostanite uz MONDO.

Golmani: Kenan Hasagić (Istanbul BB), Asmir Begović (Stouk), Asmir Avdukić (Borac)

Odbrana: Boris Pandža (Mehelen), Emir Spahić (Sevilja), Saša Papac (Glasgov Rendžers), Sanel Jahić (APOEL), Adnan Mravac (Matersburg), Muhamed Bešić (HSV) , Sejad Salihović (Hofenhajm)

Sredina: Miralem Pjanić (Roma), Elvir Rahimić (CSKA Moskva), Zvjezdan Misimović (Dinamo Moskva), Adnan Zahirović (Spartak Nalčik), Senad Lulić (Lacio), Haris Medunjanin (Makabi Tel Aviv), Semir Štilić (Leh Poznanj), Darko Maletić (Aktobe), Senijad Ibričić (Lokomotiva Moskva)

Napad: Edin Džeko (Mančester siti), Zlatan Muslimović (bez kluba), Ermin Zec (Genčlebirigli) i Vedad Ibišević (Hofenhajm).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC