• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinamo objavio rat huliganima: Radiće palica!

Uprava zagrebačkog kluba saopštila da više neće trpjeti razne ispade "grupice huligana koji blate klub".

 Dinamo objavio rat huliganima: Radiće palica! Izvor: MONDO

Fudbalski huligani sa Balkana odavno označeni kao jedni od najozloglašenijih u Evropi i svijetu. Prethodnih godina i decenija bili smo svjedoci raznoraznih incidenata, težih i lakših, bilo je ubistava na stadionima, žestokih tuča...

Nedavno je u Sarajevu trebalo da bude održan prijateljski fudbalski duel Željezničara i splitskog Hajduka, ali utakmica nije ni odigrana, jer je bilo žestokih sukoba navijača u gradu. Navijači Partizana, podijeljeni su u dvije grupe, a sukobi su eskalirali nedavno kada je jedan momak izboden na smrt na Novom Beogradu...

Zagrebački Dinamo se naplaćao kazni zbog ispada svojih navijača tokom prethodnih godina. Gotovo da nema gostovanja da takozvani Bad Blue Boys ne naprave nešto od čega se poslije sramoti cijela Hrvatska, a Dinamo puni kasu UEFA.

Ta navijačka grupa Dinama poznata je po izgredima širom Hrvatske i Evrope (pomenimo recimo samo Temišvar ili napad na autobus sa predstavnicima PAOK-a prošle godine). Na utakmici hrvatske lige proteklog vikenda na sjevernoj tribini stadiona Dinama pojavila se zastava sa nacističkim simbolima, a jedna raketa umalo nije povrijedila nekog na terenu.

BBB su, inače, na ratnoj nozi sa sadašnjom upravom Dinama, tačnije sa Zdravkom Mamićem, čiji odlazak traže već nekoliko godina. Mamić im za sada odolijeva.

Ali, na Maksimiru su spremni da okrenu drugi list i da stanu na put huliganima. Spremljen je Akcioni plan, a predstavnici Dinama su na današnjoj konferenciji za novinare poručili: "Ako bude novih ispada dogodiće se palica i policija na tribini, zatvaranje tribine i zabrana odlaska na gostujuće utakmice".

Ono što se može čuti i od ovdašnjih predstavnika klubova govore i u Hrvatskoj: "Nisu to svi, nije cijela grupa, nego šačica huligana". Hm...

Direktor Dinama Damir Vrbanović rekao je da klub više neće trpjeti i ispaštati zbog "grupice huligana koje ni ne zanima fudbal i dešavanja na terenu".

"Dinamo ima ozbiljan problem koji ne traje od juče i koji na kraju može da dovede do tragičnih posljedica. Govorim o maloj grupi navijača, tačnije huligana koji sebe nazivaju navijačima. Nama se ponovo događa da baklje i rakete padaju blizu djece, vatrogasaca i policajaca, a to je nedopustivo", rekao je Vrbanović.

On je apelovao i na nadležne organe u Hrvatskoj ali i na BBB da "stanu na kraj tim huliganima".

"Neka viču štagod žele, neka izražavaju nezadovoljstvo radom kluba, ali neka se ne dovode u pitanje ljudski životi. Ti klinci koji su uz teren, to su naši juniori, to su djeca koja ne smiju da budu ugrožena, baš kao što ne smije biti ugrožen i niko drugi ko je došao na stadion", dodao je direktor Dinama.

Prema riječima predstavnika kluba, Dinamo je do sada, zbog kazni, uplatio u kasu UEFA milion evra!

"Temišvaru smo, na primjer, morali da platimo 150.000 evra za popravak njihovog stadiona", rekao je Vrbanović.

Predstavnici Dinama rekli su da su šokirani što se na sjevernoj tribini pojavila zastava sa nacističkim simbolima i da ih zovu mnogi navijači koji osuđuju takve i slične ispade.

"Postali smo taoci nekolicine huligana. Zbog toga milion i po deklarisanih navijača ne može normalno da prati utakmicu. I svi se ograđujemo od takvih incidenata koji blate klub. Stvarno čudi namjera onog dijela navijača koji igraju neku svoju utakmicu i stavljaju sebe ispred Dinama", rekao je direktor zagrebačkog kluba.

U Dinamu ističu da su za takvo stanje djelimično krivi i oni sami:

"Na mnoga pitanja policije da reaguje mi smo govorili da ne treba. Ali, dođe do toga, dogodiće se palica i policija na tribini, desiće se zatvaranje tribine i moguća je zabrana odlaska na gostujuće utakmice. Sve to je navedeno u akcionom planu'', poručuju iz Dinama.

(MONDO - arhivska fotografija)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC