• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slavlje "zmajeva" na proslavi Želje

Bosna i Hercegovina savladala je Željezničar (2:1) na "Grbavici" u revijalnom meču povodom 90. rođendana sarajevskog kluba.

 Slavlje "zmajeva" na proslavi Želje Izvor: MONDO

Iako je rezultat bio najmanje važan u utorak uveče, "zmajevi" su već na početku stigli do prednosti golom Vedada Ibiševića, koji je bio strijelac i drugog pogotka za tim Safeta Sušića.

Sa druge strane, Željo se predstavio u lijepom svjetlu i u nekoliko navrata opasno zaprijetio golmanu BiH Asmiru Begoviću, koga je uspio da savlada kapiten "plavih" Mirsad Bešlija.


Ipak, ono što je najvažnije i što kompletna javnost očekuje s velikim nestrpljenjem je meč u petak na "Bilinom polju" protiv Portugala u baražu za plasman na EURO 2012.

Iako su bodrili svoje ljubimce u plavim dresovima, navijači Želje su jasno pokazali šta su njihova očekivanja od Papetove ekipe: "Gazi, gazi, gazi Portugal... "

Kao što je Safet Sušić i obećao, zaigrao je tim iz Pariza, ali blizu 10.000 navijača na "Grbavici" nije vidjelo Sejada Salihovića, koga je selektor čuvao jer se nedavno oporavio od povrede.

Već u petom minutu, "zmajevi" su došli do prednosti golom Vedada Ibiševića, koji je poslije dodavanja Zvjezdana Misimovića sam izišao pred golmana Elvisa Karića i rutinski pogodio bliži ugao - 1:0.

U 21. minutu, umalo izjednačenje. Kapiten Želje Mirsad Bešlija je odlično šutirao, ali se istakao golman BiH Asmir Begović. Na odbijenu loptu natrčao je Muamer Svraka i sa pet metara šutirao visoko preko gola.

As Aktobea Darko Maletić je u 27. minutu zamijenio Miralema Pjanića, koji je izišao zbog povrede, ali će vezista Rome sigurno igrati protiv Portugala.

U narednom napadu, Ibišević je ponovo probio odbranu Želje i šutirao, ali je lopta pogodila lijevu stativu.

Potom je Edin Džeko uputio projektil sa dvadesetak metara iskosa sa desne strane koji je uzdrmao prečku, da bi u 37. minutu Ibišević sjajno primirio loptu na grudi, oslobodio se Velibora Vasilića i matirao Karića - 2:0.


Međutim, igrači Amara Osima uspjeli su da smanje preko Bešlije, koji je sa desetak metara lobovao istrčalog golmana Begovića - 2:1.

U drugom dijelu Sušić je promijenio gotovo cijeli tim, što se osjetilo u igri selekcije BiH, koja je stvorila nekoliko prilika, ali se rezultat do kraja nije mijenjao.

Imali su i Osimovi igrači četiri-pet šansi, od kojih je najzrelije propustio Zajko Zeba. Našao se dva puta oči u oči sa golmanom Asmirom Avdukićem, inače čuvarom mreže banjalučkog Borca, ali je bio neprecizan.

Sve u svemu, bila je ovo jedna lijepa uvertira za Portugal i prvi meč baraža za plasman u Ukrajinu i Poljsku.

MONDO će imati svoje specijalne izvještače na "Bilinom polju" u petak i stadionu "Luž" 15. novembra i oni će se potruditi da Vam prenesu sve vijesti iz selekcije BiH iz Zenice i Lisabona. Ostanite uz MONDO.

ŽELJEZNIČAR: Karić, Biščević, Stanić, Mulalić, Bogičević, Nyema, Svraka, Jamak, Gredić, Zeba, Bešlija. Još su igrali: Ramić, Zolotić, Smajić, Selimović, Adilović, Vasilić, Marković, Bogičević, Savić, E. Čolić, Drakul, Stančeski, Baljić. Trener: Amar Osim.

BOSNA I HERCEGOVINA:
Begović, Spahić, Bešić, Lulić, Zahirović, Rahimić, Medunjanin, Pjanić, Misimović, Džeko, Ibišević. Još su igrali: Avdukić, Papac, Ibričić, Maletić, Jahić, Štilić, Pandža, Muslimović, Zec. Trener: Safet Sušić.

(MONDO, foto: Sarajevo-x.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC