• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pape: Znao sam da će biti problema sa Željom

Selektor Bosne i Hercegovine Safet Sušić pohvalio je sarajevski Željezničar koji se pokazao kao tvrd orah za nacionalni tim. Osim: Sretno "zmajevi".

 Pape: Znao sam da će biti problema sa Željom Izvor: MONDO

Umjesto treninga, BiH je u utorak uveče odigrala revijalnu utakmicu protiv Želje povodom 90. rođendana sarajevskog kluba. Tim Safeta Sušića je pobijedio na "Grbavici" (2:1) golovima Vedada Ibiševića, dok je pogodak za "plave" postigao Mirsad Bešlija.

"Znali smo da će biti problema sa Željom. Nije slučajno tim Amara Osima u vrhu domaćeg fudbala", rekao je popularni Pape nakon meča za BHT 1.

Selektor BiH tvrdi da mu ovaj dvoboj nije pomogao da razriješi dileme u odbrani zbog izostanka Borisa Pandže, Mensura Mujdže i Saše Papca.

"Meni ovaj meč nije pomogao oko sklapanja mozaika u odbrani jer sad manje znam nego prije. Imamo problema i u sredini terena i još ne znam kako ćemo to riješiti. Vidjećemo, imamo još dva treninga prije Portugala", ostao je zagonetan selektor oko sastava za petak.

Šef struke Željezničara Amar Osim zadovoljan je izdanjem svog tima i poželio "zmajevima" sreću protiv portugalske reprezentacije.

"Velika je stvar da su reprezentativci BiH pristali da igraju s nama kako bi nam uveličali proslavu, ali mislim da je bolje bilo i njima nego da su trenirali u Zenici. Vjerujem da je publika uživala, bilo je lijepih poteza i nadam se da će 'zmajevi' uspjeti da preskoče Portugal i plasiraju se na EP",
izjavio je Osim.

Najbolji napadač BiH Edin Džeko nije se upisao u strijelce, ali je dva puta uzdrmao prečku na mjestu gdje je načinio prve fudbalske korake.

"Drago mi je što je došlo mnogo ljudi po hladnom vremenu da gleda utakmicu. Nisam dao gol svom Želji, ali važnije je da pogodim protiv Portugala. Danas je bio samo važan jubilej kluba u kojem sam ponikao. Lijepo se uvijek vratiti na Grbavicu", naglasio je napadač Mančester sitija.

Osim lijepih želja povodom rođendanske proslave, jedan detalj jako je uplašio sve ljubitelje "zmajeva" - izlazak Miralema Pjanića zbog povrede u prvom poluvremenu.



"Osjetio sam bol i morao sam izaći. Bolio me mišić, mislim da je riječ o zadnjoj loži. Kako ne bih rizikovao pogoršanje povrede, izašao sam van terena", rekao je Pjanić.

Hoće li biti spreman za Portugal, potvrdno je klimnuo glavom: "Biće sve u redu. Velika je razlika u temperaturi u Rimu i Sarajevu, pa je možda i to malo kumovalo bolovima. Nadam se da će sve biti ok".

I doktor reprezentacije BiH Reuf Karabeg vjeruje da će Pjanić biti u sastavu na "Bilinom polju", ali nije mogao da garantuje hoće li biti spreman za svih 90 minuta.

"Pjanić je bio povrijeđen i prije nego je došao na okupljanje. Dogovorili smo se da igra koliko može i čim osjeti bol da odmah traži izmjenu. Borićemo se da bude spreman svih 90 minuta protiv Portugala, ali ne možemo da garantujemo da će vezista Rome biti potpuno fit za prvu utakmicu u Zenici",
naglasio je Karabeg.

MONDO će imati svoje specijalne izvještače na "Bilinom polju" u petak i stadionu "Luž" 15. novembra i oni će se potruditi da Vam prenesu sve vijesti iz selekcije BiH iz Zenice i Lisabona. Ostanite uz MONDO.


(MONDO, foto: Sarajevo-x.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC