• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Mali Čava" za MONDO: I ja čekam taj gol...

"Nadam se svaki put kada istrčim na teren, ali za sada se nije dogodilo. Nastaviću da radim...", kaže fudbaler Crvene zvezde za naš portal.

 "Mali Čava" za MONDO: I ja čekam taj gol... Izvor: MONDO

U Radu sedam golova na 24 utakmice.

U Crvenoj zvezdi, za sada, nijedan na 16 nastupa.

Kada će Miloš Dimitrijević postići prvenac u crveno-bijelom dresu? Možda baš poslije ove pauze, kada će svaki gol imati ogromnu težinu, jer se približava i "vječiti derbi". Ili baš na debiju u mečevima sa Partizanom...

"Čavo, kada ćeš dati gol?", pitali smo vezistu Crvene zvezde u srijedu poslije treninga ekipe, prvog u toku dvonedjeljne pauze u prvenstvu zbog obaveza reprezentacije Srbije u Meksiku i Hondurasu.

"Ja sam tu za asistencije... A, i vidiš da sad igram zadnjeg veznog", sa osmijehom je odgovorio Dimitrijević na pitanje MONDA, a onda se uozbiljio.

"Šalim se, naravno da se nadam i da priželjkujem da dođe prvi gol. Nadam se svaki put kada istrčim na teren, ali za sada se nije dogodilo. Nastaviću da radim...", slegao je ramenima Dimitrijević, koji je driblinzima i preciznim pasovima pridobio simpatije navijača ljetos, na početku sezone, ali je onda pao u formi.

"Tako je u karijeri. Nekad malo gore, nekad malo dole. To je valjda normalno, a ja radim sve da ponovo krene na gore... Vjerujem da ću poslije ove pauze biti onaj stari", optimista je Dimitrijević, koji nema problem da prizna da ne igra na visokom nivou u posljednje vrijeme.

I ne samo on. Ne igra ni Crvena zvezda, koja poslije 11 odigranih kola zaostaje četiri boda za Partizanom i već se nalazi u situaciji da mora da pobijedi svaku narednu utakmicu, pa samim tim i dobije 141. "vječiti derbi".

"Jeste, rezultati i igra nije bila na nivou ove jeseni, da se ne lažemo. Nije stalno bilo tako i nije tokom cijelog toka utakmice, ali imali smo prazne hodove, koji su nas nekad koštali, a nekad ne... Ja mislim da će nam ovih 14 dana dobro doći da se, prije svega, malo odmorimo i osvježimo, a uz to naravno i da radimo, da otklonimo greške i pripremimo se za kraj jesenje sezone", kaže Dimitrijević, koji je sezonu počeo u tandemu sa Evandrom Goebelom, ispred zadnjeg veznog, kapitena Nenada Kovačevića.

Ipak, pošto je i kapiten kuburio i sa povredama i sa formom, a uz to se podigao Kadu Mendeš, trener Robert Prosinečki prekomandovao je Dimitrijevića na poziciju zadnjeg veznog, tako da je on u posljednjih nekoliko utakmica bio podalje od protivničkog gola.

Kako se snalaziš u ulozi, koju nisi imao prije dolaska u Crvenu zvezdu?

"Snalazim se. Jeste kliše, ali ja sam vojnik, koji će uraditi ono što trener traži. Kao i vi, kada vam urednik traži da uradite intervju sa Mikićem ili Dimitrijevićem, vi to i uradite, a možda biste prije u tom trenutku pričali sa Kaluđerovićem. Nema tu, hoću-neću...", slikovito priča popularni "Mali Čava", koji je taj nadimak dobio kao sin slavnog fudbalera Partizana, Zorana "Čave" Dimitrijevića.

"Mali Čava" kaže da još ne misli na derbi i da ima druge planove za ovih 14 dana pauze.

"Odmah nas čekaju tri utakmice u sedam dana, potom je tu i derbi. Biće nam potrebno mnogo snage da jesen završimo u pravom stilu i stoga nam je ova pauza dobro došla", kaže Dimitrijević, koji ne umije da objasni zbog čega Crvena zvezda ove jeseni pada u igri, kada ima i inicijativu i ponekad vođstvo.

"Nekada dobro počnemo, povedemo 2:0 i ne znam zbog čega počnemo baš loše da igramo, uzmu nam loptu, stvore šanse, daju gol. Nekada dobro igramo i na 0:0, ne uspijemo da damo gol i onda padnemo i primimo pogodak, kao što je bio slučaj protiv Slobode... Moramo da popravimo to da tokom 90 minuta igramo konstantno dobro, a ako se nekad umorimo, da se zbijemo, skupimo i prebrodimo krizu od pet, deset minuta, da bismo ponovo krenuli u napad, da uzmemo loptu i dobijemo utakmicu", ističe Dimitrijević da zna gdje škripi, ali i da na tome mora mnogo da se radi.

Gubitkom sedam bodova od starta prvenstva, Crvena zvezda je dovela sebe u situaciju da, ukoliko ostane ova razlika, mora da pobijedi Partizan 26. novembra. Tačnije, da bi poraz bio potpuna katastrofa. Kako se igrači nose s tim?

"Uvijek je problem ako izgubiš utakmicu, ne samo protiv Partizana, ali to je specifična utakmica i to svi znaju. Derbi se polako približava, ali prije toga imamo dvije mnogo važne utakmice i presudno je da to dobro odradimo i pobijedimo", kaže Dimitrijević i dodaje:

"Trenutno ne razmišljam uopšte o derbiju. Razmišljam o tome da se spremimo za Jagodinu i poslije toga Smederevo, pa ćemo onda da mislimo i pričamo o Partizanu".

Ipak, to će biti tvoj prvi "vječiti derbi"?

"Jeste, za svakoga je specifična utakmica. I kad igraš 50. derbi, specifična je utakmica, pa tako i za mene, koji ću igrati prvi put. Ne sumnjam u moju ekipu i ubijeđen sam, kada dođe vrijeme, da će sve biti kako treba", podvlači Dimitrijević na kraju razgovora za naš portal.

Miloš Dimitrijević rođen je 16. februara 1984. godine u Beogradu, a 10. juna ove godine potpisao je trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom, poslije šestomesečne pozajmice koju je kao fudbaler Rada proveo u italijanskom Kjevu.

(N . J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC