• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Neozbiljna vam je "Balkanska liga"!

Crno-bijeli neće putovati u Sofiju na sastanak čija će tema biti regionalna saradnja klubova i eventualna organizacija zajedničkih takmičenja.

 PARTIZAN: Neozbiljna vam je "Balkanska liga"! Izvor: MONDO

Projekat "Balkanske lige", čiji je Crvena zvezda ozbiljan zagovornik, u postojećem obliku nije naišao na plodno tle u Humskoj 1.

Prvi sastanak posvećen realizaciji te ideje naredne nedjelje će organizovati sofijski CSKA, a pozvani su predstavnici više od 20 vodećih klubova Bugarske, Srbije, Grčke, Turske i Rumunije.

Partizan je u srijedu saopštio da neće slati svoju delegaciju u Sofiju, iako je "uvijek bio otvoren za sve inicijative koje imaju za cilj razvoj fudbalskog sporta, unapređenje fudbala u Srbiji, napredak mladih igrača i poboljšanje materijalnog položaja klubova".

Crno-bijeli su poručili da bi "rado učestvovali u radu slične regionalne organizacije, pod uslovom da u njenom osnivanju učestvuju UEFA i nacionalni savezi".

"Na žalost, moramo da konstatujemo da sastanak u Sofiji nije odgovarajuće pripremljen. Nisu izvršene konsultacije sa odgovornim licima iz FIFA i UEFA, niti su u pripremu sastanka uključeni nacionalni savezi zemalja kojima pripadaju pozvani klubovi. Ideja tzv. Balkanske lige, odnosno balkanskog kupa, potpuno je nerazrađena, nepoznati su učesnici, termini i format takmičenja, a pogotovo marketinški i komercijalni koncept".

Partizan je dodao da se neodlaskom u Sofiju pridružuje "stavu koji su pismeno iskazali Olimpijakos, Panatinaikos i AEK, a usmeno i mnogi drugi klubovi iz regiona".

"Ne vidimo svrhu razmatranja ideje regionalne lige, koju odbacuju najkvalitetniji i najatraktivniji klubovi - javno pominjani kao učesnici tog takmičenja - i za koju nije izvršena ni najpovršnija analiza izvodljivosti i isplativosti. Takav metod rada smatramo neozbiljnim i neodgovornim", stoji u saopštenju crno-bijelih.

Četvorostruki uzastopni šampion Srbije konstatovao je da je u zemlji "ova inicijativa iskorišćena za samoreklamerstvo pojedinaca i klubova i pokušaj stvaranja lažne slike o nečijoj tobožnjoj inventivnosti".

"U akcijama čiji je cilj medijska pompa, iza koje ne stoji nikakva sadržina, FK Partizan ne želi da učestvuje".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC