• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pape Sušić: Naša prednost su jedino navijači

Dan prije utakmice s Portugalom u Zenici, novinarima su se obratili selektor Bosne i Hercegovine Safet Sušić i kapiten "zmajeva" Emir Spahić.

 Pape Sušić: Naša prednost su jedino navijači Izvor: MONDO

"Ono što vas sigurno najviše interesuje, to vam neću moći odgovoriti. Dakle, sastav neću otkriti", počeo je Sušić konferenciju za štampu, prenosi sajt "Sportsport".

"Nije lako ostati bez tri standardna igrača. Da je po jedan igrač u svakoj liniji bilo bi lakše. Teško je naći rješenje, pogotovo kada se radi o izuzetno kvalitetnim igračima, koji se nalaze u velikoj formi".

Na pitanje, da li je pogledao dokumentarni film o Kristijanu Ronaldu (Do ivice izdržljivosti), popularni Pape je uz osmijeh odgovorio odrečno.

"Gledaću ga sutra naveče. Nema se da se priča, Ronaldo je jedan od dvojice najboljih svjetskih fudbalera. Ne znam ko je bolji, on ili Leo Mesi. Ali, ne igramo tenis, već fudbal - 11 protiv 11".

Obzirom da je i Spahić pod opterećenjeg žutog kartona, prvo pitanje za kapitena bilo je vezano za mogućnost propuštanja revanša u Lisabonu.

"Ako budem u situaciji da moram napraviti prekšaj za žuti karton i da odbranim svoj gol, onda ću to uraditi. To me sada ne opterećuje previše", rekao je kapiten "zmajeva" a Pape se nadovezao: "Dobije li žuti karton, oduzeću mu traku u Lisabonu", našalio se selektor BiH.

Prema njegovim riječima, BiH nije ista ekipa, koju je prije dvije godine elimisao Portugal u baražu za plasman na Mundijal u Južnoj Africi.

"Dosta novih igrača je došlo i to nije ista ekipa. Osim toga, i oni koji su igrali prije dvije godine su dosta napredovali. I Portugal je mnogo jači s Ronaldom, koji nije igrao prije dvije godine. Ali, nama mnogo znači dobar teren. Sutra, na žalost, neće biti, ali u revanšu će biti dobar i tu će pasti odluka, bez obzira na prvu utakmicu".


Kiša ili...

"Ovaj put mi je svejedno. Svaki put kada sam gledao teren tražio sam da ga pospu vodom i da lopta ide brže. Lakše je eliminisati protivnika kada je teren malo klizav".

Spahić smatra da će kolektiv da prevagne od individuealnih kvaliteta.

"Gledao sam neke isječke iz utakmice Danska - Portugal i Danci su jasno pokazali kako treba igrati protiv ovakvih ekipa. Ali, ovo će biti drugačija utakmica, puno tvrđa i svi znate koliko je toga u igri. Biće to dodatni grč i za nas i za reprezentaciju Portugala. Biće to sasvim drugačija utakmica. Kako zaustaviti Ronalda? Ne igramo tenis, što je selektor rekao, ovo je kolektivna igra i mislim da na tom planu treba raditi", dodao je Spahić.

Na pitanje o navodnoj zatvorenijoj taktici, selektor je odgovorio kontrapitanjem "Nađite utakmicu gdje smo igrali zatvoreno?"

"Uvijek igramo otvoreno. Nađite utakmicu gdje smo igrali zatvoreno i čekali kontranapad. Niti to možemo, niti želim, niti bih znao da sastavim takvu formaciju. To za mene nije fudbal. Nikada ne igramo s jednim napadačem, jer naši ofanzivci u veznom redu uvijek idu prema napadu. A hoćemo li početi sa dva napadača od prve minute, to još nisam odlučio. O tome ću razgovarati i sa kapitenom i sa nekim igračima", rekao je Sušić.

Ima li BiH ikakvu prednost nad Portugalom?

"Naša prednost je podrška publike. Nikada nas nisu iznevjerili. Pomogli su nam dosad kad je bilo najteže, nikada nije bilo zviždanja igračima. Moglo bi to da bude dovoljno. Što se ekipa tiče, mislim da su izjednačene".

Kapiten Spahić obećao je da će igrači uraditi sve što budu mogli da ne razočaraju navijače BiH.

"Može u petak da se sastavi dobra ekipa, koja će da ostvari dobar rezultat pred revanš u Portugalu. A onda da u Lisabonu napravimo čudo".

Za kraj se osvrnuo na pisanje portugalskih medija, koja državu BiH prikazuju u "ružnom" svjetlu.

"Napadaju nas Portugalci, trebaju posebne mjere zaštite, kao da smo mi divljaci. Ali, mi smo jedan civilizovan narod koji je puno propatio i koji je željan lijepih stvari",
završio je kapiten Emir Spahić.

MONDO će imati svoje specijalne izvještače na "Bilinom polju" u petak i stadionu "Luž" 15. novembra i oni će se potruditi da Vam prenesu sve vijesti iz selekcije BiH iz Zenice i Lisabona. Ostanite uz MONDO.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC