• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CSKA Sofija: UEFA podržava regionalne lige

Direktor bugarskog kluba Dragoljub Simonović uvjerava da Evropska kuća fudbala podržava Balkansku ligu. "Partizan se inati Zvezdi", kaže on.

 CSKA Sofija: UEFA podržava regionalne lige Izvor: MONDO

Ideja o formiranju regionalne lige, koju je inicirao Simonovićev klub, različito je primljena među rivalima na Topčiderskom brdu.

Dok Crvena zvezda otvoreno podržava njeno formiranje i učestvuje u njenom konstituisanju, iz uprave šampiona Srbije Partizana poručuju da je ta ideja "neozbiljna".

Na kritike crno-bijelih odgovorio je generalni direktor CSKA Sofija Dragoljub Simonović argumentom da će legitimitet konstitutivnoj skupštini lige dati predsjednik Fudbalskog saveza Bugarske Borislav Mihajlov, član Izvršnog odbora UEFA.

"On je o svemu obavijestio predsjednika te organizacije Mišela Platinija. UEFA podržava regionalne lige. Jasno je da su u Partizanu malo više u inat Zvezdi odustali od dolaska na sastanak, a ne zato što imaju adekvatne razloge. Objasnili smo im da to nije Zvezdina liga i da prave osnovnu grešku pozivajući se na to da neće biti predstavnika UEFA", rekao je Simonović agenciji Beta.

Kako je precizirao, Balkansku ligu bi činili klubovi koji tokom jeseni nisu izborili plasman u Ligu šampiona ili Ligu Evrope, dok bi se na proljeće u nju uključili i klubovi iz tih takmičenja.

Prema njegovim riječima, glavni cilj formiranja lige je igranje "jakih" utakmica.

"Mnogi klubovi iz Srbije, Bugarske, Grčke, Rusije, Rumunije i Turske nisu uspjeli da se ove sezone plasiraju na međunarodna takmičenja. Odatle ideja da se formira regionalna liga. Ako se Zvezda ili Partizan plasiraju u grupnu fazu Lige šampiona ili Lige Evropa u Balkanskoj ligi bi učestvovali klubovi koji su bili iza njih u Srbiji, a oni bi se na proljeće priključili takmičenju", istakao je bivši fudbaler Obilića, Liteksa i CSKA.

Osvrćući se na kritike crno-bijelih da je još nekoliko klubova odbilo poziv sofijskog CSKA, među kojima i grčki Olimpijakos, Simonović je rekao da i crveno-bijeli iz Pireja traže prisustvo UEFA zvaničnika.

"Olimpijakos nam je poslao saopštenje u kojem pozdravlja ideju, ali je naveo da želi prisustvo predstavnika UEFA na sastanku. To je ispunjeno i očekujemo da se i oni uključe u razgovore", rekao je Simonović.

Prvi sastanak na temu formiranja Asocijacije balkanskih klubova biće održan u ponedjeljak u Sofiji. Simonović je ponovio da na sljedećim sastancima očekuje i predstavnike Partizana.

"Vjerujem da će u Partizanu brzo shvatiti da su pogriješili i da će se i oni uključiti u realizaciju ove ideje već od drugog sastanka", rekao je on.

(Beta/MONDO, foto: fkcrvenazvezda.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC