• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bento krije karte i žali se na teren

Selektor Portugala Paulo Bento još nije odlučio ko će biti u startnih 11 iako je do meča na Bilinom Polju ostalo još samo 24 sata.

 Bento krije karte i žali se na teren Izvor: MONDO

Reprezentacija Portugala u četvrtak uveče odradila je posljednji trening pred prvi meč baraža koji se igra u petak na Bilinom Polju u Zenici.

Poslije treninga održana je pres konferencija na kojoj se uprkos najavama nije pojavio Kristijano Ronaldo, koji je odbio i da se slika sa fanovima poslije treninga.

Portugalski selektor najavio je da će njegova ekipa posebnu pažnju obratiti na Edina Džeka, ali i na ostale igrače BiH koju respektuje.

"Bosna je dobra ekipa, imaju dobre igrače koji igraju u kvalitetnim evropski klubovima. U odnosu na prije dvije godine imaju više iskustva, zreliji su, i igrački su dosta jači. Jedina stvar koja me plaši, i čime sa nezadovoljan i ja ali i moji igrači, jeste stanjem u kojem se nalazi teren. Mislim da je šteta za oba jer sigurno nećemo uživati u previše lijepoj utakmici. Ipak, moramo se priviknuti na uslove koji vladaju i pokušati ostvariti pozitivan rezultat, a to bi bila sigurna pobjeda", rekao je Bento.

Najveća prijetnja njegovom timu je najbolji napadač BiH Edin Džeko, i toga je svjestan i Bento.

„Svakako da ćemo posebnu pažnju obratiti na Džeku, ali ne smijemo zaboraviti ni druge kvalitetne igrače koje ima Bosna“.

Iako je do početka utakmice ostalo samo 24 časa, portugalski selektor izjavio je da još nije odlučio ko će biti u startnih 11, pa ćemo odgovor na to dobiti tek pred utakmicu.

Bento je na kraju objasnio i zašto je jako obezbjeđenje pratilo Portugalce pri slijetanju u Sarajevo ali i tokom boravka u Zenici.

„Ja sam samo želio da imam normalne uslove za pripremu utakmice. Nemam nikakve veze sa tim. O tome se brinu portugalski savez, UEFA i FIFA, a vjerovatno je razlog veliki značaj odnos veliki ulog koji je u ovome meču“, rekao je Bento.

MONDO će imati svoje specijalne izvještače na "Bilinom polju" u petak i stadionu "Luž" 15. novembra i oni će se potruditi da Vam prenesu sve vijesti iz selekcije BiH iz Zenice i Lisabona. Ostanite uz MONDO.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC