• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prva utakmica baraža BiH - Portugal

Fudbalska reprezentacija BiH večeras igra prvu utakmicu baraža sa Portugalom za odlazak na Euro 2012 godine u Ukrajini i Poljskoj.

 Prva utakmica baraža BiH - Portugal Izvor: MONDO

Šef državnog tima BiH Safet Sušić je optimističan.

“U odnosu na utakmice baraža koje smo igrali prije dvije godine u našoj ekipi su neki novi igrači koji su donijeli dodatni kvalitet, a ovi koji su tada igrali su puno napredovali. Imamo dosta bolji tim. Takođe, Portugal ovog puta ima Ronalda što znači da su i oni bolji, jer im je fudbaler Reala iz Madrida od velikog značaja. Mogu reći da su obje ekipe izjednačene po kvalitetu", rekao je Sušić na pres konfernaciji.

Pape je spomenuo i utakmicu koju je reprezentacija BiH igrala u Parizu, i napomenuo da će od igrača zhtijevati ozbiljan i maksimalan pristup. “Samo sa takvim stavom i možemo doći do konačnog cilja - pobjede”, podvlači Sušić.

Devet reprezentativaca BiH u opasnosti je da dobiju žuti karton i da preskoče revanš koji je na program u utorak u Lisabonu. To su: Spahić, Lulić, Ibričić, Ibišević, Štilić, Mravac, Zahirović, Rahimić i Salihović. Zbog kartona iz Pariza ovaj okršaj preskaču Papac i Pandža, dok je Mujdža povrijeđen.

“Trudiću se da ne dobijem javnu opomenu, Ipak, ako se igrač nađe u gol šansi neću se dvoumiti. Svakako, važnije je spriječiti suparnika da postigne pogodak”, objašnjavao je na pres konferenciji kapiten Emir Spahić koji je dodao kako on i njegovi saigrači vjeruju u plasman na kontinentalnu fudbalsku  smotru.

Paulo Bento je na pres konferenciji naglasio kako izuzetno respektuje državni tim BiH, ali vjeruje da njegovi izabranici mogu doći do pobjede.

“Na izvlačenju parova rekao sam da su šanse podjednake. To mislim i danas. Najveću prijetnju za naš gol predstavljaće Edin Džeko. Na njega ćemo obratiti posebnu pažnju”, rekao je Bento koji je dodao da će dvoboj u Lisabonu biti presudan i odrediće putnika na Euro.

“U Zenici igramo prvo poluvrijeme, a na Luzu će se donijeti konačna odluka”, prokomentarisao je portugalski selektor.

Oba stručnjaka nisu željela da otkriju sastav koji će istrčati na teren Bilinog Polja, prenosi Sarajevo-x.com.

Suparnike BiH predvodi Kristijano Ronaldo, jedan od najboljih svjetskih fudbalera, igrač koji je napravio najskuplji transfer svih vremena.

Ronaldo je izrastao u lidera portugalske selekcije, ipak portugalska javnost mu zamijera što u državnom timu nije aktivan kao u klubu.

Nepredvidivost i brzina kojom raspolaže u raznim trikovima i driblinzima te sjajan udarac glavom glavne su karakteristike igrača koji bi mogao zadati najviše problema reprezentaciji BiH.

Utakmica počinje u 20.00 sati uz direktan prenos na BHT1.

U međuvremenu, glasajte na MONDU- kakav rezultat očekujete od utakmice Bosna i Hercegovina - Portugal?

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC