• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đurić: Ne tjeramo inat Zvezdi

Predsjednik Partizana uvjerava da motiv za neodlazak u Sofiju, na sastanak oko Balkanske lige, nije kontriranje "vječitom rivalu".

 Đurić: Ne tjeramo inat Zvezdi Izvor: MONDO

Crvena zvezda u klin, Partizan u ploču... Obično je tako kada su u pitanju dva najveća srpska kluba, rijetke su situacije u kojima rivali sa Topčiderskog brda uspijevaju da pronađu zajednički interes.

Tako je i u slučaju projekta "Balkanske lige", gdje je Zvezda uz bugarski CSKA jedan od najvećih zagovornika regionalnog takmičenja, dok su crno-bijeli u startu ocijenili da je ideja - neozbiljna.

"Partizan želi da igra u Evropi, bez koje je ostao ove jeseni, a ne u Sofiji ili Bukureštu, u takmičenju koje marketinški uopšte nije osmišljeno i pripremljeno", rekao je dnevnom listu "Sport" Dragan Đurić.

Prvi čovjek srpskog šampiona upitao je organizatore skupa u Sofiji da li imaju saglasnost UEFA i nacionalnih saveza.

Pored toga, on ne vjeruje da su za projekat zainteresovani veliki grčki klubovi, bez kojih bi Balkanska liga dosta izgubila na "težini".

Direktor sofijskog CSKA Dragoljub Simonović izjavio je za "Sportski žurnal" da Partizan "tjera inat, jer misli da je ovo Zvezdino takmičenje".

"Kada budu uvidjeli o čemu se radi, vjerujem da će promijeniti stav, jer im sigurno nije u interesu da igraju protiv Metalca, Sevojna i dva derbija godišnje. Igraće i dalje sa njima, ali će od duela sa Olimpijakosom, Galatasarajom i Steauom moći samo da profitiraju", smatra Simonović.

"Ma kakvo inaćenje! Ne udaramo mi nikakvu kontru Crvenoj zvezdi", odgovara Đurić.

"Prihvatićemo svaku ideju, ako je u zajedničkom ili u interesu srpskog fudbala. Ne pada nam na pamet da nešto sputavamo samo zato što dolazi iz redova našeg najvećeg rivala. Ali, Partizan nema vremena za gubljenje, niti novca za bacanje".

Sudbina Balkanske lige umnogome će zavisiti od broja i imena klubova koji se u ponedjeljak uveče i u utorak pojave na prvom sastanku. Njeni ideolozi su uvjereni da je projekat dobar i isplativ za sve, ali proces ubjeđivanja "nevjernih Toma" očigledno neće biti ni lak ni brz.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC