• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćurčić: Cilj - zaustaviti Ćićarita i Đovanija

Vršilac dužnosti selektora "orlova" očekuje da će njegovi izabranici u Srbiju u subotu ujutro po srednjeveropskom vremenu (3.00) iz Meksika poslati dobre vijesti.

 Ćurčić: Cilj - zaustaviti Ćićarita i Đovanija Izvor: MONDO

Radovan Ćurčić ističe da selekcija Srbije poslije lošeg utiska u kvalifikacijama za EVRO 2012. počinje novi ciklus.

"Posljednja utakmica u Sloveniji u kvalifikacijama za EVRO 2012. ostavila je lošu sliku i pokvarila nešto što smo imali prije toga. Vraćeni smo na početak i ovo je sada prelazni period kroz koji neke stvari treba da se iskristališu. Utakmice s Meksikom i Hondurasom, kao i sve do početka kvalifikacija, važne su za Srbiju jer mogu da odrede smjer u kome treba ići u bliskoj budućnosti", istakao je Ćurčić.

On je naglasio da rezultat ni u kom slučaju neće biti u drugom planu.

"Iako je u pitanju prijateljski meč, za nas je rezultat važan jer može da promijeni sliku koja se u javnosti stekla o reprezentaciji", dodao je vršilac dužnosti selektora "orlova".

Ćurčić već uveliko razmišlja o sastavu tima koji će istrčati na teren stadiona "Korehidora" u Santjago de Keretaru.

"Prilagodićemo igru prema fudbalerima koje imamo. Ako su u timu Jovanović i Krasić, sigurno ćemo početi s jednim centralnim špicem. Vidjećemo i šta će tok utakmice donijeti i da li ćemo morati da u hodu mijenjamo i modifikujemo sistem igre. Od novih igrača imaćemo u timu Kačara i Ninkova, dok će Ivanović, po svemu sudeći, igrati na drugoj poziciji. Imamo još devetoricu igrača među rezervama, šestorica će dobiti šansu, tako da mnogo toga može da se mijenja tokom meča. Vidjećemo još do utakmice da li će se dug i naporan put odraziti na nekog", dodao je strateg Srbije.

Ćurčić i saradnici iz stručnog štaba svjesni su da će igrati protiv izuzetnog protivnika, učesnika posljednjeg Mundijala u Južnoj Africi, koji će imati veliku i podršku sa tribina.

"Način na koji smo dočekani, jasno govori je koliko je interesovanje, a samim tim i koliko je meksički tim motivisan za meč. Oni su kvalitetna reprezentacija, ali imamo i mi adute da na pravi način odgovorimo, prije svega u posjedu lopte koji je za njih veoma bitan element igre. Meksiko ima jake individualce, ali i snagu kolektiva. Ne odstupaju od svojih taktičkih zamisli svih 90 minuta, a najveća opasnost nam prijeti od Ćićarita i Đovanija. Zato će naš prevashodni cilj biti da zaustavimo njih dvojicu, situacije jedan na jedan i konstantno ubacivanje iza leđa protivnika", poručio je Ćurčić, koji je već u aprilu 2010. godine, predvodeći selekciju Superlige u Osaki pobijedio Japan sa 3:0.

Duel Meksika i Srbije igra se u subotu od 3.00 časa po srednjeevropskom vremenu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC