• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan u Rumuniji: Opa, kakav doček!

Crno-bijele na aerodromu u Bukureštu dočekali novinari i TV kamere što nije bio slučaj u mnogo važnijim mečevima. Meč sa Petrolulom u subotu.

 Partizan u Rumuniji: Opa, kakav doček! Izvor: MONDO

Redovnom linijom Beograd - Bukurešt ekspedicija Partizana doputovala je u Rumuniju gdje će u subotu (19,30 po lokalnom, a 18,30 po srpskom vremenu) odigrati prijateljsku utakmicu sa Petrolula iz Ploještija.

Trener Aleksandar Stanojević na put je poveo 15, od planiranih 16 igrača. U polsednjem momentu zbog povrede je izostao Aleksandar Ranković.

S obzirom na veliki broj reprezentativaca iz Humske, koji su morali da se odazovu pozivima selektora, ali i želje Stanojevića da odmori pojedince sa najvećom minutažom u dosadašnjem dijelu sezone, crno-bijeli su u glavni grad Rumunije stigli desetkovani.

Trener "parnog valjka" nije mogao da računa ni na glavne igrače Teleoptika, jer "optičari" tokom vikenda igraju prvenstvenu utakmicu Prve lige Srbije, pa su kao alternativna rješenja u susjednu Rumuniju pošli igrači koji su u drugom planu kod Vuka Rašovića. To su Cvjetinović, Savić i Georgijević.

Međutim, utakmica protiv Petrolula za njih će biti idealna prilika da pokažu koliko vrijede baš kao i za igrače Partizana, koji se nisu naigrali ove jeseni poput Andersona, Babića, Mange, Dijare...

Rumuni, posebno novinari iz Ploještija, na iznenađenje gostiju iz Srbije veliku pažnju poklanjaju predstojećem duelu. Možda i zbog činjenice da će gostovanje Partizana u Ploještiju biti prva međunarodna utakmica na novom stadionu Ilie Olana otvorenom u septembru, kapaciteta 15.500 mjesta.

O interesovanju domaćina najbolje svjedoči podatak da je crno-bijele na aerodromu u Bukureštu dočekalo nekoliko novinara i TV ekipa što recimo nije bio slučaj kada je srpski šampion igrao mnogo važnije utakmice minulog leta.

Domaćini su čak poručili da će stadion biti pun. Ipak, često se u takvim sirtuacijama pretjeruje, pa je najbolje sačekati i vidjeti koliko će gledalaca biti.



Crno-bijeli su smješteni u Bukureštu gdje će i trenirati na terenima Fudbalskog saveza Rumunije.

Protivnik Partizana, Petrolul, ima bogatu istoriju, tri puta je bio šampion Rumunije, a dva puta osvajač Kupa, ali posljednju titulu osvojio je davne 1966.

Ovaj klub u žižu sportske javnosti u Srbiji dospio je nedavno zbog incidenta koji se dogodio kada su bili domaćini slavnoj Steaui. Tada je navijač Petrolula uletio na teren i nokautirao gostujućeg igrača, a golman je pogođen bakljom u glavu. Zbog toga je utakmica prekinuta.

Boje Petrolula brane četvorica srpskih internacionalaca - dvojica Aleksandara, Petrović i Stoimirović, Nikola Komazec i golman Marko Čampar.

Inače, uzbuđen zbog saznanja da je ekipa MONDA u Honda Zlatnoj medija ligi zabilježila prvu pobjedu, vaš izvještač i nekolicina kolega izgubili su se na ne tako velikom aerodromu, pa su do hotela morali taksijem, a ne autobusom kao svi ostali.

(izvještač MONDA iz Rumunije Vladimir Sukdolak, foto Partizan.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC