• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Portugalski novinari: Teško sa BiH, ali idemo na EP

Novinari portugalske nacionalne televizije "TV I" Pedro Monteiro i Nelson Alveš za MONDO su komentarisali predstojeću utakmicu baraža protiv BiH.

 Portugalski novinari: Teško sa BiH, ali idemo na EP Izvor: MONDO

Pomalo izgubljeni i zbunjeni, gledali su policajce i zaštitare oko Hotela «Zenica» i pokušavali da od gospode u uniformama izmole «ausvajs» kako bi se dočepali dragocjenih izjava od ekipe Paola Benta.

Em policajci ne znaju strane jezike, em je naređenje – naređenje, pa su Portugalci brzo odustali i uputili se u obližnji šoping centar, gdje smo ih presreli i uz kafu porazgovarali o fudbalu...

"Prije dvije godine dočekala nas je neprijateljska atmosfera pa je naš Savez zatražio ovako rigorozne mjere. Na žalost, to nam nikako ne olakšava posao", počeo je priču portugalski novinar.

"Biće teško da pobijedimo BiH, šanse su podjednake, ali generalno vjerujem da će Portugal poslije utakmice na Lužu u Lisabonu u utorak ovjeriti vizu za Evropsko prvenstvo", rekao je Monteiro.

Priznao je da selektor Bento ima nezgodan karakter što potvrđuje i činjenica da se «odrekao» Rikarda Karvalja i Žozea Bosingve u odbrani.

"Kod njega je 'my way or highway'. Iako je pomalo 'težak', vratio je vjeru u nacionalni tim nakon Karlosa Keiroša i vjerujem da ćemo ići u Ukrajinu i Poljsku. A ako ne uspije u tome, opet će ostati selektor", dodao je TV novinar, inače iz Porta.

Ono što reprezentativcima njegove zemlje najviše smeta je teren «Bilinog polja», koji po njima ne zadovoljava nikakve fudbalske kriterijume, a kamoli one koje je propisala Evropska fudbalska unija (UEFA).

"Teren je sramotno loš. Mogu da razumijem Bosance i njihovu želju da igraju ovdje na 'engleskom stadionu' i zbog činjenice da nisu izgubili nijednom u Zenici, ali stvarno je teren toliko loš da ne mogu da nađem riječi kojim bih ga opisao".

«Smetljište», nadovezao se njegov kolega Alveš, inače vrlo ćutljiv ili ne poznaje dovoljno dobro engleski jezik da bi se upustio u razgovor.

Riječ je ponovo preuzeo Monteiro i pitao za Darka Maletića, koji bi navodno trebao da striktno markira Kristijana Ronalda.

"Nisam čuo za njega, kažu da je snažan i brz, ali džaba mu, Ronaldo je uz Lea Mesija najbolji na svijetu. Osim njega, igraće Nani i Raul Meireleš, potom Mutinjo i da teren nije grozan bilo bi mnogo golova u mreži BiH. Ovako, ne znam, kladiću se na 0-2 pogotka, to je 'sigurica'".

Obojica novinara, logično kao glavnu prijetnju po portugalski gol izdvojili su Edina Džeku, centarfora Mančester sitija.

"Odličan napadač. S onakvom lakoćom daje golove u Engleskoj, ali pored njega, BiH ima još dobrih igrača. Ja se najviše plašim Zvjezdana Misimovića, od kojeg sve počinje i završava. A o selektoru Safetu Sušiću takođe imam dobro mišljenje. Možda nije tako dobar trener kakav je bio kao igrač, ali sigurno nije selektor na 'lijepe oči'".

I za kraj, poželjeli su nam mnogo sreće, ali i svojim igračima uz obavezno "Neka bude zero - two (0:2)"

(N.Šatara - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC