• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zmajevi: Važno je da nismo primili gol

Reprezentativci BiH nakon remija sa Portugalom u Zenici zadovoljni jer su uspjeli sačuvati svoj gol pred revanš u Lisabonu. "Možemo na EURO", poručuju "zmajevi".

 Zmajevi: Važno je da nismo primili gol Izvor: MONDO

Iako je BiH propustila priliku da stvori prednost pred revanš baraža sa Portugalom, reprezentativci BiH zadovoljni su rezultatom koji ih je ipak ostavio u igri za plasman na EURO 2012 i koji je odložio odluku o putniku u Ukrajinu i Poljsku do duela na stadionu Luž u Lisabonu.

„Vrlo je važno što nismo primili gol, to nam je bio cilj. U ovakvim uslovima bilo je teško da odigramo kvalitetno. Idemo sada u Portugal, nadam se da ćemo proći dalje, moramo zabiti gol. Najvažnije je da smo dobro odigrali“, rekao je odmah po završetku meča Senad Lulić za BHT.

Zadovoljan je i „mozak“ ekipe Zvjezdan Misimović.

„Ja sam govorio i prije utakmice da je najbitnije da ne primimo gol. Možemo biti zadovoljni onime što smo prikazali. Uslovi u Lisabonu će biti mnogo bolji i moći ćemo da dokažemo i naše kvalitete. Ne mogu se porediti ovi mečevi sa onima prije dve godine. Ovo je OK rezultat, moglo je i bolje, ali i očekivali smo da sve bude riješeno u Lisabonu“ iskren je bio Misimović.

Dobru partiju u Zenici pružio je mladi Adnan Zahirović koji je vodio bitku sa najboljim igračem Portugala Kristijanom Ronaldom i na kraju moglo bi se reći izašao kao pobjednik.

"Svi znamo ko je Ronaldo, on je to dokazao i večeras. Teren je bio težak i nama i njima tako da mislim da je ovo najrealniji rezultat. Sada idemo samo da se nadigravao pa ćemo vidjeti šta će se desiti. Mi ćemo se pripremati, tamo će biti sigurno drugačija atmosfera, ali biće i mnogo naših navijača kao i u Francuskoj tako da mislim da možemo do pozitivnog rezultata i konačno da odemo na jedno veliko takmičenje jer ova generacija je to zaslužila“ rekao je Zahirović.

(MONDO, foto: fotoservis.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC