• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pape: Imamo šanse na Lužu!

Selektor Bosne i Hercegovine Safet Sušić zadovoljan je igrom i rezultatom u prvom meču sa Portugalom u baražu za plasman na EURO 2012.

 Pape: Imamo šanse na Lužu! Izvor: MONDO

"Zmajevi" su u petak uveče u Zenici odigrali 0:0 u vrlo teškoj utakmici, koja daje objema ekipama pravo na nadu da se mogu naći na spisku putnika u Ukrajinu i Poljsku.

"Bila je ovo jako teška utakmica po teškom terenu i moram odmah da kažem da nisam nezadovoljan ni igrom niti rezulatom", izjavio je popularni Pape na konferenciji za štampu.

vTeren je bio hendikep za obje ekipe, tražio sam od svojih igrača da ne komplikuju i vjerovao sam da nakon 90 minuta neće biti 0:0. Bilo je šansi na obje strane, Portugalci malo više, ali imali smo i mi svoje prilike, tako da nisam nezadovoljan jer nam ova 'nula' daje šanse da u revanšu ostvarimo plasman na Evropsko prvenstvo".

Sušić smatra da su njegovi izabranici dali maksimum protiv jednog fantastičnog tima.

"Portugal je šesti na svijetu, a mi smo 21. na listi FIFA i naravno da nismo mogli da dominiramo na način kako smo domiirali u nekim prethodnim utakmicama".

Zbog čega Vedad Ibišević, koji je u nastavku unio dosta živosti, nije igrao od samog početka?

"Nisam želio da krenem s dva napadača jer bih u onda u špicu imao sedam, osam fudbalera, trojicu ofanzivnih veznih i dvojicu bekova, koji se priključuju napadu. Tada bi odbrana bila na vjetrometini. Igrao sam protiv Željezničara s dvojicom u napadu, pa su nam pravili probleme. Od šale nam je Željo dolazio do 16 metara, onda možete da mislite kako bi Portugalci bili opasniji."

Za kraj selektor smatra da je ovako možda i najbolje.
"Sve će biti riješeno na u Lisabonu, na jednom preljepom stadionu pred 70.000 gledalaca. Portugal je zadovoljan ovim rezultatom koliko i mi, znaju oni naš kvalitet. Ostali smo bez Sejada Salihovića, ali ko zna da li bi on bio i spreman za revaš jer dugo nije u pravom pogonu. S druge starne, imamo Sašu Papca, a neka u Lisabonu bude 2:2".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC