• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Batistuta: Hoću da treniram Argentinu

Jedna legenda je pokušala, nije ispalo dobro. Sada to isto želi i druga legenda.

 Batistuta: Hoću da treniram Argentinu Izvor: MONDO

Poslije neslavnog boravka slavnog Dijega Armanda Maradone na klupi Argentine i njegove burne smjene poslije Svjetskog prvenstva 2010. godine u Južnoj Africi, još jedan čuveni fudbaler iz te zemlje, Gabrijel Omar Batistuta, javio se sa željom da predvodi nacionalni tim.

On je rekao da mu je, poslije završetka karijere na Bliskom Istoku, želja da postane selektor "Selesiona" ili da bar dobije posao kao trener najpopularnijeg argentinskog kluba, u kojem se proslavio, Boke Juniors.

"Volio bih da preuzmem Argentinu. Mislim da postoji dosta toga da se uradi i da moje iskustvo može da bude od koristi. Iz istog razloga nikada ne bih mogao da odbijem Boku Juniors, moj omiljeni argentinski klub", rekao je Batistuta.

Batistuta je prestao da igra fudbal 2005. godine, poslije čega je u regiji Santa Fe počeo da uzgaja konje i igra polo. Argentinac se proslavio u dresu Fiorentine, za koju je igrao devet sezona, a ispred stadiona "Artemio Franki" u Firenci podignut je spomenik u njegovu čast.

Batistuta je tokom karijere igrao za Al-Arabi, Inter, Romu, Fiorentinu, Boku Juniors, River Platu i Njuels old Bojs, u kojem je 1988. godine počeo karijeru. U penziju se povukao poslije 306 pogodaka na 493 utakmice u klupskoj konkurenciji, odnosno 81 postignutog gola na 105 nastupa za Argentinu, čiji je i dalje najbolji strijelac u istoriji.

Sa 207 golova na 332 utakmice za Fiorentinu, on je i danas najbolji strijelac u istoriji tima iz Firence. Rođen je 1. februara 1969. godine u mjestu Rekonkvista, a jedan je od rijetkih igrača koji je u Argentini nastupao i za River Platu i za Boku Juniors, koji su omraženi rivali i najpopularniji timovi u zemlji.

Inače, Batistuta ima arapske, tačnije sirijske krvi, jer je njegov otac Omar Batistuta porijeklom sa Bliskog Istoka.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC