• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li Hidink vjeruje ili se samo šali?

"Ako se ne plasiramo na završni turnir, biće razočaran", kaže selektor Turske Gus Hidink pred revanš duel sa Hrvatskom, koja je prvi meč dobila 3:0.

 Da li Hidink vjeruje ili se samo šali? Izvor: MONDO

U Istanbulu: Turska - Hrvatska 0:3.

Uprkos malo je reći debaklu svoje reprezentacije na Turk Telekom Areni u petak uveče, selektor Turske Gus Hidink izjavio je pred "rutinski" revanš u utorak uveče na Maksimiru u Zagrebu da će...

...biti razočaran ukoliko Turska ne ode na EURO 2012!?

Da, čuda su u sportu moguća, ali kada se pročita ova izjava iskusnog Holanđanina, teško je zaključiti da li je ozbiljan ili se samo šali.

"Matematičke šanse još postoje. Ako se ne plasiramo na završni turnir, biće to veliko razočarenje za mene", kaže Holanđanin, čija reprezentacija mora da postigne bar tri gola za 90 minuta u Zagrebu, a na poslednja dva meča postigla je samo jedan.

Ipak, prije će epilog dvomeča Hrvatska - Turska biti eliminacija Turaka, poslije čega će Hidinka čelnici Saveza pitati za razloge. Taj razgovor očekuje i Holanđanin.

"Naravno. Vraćam se u Tursku na razgovor sa savezom".

Na drugoj strani, Hrvati logično djeluju sasvim opušteno, svjesni da su u Turskoj odigrali jednu od najboljih utakmica u svojoj istoriji. Tek povremeno, u medijima izađu sa pričom kako su čuda moguća i kako treba biti oprezan, jer će se Turci boriti do kraja.

"Uradili smo samo pola posla", upozorio je najbolji hrvatski fudbaler Luka Modrić.

"Moramo dobro da se odmorimo i pripremimo za revanš utakmicu. Najvažnije je da ostanemo koncentrisani. Ne smijemo da se opustimo ni na trenutak. Moglo bi da bude vrlo opasno", tvrdi plejmejker Totenhema, koji je prema Hidinkovim riječima "razbio" njegovu Tursku u prvoj utakmici.

Modrić kaže da je utakmica u Istanbulu bila jedna od najboljih ikada.

"Poslednji put kada smo igrali kao u Istanbulu bilo je na Evropskom prvenstvu protiv Njemačke. To je činjenica od koje ne treba bježati. Sada smo se vratili i opet odigrali kao velika ekipa na svim pozicijama. Moramo to da ponovimo u Zagrebu i osiguramo odlazak na EURO, gdje i pripadamo", dodao je Modrić.

I Ognjen Vukojević je oprezan.

"Turci će igrati za čast svoje zemlje. Iako će im nedostajati nekoliko glavnih igrača, oni se neće predati, tačnije zamjene će se truditi još više", započeo je Ognjen Vukojević svoje predviđanje utakmice u Zagrebu.

"Svjesni smo da ništa još nije gotovo. Turci su jaki, treba ih zaustaviti da se ne razigraju. Mi smo spremni da odigramo muških 90 minuta i plasiramo se na Eropsko prvenstvo", poručio je Vukojević, a prenosi Index.hr.

Jedini koji je bio nešto "glasniji" u izjavama, je Danijel Pranjić.

"Trebalo bi da ih ponovno napadnemo, od prvog minuta, kao što smo i u petak. Moramo da se postavimo kao da je 0:0 i moramo da im pokažemo gdje su došli. Ni slučajno ne smijemo da srljamo i napravimo neku glupost, na primjer da dobijemo glupi crveni karton ili čak neki glupi gol. Time bismo upropastili sve za što smo se borili u prvoj utakmici", napomenuo je Pranjić.

Utakmica Hrvatska - Turska počinje u utorak u 20.05 na stadionu Dinama iz Zagreba, a "najbliži" rezultat koji Turke vodi direktno dalje je pobjeda od 4:1. Hrvati će imati priliku da i treći put prođu dalje u baražima za velika takmičenja...

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC