• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brna vjeruje u 3:0!

"Neko može da pomisli da sam lud, ali sam optimista da Čehe čeka poraz od 3:0", kaže selektor reprezentacije Crne Gore Branko Brnović.

 Brna vjeruje u 3:0! Izvor: MONDO

Nije gotovo!

Bar, tako vjeruju Crnogorci.

Nakon što su u prvoj utakmici baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo 2012. godine u Ukrajini i Poljskoj izgubili u Češkoj rezultatom 2:0, u CrnojGori vjeruju da je veliki preokret u utorak uveče u Podgorici moguć i da će se "đetići", ipak, plasirati na prvo veliko takmičenje od osamostaljenja.

Za to će im biti potrebna pobjeda od 3:0, ukoliko žele da odu dalje poslije 90 minuta igre.

Da li je to realno? Selektor Branko Brnović vjeruje da bar da nije nemoguće!

"Neko može da pomisli da sam lud, ali sam optimista da Čehe čeka poraz od 3:0. Znam da će moji igrači dati sve od sebe na terenu i da će nas nositi naši strastveni i glasni navijači", rekao je Brnović, koji je ekipu preuzeo u finišu kvalifikacija, kada je potpuno neočekivano sa selektorskog mjesta otišao Zlatko "Cico" Kranjčar.

Selektor se najviše oslanja na ofanzivni dvojac Stevan Jovetić/Mirko Vučinić.

"Siguran sam da možemo da damo dovoljno golova. Moja jedina briga je da možda možemo da primimo jedan ako ostavimo rupe u odbrani", rekao je Brnović.

Trener neće moći da računa na suspendovanog defanzivca Milana Jovanovića, a vjerovatno neće igrati ni Marko Baša zbog povrede ramena. Igrači se u optimizmu najviše oslanjaju na činjenicu da je Engleska u septembru vodila 2:0, ali je Crna Gora izjednačila do kraja utakmice i tako izborila mesto u baražu.

"Ispred naših fanatičnih navijača, sigurno možemo da se plasiramo. Ako smo dali dva gola Engleskoj, možemo i Češkoj", rekao je Jovetić.

Reprezentaciju Crne Gore je u nedjelju na treningu bodrilo nekoliko desetina navijača, koji su osim pjevanja pjesmi, palili i baklje.

"Ništa još nije gotovo, pred nama je još 90 minuta velike borbe. Vjerujem da možemo da ih pobijedimo u Podgorici, biće izuzetno teško, ali niko ne može da nam oduzme pravo na nadu", izjavio je štoper Mančester sitija i Crne Gore, Stefan Savić.

Crnoj Gori bi ovo bilo prvo učešće na EURO, dok bi Češka plasmanom na takmičenje u Poljskoj i Ukrajini zadržala kontinuitet odlaska na sve kontinentalne šampionate od razdvajanja sa Slovačkom 1993. godine.

Jedan od najbolji čeških igrača Tomas Rosicki ocijenio je da je glavni cilj njegove ekipe da postigne gol u Podgorici.

"Ako nam to pođe za rukom, teško će nas stići Crnogorci. Znamo da neće biti lako, ali potrebno je da budemo strpljivi i disciplinovni kao u prvom meču", istakao je Rosicki.

"Imamo idealan rezultat iz prve utakmice. Svjesni smo da Crnogorci sada nemaju šta da izgube i da će krenuti u opšti napad. Ali, vjerujemo da nam je prednost dovoljna i da ćemo se odbraniti", rekao je golman Petr Čeh.

Njemu je u jednom prvenstvenom meču ranije ovog mjeseca slomljen nos, tako da će igrati sa zaštitnom maskom na licu, pored svoje uobičajene zaštite na glavi. Očekuje se da će moći da nastupi kreator igre Tomaš Rosicki, iako je povrijedio stopalo u prvom meču, a u tim bi trebalo da se vrati i Milan Baroš poslije povrede mišića. Tomas Hubšman je suspendovan.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC