• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Portugalci pred Bosnu: Svjetlost ili tama!

Na stadionu "Svjetlosti", odnosno "Lužu", Portugal osjeća pritisak pred revanš sa Bosnom i Hercegovinom.

 Portugalci pred Bosnu: Svjetlost ili tama! Izvor: MONDO

Poslije "nule" u Zenici, oni vjeruju da mogu da pobjede Bosnu i Hercegovinu u utorak uveče na "Lužu" i ovjere plasman na Evropsko prvenstvo 2012. godine u Ukrajini i Poljskoj.

Sve oči portugalske javnosti uprte se u nacionalni tim, koji je bio bolji na "Bilinom polju", ali je na kraju zbog stopostotne šanse Vedada Ibiševića u finišu mogao i da Zenicu napusti poražen. Ovako, pred svojim navijačima na lisabonskom stadionu "Svjetlosti" u utorak (22.00) imaju popravni protiv bosanskih "zmajeva", koji ne znaju za poraz u posljednjih sedam mečeva, a jedini gol primili su iz penala.

Dakle tim selektora Safeta Sušića nalazi se u dobroj formi i prema ocjeni portugalskog kormilara Paola Benta, šanse su i dalje 50:50.

"U utorak je utakmica odluke, jer smo svjesni da pobjeda donosi plasman na EVRO. Pokušaćemo da se predstavimo u lijepom svjetlu, da pokušamo da igramo zrelo, kao ekipa…Imamo dobar rezultat iz prvog meča iako i BiH ima podjednake šanse. Mi želimo da tu prednost okrenemo na našu stranu"
, izjavio je Bento.

Prema njegovim riječima, Portugal će igrati u svom običajenom sistemu i istom sastavu kao i u Zenici.

"Tokom utakmice vidjećemo šta treba da uradimo kako bi što prije stigli do njihovog gola. U jedno sam siguran - ako budemo igrali kao u većini utakmica u kvalifikacijama nećemo imati problema".

Bento je najavio da će na stadion "Luž" da istrči istih početnih 11 kao i na "Bilinom polju", ali tamošnji mediji tvrde da će Hugo Almeida zaigrati u vrhu napada umjesto Heldera Postige, koji je bio možda i najlošiji u Zenici. Na opasku novinara zašto Portugal nije direktno otišao na EVRO 2012 i da mu je meč sa BiH možda posljednji na funkciji selektora, Bento je podvukao da je uradio "sve što je bilo i njegovoj moći".

"Odgovarao sam i u klubu na isto pitanje koje mi vi sada postavljate. Svaki dan je nečija budućnost u pitanju. Selekcija Portugala nije izuzetak. Čovjek može da bude manje ili više zadovoljan onim što je uradio. Moja savjest je čista. Tako će biti i u utorak uveče poslije odigranih 90 minuta", poslužio se Bento diplomatijom.

Defaznivac portugalskog tima Bruno Alveš vjeruje u plasman na Evropsko prvenstvo iako je svjestan snage protivnika.

"Biće jako teško, ali imamo dovoljno kvalitetne igrače da možemo da prođemo. Očekujemo da će igrati na kontranapade, pošto brzo prelaze iz odbrane u napad", rekao je Alveš.

Revanš meč baraža između Portugala i BiH igra se u utorak na "Lužu" s početkom u 22 časa.

(G. Arbutina, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC