• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sušić: Nama se žuri na EURO!

Safet Sušić pred odlučujući duel sa Portugalom istakao da je ovo posljednja prilika da reprezentacija BIH ode na veliko takmičenje.

 Sušić: Nama se žuri na EURO! Izvor: MONDO

Odlučujuća utakmica za plasman na EURO 2012 igra se večeras, a selektor Sušić na pres konferenciji na stadionu "Luž" u Lisabonu rekao je da nije još odlučio ko će da istrči na teren.

Postoji nekoliko dilema, da li vratiti Sanela Jahića u tim i kada se vrate suspendovani igrači, da li zaigrati sa dva špica u utakmici u kojoj BiH treba da postigne pogodak ako želi da prođe dalje.

O svemu tome je Sušić razmišljao, ali kako kaže, još nije odlučio, a i da jeste ne bi svoje odluke saopštio.

"Od trenutka kada je završena utakmica u Zenici razmišljam o satsavu za ovu utakmicu. O svemu sam razmišljao ali još nisam odlučio. I sastav za Zanicu nekoliko puta sam mijenjao, na kraju sam ga znao 2-3 sata pred utakmicu. I da znam sada sastav ne bih ga saopštio, pa neću da on izađe sutra u portugalskim novinama", rekao je Sušić.



Popularni Pape očekuje puno golova, baš kao što je očekivao i u Zenici.

"Biće opet dobra utakmica i biće puno golova. Da sutra ponovo igramo u Zenici opet bih rekao da će biti pet golova, prije nego da ćemo odigrati 0:0. Neshvatljivo mi je da takve dvije ekipa koje igraju napadački fudbal odigraju utakmicu bez golova.

Portugalci su se prije prošle utakmice žalili na teen, ali Sušić smatra da nije Portugal jedina ekipa kojoj smeta loš teren.

"Ja sam se prvi bunio zbog terena. Evo vidjeće se sada koliko je nama važan dobar teren", poručio je Sušić.

Fudbalska nacija u BiH jedva čeka da njihovi ljubimci zaigraju na nekom velikom takmičenju i uprave je to istakao Sušić tokom pres konferencije.

"Biće neizvjesna i izjednačena utakmica, biće borba 90 minuta i nijednoj ekipi neće biti lako. Možda presude nijanse, možda presudi želja i borbenost a ja znam koliko moji igrači žele", rekao je Sušić a zatim u dahu nastavio:

"Nama se žuri., nemamo više vremena. Postali smo nestrpljivi, i ne samo mi nego cijela nacija. Mala smo zemlja i ne dešava se često da se pogodi jedna ovako dobra generacija sa takvim igračima. Možda ćemo na sljedeću ovakvu generaciju morati čekati 20 godina".



Iako se to može shvatiti kao pritisak Sušić smatra da će to biti još veći motiv za njegovu ekipu.

"Neki od ovih igrača igrali su po nekoliko ciklusa a nisu nikada otišli na veliko takmičenje, neki razmišljaju da odustanu zbog toga i upravo to će biti veliki motiv za moju ekipu".

Na zahtjev da uporedi ekipu koja je igrala prošli put baraž sa Portugalcima i ovu sad, Sušić je bez dileme odgovorio da sada BiH ima mnogo jači tim.

"Imamo nekoliko novih igrača, imamo nekoliko igrača koji su izuzetno napredovali. Isto tako i Portugal ima bolji tim, jači su i za Kristijana Ronalda kojeg nije bilo i to sve obećava dobru utakmicu".

On priznaje da je Portugal favorit, ali na papiru.

"Portugal je favorit na papiru, oni su 6. reprezentacija svijeta mi 21… Imaju veće iskustvo i eliminisali su nas iz baraža i zbog toga su oni favoriti. Ali favorit je bila i Francuska za koju su svi misli da će lako obaviti posao protiv nas"...

(MONDO izvještač iz Lisabona Goran Arbutina)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC