• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Hvala Slaviji

Šampion Bosne i Hercegovine, banjalučki Borac zamolio je Slaviju da umjesto u nedjelju prvenstveni meč bude odigran u subotu, što je klub iz Istočnog Sarajeva prihvatio.

 BORAC: Hvala Slaviji Izvor: MONDO

Fudbalski klub Slavija prihvatio je molbu Borca da se susret 14. kola Premijer lige BiH umjesto u nedjelju igra dan ranije, u subotu, 19. novembra, s početkom u 13 časova.

"Ovim putem želim da zahvalim Slaviji na razumijevanju i činjenici da su nam izašli u susret. Tražili smo da se utakmica igra u subotu zbog gustine rasporeda u finišu jesenjeg dijela sezone pošto nas već u srijedu čeka revanš četvrtfinala Kupa BiH protiv Sarajeva na našem terenu. U tom slučaju ne bismo imali dovoljno vremena za oporavak poslije bitke na blatnjavom terenu, a i kasno bismo se vratili kući u noći između nedjelje i ponedjeljka", rekao je trener crveno-plavih Velimir Stojnić, prenosi "Glas Srpske".

Do kraja jesenjeg dijela sezone pred Borcem su još tri ispita. Poslije Slavije, Banjalučane čeka i dvomeč protiv Sarajeva, 23. novembra u Kupu BiH i tri dana kasnije u prvenstvu.

"Biće to dva istinska derbija na kojima zasnivamo svoje evropske ambicije. Neće biti lako ni u Istočnom Sarajevu jer nas čeka žestoka borba po izuzetno teškom i blatnjavom terenu. Možda je olakšavajuća okolnost to što ćemo protiv ‘bordo’ tima igrati pred punim tribinama, za razliku od prethodnih utakmica na kojima je ambijent bio sablasan, a tribine prazne".

Banjalučani se u teškim uslovima pripremaju za duel protiv Slavije, ali, prema riječima trenera Stojnića, sve to čini dodatni motiv da se u Istočnom Sarajevu osvoje tri dragocjena boda.

"Znamo da Slaviji gori pod nogama, kao i nama, i njima ova utakmica ima veliku važnost. Radimo po niskim temperaturama i u lošim uslovima, bez adekvatnih terena, blato je naš najveći protivnik. Ipak, nadamo se da ćemo iz svega ovoga izaći još jači i bolji i da ćemo stvoriti realne pretpostavke da na proljeće ostvarimo zacrtane evropske ambicije".

Ono što ohrabruje trenera Velimira Stojnića i stručni štab je činjenica da za duel protiv Slavije Borac nema povrijeđenih i kažnjenih fudbalera. U srijedu će se ekipi priključiti i reprezentativci BiH Asmir Avdukić i Srđan Grahovac.

"To je dobra vijest, nemamo problema sa zdravstvenim biltenom tako da će svi fudbaleri orni i spremni dočekati posljednja tri iskušenja ove jeseni", zaključio je šef struke aktuelnog prvaka BiH.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC