• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ipak su išli na izlet! Honduras - Srbija 2:0

Fudbalska reprezentacija Srbije završila je mini turneju po južnoj Americi onako kako je i počela, porazom od 2:0.

 Ipak su išli na izlet! Honduras - Srbija 2:0 Izvor: MONDO

Honduras je bio bolji od selekcije Srbije pred dobro popunjenim stadionom u gradu San Pedro Sula, a golove za domaći tim postigao je Džeri Bengston u 4. i 29. minutu meča.

Imala je Srbija prilike na meču protiv Hondurasa na stadionu koji je opasan bodljikavom žicom (!), ali sveukupni utisak sa ove turneje je: dobro je što je ne idemo na Evropsko prvenstvo i da treba sve raditi ispočetka.

Boško Janković je pogodio prečku, Nikola Žigić, Janković i Pavle Ninkov su imali "zicere" protiv Hondurasa, ali premalo je to za reprezentaciju koja pretenduje da ima neku značajniju riječ u evropskom fudbalu. Stihijski, sa mnogo grešaka u veznom redu i zadnjoj liniji, "promaja" na sve strane...

Dva poraza od po 2:0 (najprije Meksiko i sad Honduras), više su nego jasan znak da su potrebne temeljne promjene u svakom smislu. Od ponašanja igrača, pa nadalje...

O tome kako je igrača Srbija u meču protiv Hondurasa dovoljno govore i riječi privremenog selektora Radovana Ćurčića:

"Sigurno je da nemamo šta mnogo da kažem. Ovo je za svaku kritiku što smo uradili na terenu. Jedna ozbiljna reprezentacija ne smije ovako da odigra odbranu kako smo mi igrali, imali smo mnogo problema u igri. Bila je ovo utakmica koja nije smjela da nam se dogodi. Igrali smo napad bez odbrane, a to je njima odgovaralo. To je za svaku kritiku, prvo meni, pa ostalima", rekao je Ćurčić.

On je rekao da ne može da kaže da su ga igrači "izdali".

"Kad se odigra ovakva utakmica teško je donijeti sud i ostati miran, kako ne bih izgovorio neke teške riječi", rekao je Ćurčić.

"Otvorili smo utakmicu onako kako ne treba, primili smo gol na početku...Željeli smo posjed lopte, pas....Utakmica je išla tokom koji je za mene nezamisliv, da bi se igralo moralo bi nekad da se uzme lopta! Stvarno ne znam šta je uzrok svemu tome", rezignirao je analizirao Ćurčić.

Otkrio je i da je većini "duša bila u nosu" poslije prvih 45 minuta.

"Na poluvremenu nisam imao koga prije da zamijenim, vidjelo se u njihovom pogledu da ne mogu više. Šta je razlog - ne znam, to je na meni i stručnom štabu", rekao je Ćurčić.

Ćurčić je istakao da ne bi želio da prebacuje krivicu na igrače, već da on preuzima kompletnu odgovornost preuzima.

"Ne znam koji bi to igrači tvrdili da bi danas bili bolji...Sve u svemu ova turneja će biti odlična slika novom selektoru, pa neka on razmišlja o opcijama", rekao je Ćurčić.

HONDURAS: Valjaderas, Sabiljon (od 64. Gerero), Leveron, Čavez, Figeroa,Alvarez (od 88.Berios), Delgado (od 88. Meia), Espinoza, De Leon (od 64. Garsija), Bengtson (od 74. Vega), Velkam (od 79. Martinez).

SRBIJA: Kahriman, Tomović (od 46. Ninkov), Ivanović, Rajković (od 68. Vilotić), Volkov, Kuzmanović (od 76. Petrović), Kačar (od 46. Jovanović), Ninković, Tomić (od 46. Krasić), Janković, Žigić (od 57. Kaluđerović).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC