• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukić htio Stankovića, Pantelića, Milijaša...

Predsjednik Crvene zvezde Vladan Lukić otkrio je novinarima u Sofiji da je njegov klub ljetos imao velike planove...

 Lukić htio Stankovića, Pantelića, Milijaša... Izvor: MONDO

Crvena zvezda, prema riječima prvog čovjeka tog kluba, imala je prethodnog ljeta velike planove. Za sada, uprava na čelu s predsjednikom Vladanom Lukićem nije u tome uspjela.

Predsjednik crveno-bijelih otkrio je novinarima u Sofiji da su ljetos pokušali da vrate bivše igrače Dejana Stankovića iz Intera, Marka Pantelića iz Olimpijakosa i Nenada Milijaša iz Vulverhemptona.

"Razgovarao sam sa Stankovićem i ponudio mu da završi karijeru u Zvezdi, a potom da postane funkcioner kluba. Njegova porodica je, međutim, u Italiji, djeca mu tamo idu u školu i ta priča nije realna. Da jeste, odmah bismo sve potpisali", rekao je Lukić, koji se u glavnom gradu Bugarske nalazi na sastanku o formiranju Istočnoevropske lige (EEFL).

Prema Lukićevim riječima Pantelić je ocijenio da "nije u situaciji da se odrekne sadašnjeg ugovora sa Olimpijakosom".

"Nikoga ne ogovaram, već pričam da smo razmišljali da vratimo asove u klub. U budućnosti, ukoliko budu htjeli da završe karijeru u Zvezdi, vrata su im otvorena", istakao je Lukić.

"Pokušali smo i da vratimo Milijaša na nekoliko mjeseci, za kvalifikacije u Ligi Evropa. (Dragana) Mrđu smo htjeli da dovedemo iz Vojvodine, ali su oni odlučili da ide u Sion. Morali smo da platimo tri puta više od Švajcaraca, što nismo mogli", dodao je predsjednik crveno-bijelih.

Lukić je rekao i da igrači koji trenutno igraju u beogradskom klubu predstavljaju tim koji je želio trener Robert Prosinečki.

"Svakog trenera uvijek pitam da li može da osvoji trofeje i da li je zadovoljan ekipom. To nije prebacivanje odgovornosti", ocijenio je on.

Na pitanje novinara da na skali od pet do deset ocijeni rad trenera Prosinečkog, Lukić je kazao da je "objektivno zadovoljan".

"To je teško pitanje. Objektivno smo zadovoljni Robijem, ali mu nedostaju trofeji. To je ono što trenera čini velikim ili dobrim", rekao je Lukić.

"(Prosinečki) nije imao sreće prilikom evro-žrijeba i sa povredama igrača. U ovom trenutku najviše zavisi od igrača i stručnog štaba. Imaju veliko povjerenje uprave, a mislim i navijača", dodao je on.

Predsjednik crveno-bijelih je ocijenio da tim sa "Marakane" ove jeseni igra slabije nego proljetos, ali da ima periode dobre igre.

"Imamo periode dosta dobre, ali i užasne igre. Ono čime treba da se bavi naš stručni štab jesu oscilacije u igri. Oni to i rade", podvukao je Lukić.

"NE OPSTRUIRAMO LIGU ŠAMPIONA"

Crvena zvezda je jedini predstavnik Srbije na sastanku grupe klubova u Sofiji čiji je cilj formiranje takozvane Balkanske lige.

Mnogo se polemiše u javnosti oko te ideje, a predsjednik Zvezde Vladan Lukić ističe da Balkanska liga nije opstrukcija nekog drugog takmičenja, pogotovo ne onih pod okriljem UEFA.

"Došli smo u Bugarsku da približimo stavove sa ostalim klubovima iz regiona i da donesemo nešto dobro i korisno za fudbal u ovom dijelu Evrope. Mi ne želimo da pravimo opstrukciju nekog drugog takmičenja, naprotiv. Liga šampiona i Liga Evrope će nam uvijek biti prioritet, ali činjenica je da klubovi sa Balkana i istočnog dijela Starog kontinenta u posljednjoj deceniji bilježe loše rezultate", rekao je Lukić novinarima u Sofiji.

On je naglasio da se u najjačim klupskim takmičenjima se, kao recimo u američkoj NBA ligi, "unaprijed znaju kandidati za osvajanje trofeja", i da prilikom raspodjele finansijskog kolača, uslovno rečeno "mali" klubovi ne dobijaju ništa.

Lukić je pomenuo koristi koji klubovi iz istočne Evrope mogu da imaju od eventualnog formiranja svoje lige ili nekog kup takmičenja.

"Suočavamo se sa problemom da većina timova sa ovog prostora ispada iz evropskih nadmetanja u ranoj fazi. Mi želimo da stvorimo alternativu kako bi naši mladi igrači imali priliku da tokom cijele godine igraju jake utakmice, i da omogućimo navijačima da svoje timove vide u odmjeravanju snaga sa jakim klubovima. Želimo i da eventualna novoformirana liga bude ekonomski zdrava sa jakim sponzorima, od kojih će svi klubovi imati prihode. Svi očekuju da im država pomogne, vode se parolom da ako u društvu bude bolje, biće i u sportu. Mi ne možemo tako da se ponašamo, već sami moramo da doprinesemo boljitku, pa tek kasnije, kad ostvarimo određene rezultate, možemo da očekujemo i pomoć države", rekao je Lukić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC