• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijači BiH: Vidimo se u Poljskoj i Ukrajini

Atmosfera među navijačima Bosne i Hercegovine sve je bolja, a kako se približava utakmica protiv Portugala, raste i optimizam.

 Navijači BiH: Vidimo se u Poljskoj i Ukrajini Izvor: MONDO

Najčešća prognoza navijača okupljenih na trgu "Rossio" je naravno 1:1, rezultat koji bi zbog remija u Zenici bez golova odveo "zmajeve" na Euro 2012.

"Moja prognoza je 1:1, ako Bog da da svi proslavimo ovdje", kaže Damir iz Sarajeva.

"Ma šta je vama, s Božjom pomoći vraćamo se iz Portugala, sa pobjedom, biće 1:0 za nas. Vidimo se u Poljskoj i Ukrajini", dodaje Elko iz Visokog, jedan od najraspoloženijih, koga zovu i "Šef".

Elko i Damir stigli su autobusom iz Sarajeva, jedinim koji je krenuo iz BiH, a do Lisabona trebalo im je oko 70 sati, računajući noćenje u Barseloni.

"Krenuli smo u subotu u dva, a došli danas u podne. Ma put je bio dobar, vrijedilo je preći toliko put, dobra je raja, dobra je zezancija. Žao nam je što je samo jedan bus išao, prošli put bilo nas je više, bio je pun ovaj trg", kaže Damir.

Iako trg nije pun, primjetno je da se broj navijača povećava iz minuta u minut, a moglo bi se reći i broj policajaca koji se drže na diskretnoj udaljenosti.

Tenzija nema, navijači pjevaju, druže se i ispijaju zalihe piva koje su obezbijedili na putu od hotela ka trgu i koje velikodušno dijele sa svojim gostima, dok policajci šetaju i posmatraju.



"Ma ne smetaju oni nama. I u Barseloni smo se mi družili s policijom", kaže uz smiješak jedan od navijača i nastavlja. "Nas par se popelo na nekakav spomenik, malo se opustili, pa oni došli i rekli nam da siđemo i da ne možemo tu piti, ali bile su s nama neke djevojke lokalne pa se to sve sredilo"..

Najveći problem za bh. navijače, reklo bi se, su lokalni prodavci koji se kao na traci smjenjuju i prilaze nudeći sumnjive "Ray Ban" naočare, narukvice i šalove.

"Šta će mi taj šal kad je pola šala Portugal", pokušava jedan od navijača da otkači prodavca, a ovaj odmah vadi drugi šal komplet u bojama BiH. Cijena pet evra.

"Ma ne treba mi vidiš da imam već jedan", odgovara navijač, a tamnoputi prodavac odlazi do drugog navijača.



Ostalo je još malo do utakmice i mnogi navijači koriste priliku da nešto prezalogaje u obližnjim fast food restoranima prije nego što se vrate na trg i zajedno krenu ka "Lužu" na odlučujući meč BiH za odlazak na EURO 2012.

Pogledajte foto-galeriju iz Lisabona!

(Izvještač MONDA iz Lisabona Goran Arbutina)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC