• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pao "dil" u Sofiji! Biće lige...

Predstavnici nekoliko fudbalskih klubova dogovorili su u utorak u Sofiji formiranje Istočnoevropske lige (EEFL).

 Pao "dil" u Sofiji! Biće lige...  Izvor: MONDO

Tu inicijativu pokrenuo je bugarski CSKA, koji je bio domaćin prvog radnog sastanka klubova, među kojima se našla i beogradska Crvena zvezda. Idući sastanak biće održan 15. decembra u Bukureštu.

Predsjednik CSKA Dimitar Borisov rekao je novinarima da je za troškove takmičenja potrebno deset miliona evra.

"Osnovni zaključak sastanka je da svi snažno podržavamo osnivanje regionalne lige. Uvjereni smo da će ona podići interesovanje i nivo kvaliteta fudbala u zemljama iz kojih dolaze učesnici, kao i finansije klubova", rekao je Borisov.

Predsjednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Vladan Lukić ocijenio je da će se formiranjem EEFL dobiti takmičenje kvalitetnije od onog u kojem bi učestvovali klubovi iz nekadašnje Jugoslavije.

"Nema dileme da bi ovo takmičenje bilo kvalitetnije od SFRJ lige", rekao je Lukić.

Pored Crvene zvezde, od klubova iz Srbije, na sastanak u Sofiji bili su pozvani Partizan, OFK Beograd, Rad i Vojvodina. Niko od njihovih predstavnika se, međutim, nije pojavio.

"Ne želimo da nekome namećemo bilo kakvu ideju, ali nadam se da će vremenom shvatiti da je ovo dobar projekat. Mi hoćemo da radimo i ovde vidimo ozbiljne ljude spremne za posao", istakao je Lukić.

Pročitajte opširniji razgovor sa Lukićem.

GRCI NAJVEĆI PROBLEM

Pored Beograđana i CSKA u Sofiji su se pojavili još predstavnici Levskog, Beroe, Ludogoreca, kao i delegati ukrajinske i bugarske lige, rumunskog Dinama, turskog Buraspora i azerbejdžanskog Intera iz Bakua. Očekivao se dolazak klubova iz Rusije i Grčke, ali su, prema riječima generalnog direktora CSKA Dragoljuba Simonovića oni kazali da prvo žele izvještaj sa današnjeg sastanka.

"Najveći problem su Grci, nisu se odazvali. Poslaćemo im detaljan izvještaj sa prvog okupljanja i nadamo se da će omekšati stav. Očekujemo ih za mjesec dana kada bude bio organizovan drugi sastanak", rekao je Simonović.

Ni turski klubovi nisu naročito zagrijani za ovu ideju. Došli su samo predstavnici Burse, šampiona Turske iz sezone 2009/10.

Generalni sekretar crveno-bijelih Đorđe Stefanović kazao je da će EEFL izaći pred Evropsku fudbalsku uniju (UEFA) i nacionalne saveze tek kada bude imao potpuno spreman projekat.

Iako je bilo najavljen i dolazak predstavnika Vojvodine i OFK Beograda, za sada nema potvrde da će oni doći. Tačnije, Novosađani su poručili da neće ni doći u Sofiju.

Partizan je ranije saopštio stav o ovom takmičenju, jer prije svega organizatori sastanka nije konsultovao UEFA i FIFA.

Fenerbahče, Galatasaraj, Bešiktaš nisu došli u Sofiju. Simonović je najavio da će poziv biti upućen i klubovima iz donjeg dijela tabele ruskog šampionata. UEFA je već saopštila da ne gleda blagonaklono na ideju o formiranju Balkanske lige.

(MONDO - foto: crvenazvezdafk.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC