• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VOJVODINA: Nikome nismo ostali dužni

Novosadski klub se oglasio zbog tužbe Milinkovića. "Lale" tvrde da su svi isplaćeni i pitaju bivšeg trenera ko je doveo igrača iz Metalca.

 VOJVODINA: Nikome nismo ostali dužni Izvor: MONDO

Zoran Milinković tužio je Vojvodinu zbog neizmirenih finansijskih obaveza. Bivši trener je slučaj predao Arbitražnoj komisiji FSS, jer, kako kaže, iz novosadskog kluba mu se niko nije obratio pet i po mjeseci kako bi pronašli rješenje.

Zato su se oglasile i "lale". U zvaničnom saopštenju, sa ugovorom u prilogu, navode:

"Danom potpisivanja ugovora sa šefom stručnog štaba, utvrđena je, a tokom saradnje i isplaćena, plata u visini od 70.000 eura, kao i 8.000 evra na ime premija".

Takođe, Novosađani kažu da je ugovorena nagrada za osvajanje šampionske titule u iznosu od 300.000 evra, a za osvajanje Kupa Srbije - 200.000 evra.

"Na izričit prijedlog šefa stručnog štaba dovedeni su igrači na čije je obeštećenje klub utrošio bezmalo milion evra. Samo za njihov dolazak, bez obaveza iz ugovora potpisanih sa samim igračima".

Trajković je koštao 318.000, Jao 200.000, Abubakar 123.000, Lazetić 150.000, a Mojsov 80.000.

"Na izričito insistiranje šefa stručnog štaba iz Metalca je doveden igrač jer je isti taj šef struke garantovao za njegove kvalitete. Poslije 14 dana ispostavilo se da pomenuti igrač nema kvalitet za Vojvodinu. Pogrešne procjene su moguće, ali se prema klubu iz kojeg je angažovan igrač obrukao naš kolektiv".

Iz Vojvodine poručuju da je, takođe na izričito insistiranje Milinkovića, doveden pomoćni trener Marko Perović i trener golmana Zoran Stojanović, koji su, dodaju Novosađani, isplaćeni do poslednjeg dinara.

"Šefu stručnog štaba na raspolaganje je stavljen apartman u hotelu sa pet zvjezdica, sa neograničenim troškom za njega i njegove prijatelje. Ugovorom je predviđeno i da šef stručnog štaba ima automobil na raspolaganju što je i realizovano".

U nastavku saopštenja Novosađani tvrde da je tri dana prije kraja prošlog prvenstva Milinković obećao predsjedniku kluba produžetak saradnje za još godinu dana.

"Na dan utakmice poslednjeg kola sa Crvenom zvezdom, predsjednik je ponovo razgovarao sa šefom struke od kojeg je dobio informaciju da ga ne interesuje novi angažman u Vojvodini, pa ni u Srbiji, već samo u inostranstvu. Većina članova Upravnog odbora pokušavala je da utiče da do prestanka saradnje ne dođe, ali stav trenera Milinkovića ostao je tvrd i nepromijenjen".

"Napominjemo da je premija za utakmicu sa Crvenom zvezdom iznosila 5.000 evra i da bi nam pobjeda u tom susretu omogućila kasniji start u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a samim tim i više vremena za odmor i pripremu tima", dodaje se u saopštenju.

Iz Voše tvrde da su oduvijek radili transparentno i da zato u javnost iznose sve finansijske detalje.

"Vojvodina nije ostala dužna ni evro nijednom treneru niti igraču, a ako jeste, pozivamo ih da se javno oglase. Takvi navodi su lako provjerivi u FSS i zato nikako ne stoji opaska bivšeg šefa stručnog štaba da i njegovi prethodnici imaju sporna potraživanja".

Na kraju saopštenja, kategorično se tvrdi da Vojvodina nikome nije ostala dužna ni na kraju prošle sezone i ukazuje na izjavu Zorana Milinkovića, koji je rekao: "Da je pitanje para, ja bih i danas bio u Vojvodini".

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC