• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukić: Pustite Džaju da se odmori!

Pola sata poslije vijesti da je sportski direktor Ivan Adžić podnio ostavku, javnosti se obratio predsjednik Zvezde, Vladan Lukić.

 Lukić: Pustite Džaju da se odmori! Izvor: MONDO

Promjene u Crvenoj zvezdi počele su, na više nivoa. Za sada, najsigurniji je, trener Robert Prosinečki, koji ima podršku i navijača, ali i kompletne Uprave.

Pregrupisavanje počelo je da se odvija u top menadžmentu kluba, ostavku je podnio sportski direktor Ivan Adžić, iz Upravnog odbora na mjesto savjetnika povukao se Goran Vesić, ministar Oliver Dulić demantovao je da je podnio ostavku u Upravnom odboru, a generalni direktor "Telekoma Srbija" Branko Radujko zatražio je da se o njegovom statusu u klubu ne raspravlja dok ne počne zimska pauza u prvenstvu.

U istom danu, u opširnom izlaganju pred brojnim novinarima, predsjednik Crvene zvezde Vladan Lukić najavio je da će biti "pregrupisavanja", ali i istakao da će biti nekih "zvučnih imena", s tim da je bolje za Zvezdu da se o njima za sada ne govori.

Na pitanje: "Da li vidi sposobnog čovjeka, koji može da pomogne Crvenoj zvezdi?", Lukić je odgovorio:

"Apsolutno vidim".

Da li možete da kažete ko je to?

"Ne mogu...", uz osmijeh je rekao prvi čovjek crveno-bijelih.

Ipak...

Prema saznanjima do kojih je MONDO došao, ljudi iz Crvene zvezde kontaktirali su prethodnih dana legendu kluba i bivšeg predsjednika, Dragana Džajića (65), koji se iz kluba povukao 2004. godine, zbog loših rezultata, ali i narušenog zdravstvenog stanja.

Od Džajića je zatražen odgovor na pitanje da li on u ovom trenutku, i na koji način, može da pomogne Crvenoj zvezdi da prevaziđe krizu u kojoj se nalazi. Prepreka je svakako to što se protiv Džajića i dalje vodi sudski postupak, ali izvor MONDA ističe da nije nemoguće da se pronađe rješenje u narednih nekoliko nedjelja.

Stoga, MONDO je pitao Lukića: "Da li je tačno da je bilo kontakata sa gospodinom Džajićem?"

"Ostavite Džaju da se odmara malo... Maltretiramo ga dvije godine da li će biti uhapšen ili neće, da li će mu biti kuća oduzeta ili neće... Neka se odmara čovjek u svom miru, a ako bude poželio nekada da bude aktivan u svom klubu, zar bi se to dovodilo u pitanje? To i nije vijest onda...", uvijeno je odgovorio Lukić, a na našu opasku da je to u svakako važna vijest za sve zvezdaše, rekao je:

"Nije vijest, vjerujte mi... Vi sad čitajte između redova, ali kažem da nije vijest. Prvo, zato što se Dragan Džajić zasluženo odmara, jer je dugo bio u fudbalu i toliko dobrog donio Zvezdi, jer je zaslužio da se mi mlađi malo mučimo i dao nam je domaći zadatak, koji ćemo teško da ispunimo".

Ipak, Lukić se ogradio:

"E sad... Da li će on jednog dana imati, prije svega, energije da se uključi u rad kluba ili će to biti neko drugi od legendi Crvene zvezde, možda ne u tim godinama, možda neko mlađi... Otom-potom".



Prije Džajića, Lukić je govorio i o Adžićevom odlasku sa mjesta sportskog direktora kluba. Šta se sve od subote do utorka popodne dešavalo po pitanju Adžićevog (ne)odlaska?

"To su ozbiljne stvari, koje preko noći ne smiju da se rješavaju i nisu se rješavale. Bilo je prvo konsultacija između svih članova Uprave, donijet je zaključak da uprkos požrtvovanom radu našeg sportskog direktora, nisu postignuti sportski rezultati. Samim tim, kada nema rezultata, prvi ko je na udaru je sportski direktor", rekao je Lukić i istakao:

"Meni je lično krivo, jer smatram Adžića za prijatelja, kroz ove dvije i po godine uvjerio sam se u to koliki je zvezdaš, ali... Pričamo o struci i o aktuelnom trenutku koji je takav i odgovornost mora da postoji".

Ko će ubuduće obavljati funkciju sportskog direktora?

"Adžić ni do sada nije sam obavljao tu funkciju, imao je niz saradnika, a i ja kao predsjednik kluba sam bivši fudbaler. Tako da ćemo ova dva kola iznijeti kao tim, svi zajedno i neće se ni žuriti sa postavljanjem novog sportskog direktora, jer to mora da bude čovjek od autoriteta za zvezdašku javnost, koji će svojom harizmom da nam obeća bolje dane".

Da li će biti još smjena ili će se sve završiti na Adžiću?

"Poslije ovakvog rezultata, koji nimalo nije očekivan, sigurno je da neka prestrojavanja moraju da se dogode. Moguće da će biti nekih (promjena, prim. aut), ali nisu imena koja su pominjana u medijima", rekao je Lukić, prije nego što je javnost obavještena o odlasku Vesića iz Upravnog odbora.

"U Upravnom odboru sjede jako ozbiljni ljudi, koji neće otići, koji su samostalni u životu i koji hoće da pomognu klubu".

Lukić ističe da se neće dogoditi da svi odjednom napuste klub, jer bi to bilo kontraproduktivno.

"Nećemo dozvoliti da naglim potezima destabilizujemo klub, kako bi neki možda voljeli i da u periodu kada nas očekuje prelazni rok, neki igrači koji su bili predviđeni da dođu u Crvenu zvezdu pomisle da je ovde loš ambijent i da se uplaše od dolaska. Težak trenutak jeste, ali ko ima hrabrosti, ostaće da se bori, ko nema... Neka putuje".

Lukić je potvrdio riječi generalnog sekretara Đorđa Stefanovića, koji je istakao da će uskoro biti raspisani izbori za predsjednika Crvene zvezde.

"Po Statutu, koji su jednoglasno izglasali zvezdaši, imam pravo kao predsjednik kluba da na prvom sljedećem Upravnom odboru, kada budemo uradili analizu svega što je učinjeno, podnesem prijedlog da se raspišu izbori i ja ću to uraditi".

Lukić je dodao da se nada da on neće biti jedini kandidat na budućim izborima, kao i da će odluku o izlasku na izbore donijeti kada bude vidio ko su mu potencijalni protivkandidati.

"Nije dobro da na narednim izborima bude samo jedan kandidat. Kamo sreće da bude 11 ili 21, sa jasnim planovima, a među njima će 24.000 članova birati najboljeg. I aktuelno rukovodstvo, ako se raspišu izbori, kao i oni koju budu željeli da se kandiduju, imaće priliku... Došao sam u Crvenu zvezdu, kada u klubu nije bilo nikoga... Ja ne želim da odem na isti način, niti ću otići. Da li ću se kandidovati? Ako vidim da ima kandidatura koje mogu više da ponude, neću. Ako vidim da je sve samo pokušaj trgovanja s javnošću, to neću dozvoliti".

O sastanku sa navijačima...

"U velikim klubovima se uvijek priča sa navijačima i po propisima UEFA moraš da imaš odnose s navijačima, to je svuda normalno, samo u Srbiji je tabu tema. Navijači Crvene zvezde daju podršku klubu. Bili su nezadovoljni rezultatom, željeli su da porazgovaramo i vidimo šta je to što treba činiti u interesu Crvene zvezde...", rekao je Lukić, koji je navijačima ponudio i da on bude taj koji će otići.

"Ja sam i u razgovoru s navijačima ponudio to (svoj odlazak, prim. aut), ali oni nisu htjeli uopšte da pričaju na tu temu, rekli su da nemaju zamjerki na moj rad, da misle da sam angažovanošću potvrdio očekivanja i lojalnost prema klubu, ali da jednostavno nisu sve stvari ispale onako kako smo svi očekivali. Uostalom, zato sjedimo danas ovdje i pričamo i zato su neke odluke donijete".

Za loše rezultate, konkretno, "platio" je Adžić. Šta je s trenerom Robertom Prosinečkim?

"Robert Prosinečki ima povjerenje svih zvezdaša i to ste vidjeli poslije utakmice u subotu, skandiralo se Upravi, a ne treneru. To je i nama znak da Prosinečki, uz možda više iskustva i nekoliko kvalitetnih pojačanja može da dože do pravih rezultata. On ima podršku svih članova kluba, a mi smo se odlučili da promjene budu u drugim dijelovima kluba".

Ima li igrača koji su poslije ovakve polusezone na listi onih koji nisu ispunili očekivanja?

"Kada nema rezultata, naravno da ima".

(N. Janković - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC