• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stojnić: Borac može do "duple krune"

Banjalučki Borac zaostaje šest bodova za jesenjim prvakom Željezničarom, ali trener crveno-plavih Velimir Stojnić vjeruje u osvajanje čak i duple krune!

 Stojnić: Borac može do "duple krune" Izvor: MONDO

U taboru Borca se ne odriču duple krune. Uzdaju se u igrački kadar, koji žele da osvježe u zimskom roku, a na ruku će im ići i povoljniji raspored u proljećnom dijelu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Od 15 utakmica, osam će odigrati pred svojim navijačima.

"Željo nema prednost koja ne bi mogla da se stigne. Imamo šanse da se borimo za titulu, ali prelazni rok moramo da odradimo na pravi način. Ne želimo da nagomilavamo igrače. U igri smo i za ‘duplu krunu’, ništa nije nemoguće", rekao je Stojnić, prenose Nezavisne novine.

Nakon velike borbe u četvrtfinalu Kupa BiH sa Sarajevom, plasman u nastavak takmičenja obezbijedio je Borac nakon izvođenja jedanaesteraca.

"Od tri meča koja smo u kratkom roku odigrali sa Sarajevom bili su bolji samo u prvih pola sata prvenstvenog. Dobili smo ih u sva tri meča na istu foru i to govori sve o njihovoj analizi. Neka misle da je problem kod nas, a ne kod njih".

Kao trener ekipu je vodio na šest prvenstvenih mečeva, u kojima je ostvario četiri pobjede, jedan poraz i remi. Uz to, ekipu je odveo u polufinale Kupa BiH i RS, a što nije bilo lako s ozbirom na dosta buran period u klubu.

"Bilo je nezgodno preuzeti tim u pola sezone s ambicijama da se plasira u vrh. Pratio sam situaciju u klubu i prelazni rok nije odrađen na pravi način. Poslije Makabija nešto nije štimalo i na sebe sam preuzeo veliku odgovornost".


Sezonu je na mjestu šefa struke počeo Zvezdan Cvetković, koji je u svom mandatu angažovao Sašu Kovačevića, Seada Bućana, Bojana Markovića, Borisa Savića i Sašu Kajkuta.

"Marković je stub odbrane i oduševio me prije svega kao čovjek, a onda kao fudbaler. Očekivanja nisu ispunili Bućan, Kovačević i Savić. Bućan je došao povrijeđen i nije prošao pripreme, siguran sam da može bolje. Kovačević je odlično počeo sezonu, ali je došlo do neshvatljivog pada u formi, dok Savić ima veliku konkurenciju na poziciji štopera i još nije pokazao sve što zna".


Sojnić već razmišlja i o pojačanjima.

"Razmišljamo o pozicijama na kojima smo deficitarni, ali neću da govorim o imenima igrača dok ne vidimo kakav status u klubu imaju. Do Nove godine sve mora da bude jasno kao dan."

Stojnić je istakao da je Borac imao velikih problema s neujednačenim kriterijumom suđenja. Kaže da je njegov tim od 11 mečeva čak u 10 oštećen.

"Na 'Koševu' je bila očigledna krađa. Smatram da predstavnici Borca u FS RS i N/FS BiH moraju da pokažu svoju snagu. Ne tražimo da nam iko pomaže nego samo optimalne uslove za igru. Ovako nešto se nikad ne bi desilo Željezničaru i Širokom Brijegu".

Ove sezone treneri Borca pružili su šansu nekolicini mladih igrača koji su opravdali očekivanja, ali moraju još da se dokazuju.

"Najsigurniji status ima Srđan Grahovac, ali daleko od toga da ne mora još da se dokazuje. Veoma je napredovao kao i svi mladi igrači i sa svima sam zadovoljan".


U polufinale Kupa BiH plasirali su se Željezničar, Široki Brijeg, Velež i Borac, a Stojnić ističe da su svi potencijalni rivali teški.

"U Kupu su moguća iznenađenja i sve zavisi koliko srećna će biti ruka koja bude izvlačila kuglice. Prošli put nam je neko srećnom rukom izvukao Sarajevo", zaključio je šef struke Borca.

Dvojica fudbalera su odigrala svih 15 mečeva za Borac u prvom dijelu sezone, a radi se o golmanu Asmiru Avdukiću i vezisti Srđanu Grahovcu, dok su najbolji strijelci Banjalučana sa po pet golova Duško Stajić, Branislav Krunić i Saša Kajkut.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC