• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSS: Suspenzija stadiona Zvezde!

Očekivana odluka Disciplinske komisije FSS - stadion Crvene zvezde će biti prazan do daljnjeg!

 FSS: Suspenzija stadiona Zvezde! Izvor: MONDO

Disciplinski organi FSS otvorili postupak protiv aktera 141. "vječitog derbija" i za sada donijeli jednu, ali važnu odluku.

Odlučili su da suspenduju stadiona Crvene zvezde, što znači da je zabranjeno da gledaoci prisustvuju odigravanju prvenstvenih i kup utakmica prvog tima kluba do donošenja konačne odluke.

Protiv Crvene zvezde, kao organizatora derbija, pokrenut je prekršajni postupak zbog slabe organizacije utakmice, odlučila je Disciplinska komisija FSS, oslanjajući se na izvještaje delegata i specijalnih kontrolora za bezbjednost.

Kompletna sednica Disciplinske komisije FSS bila je posvećena dešavanjima u 141. duelu Crvene zvezde i Partizana odigranom u subotu, 26. novembra (crno-bijeli dobili 2:0). Incidenata je bilo pre, za vrijeme i poslije utakmice.

Navijači Crvene zvezde gađali su svim i svačim igrače Partizana kada su izlazili na zagrijavanje (posebna meta bio je golman Vladimir Stojković), na poluvremenu utakmice fudbaleri Partizana nisu otišli u svlačionice već su ostali na klupi pored terena iz bezbjednosnih razloga, što je nezapamćeno, a potom su ih navijači Zvezde gađali raznim pirotehničkim arsenalom i poslije meča.

Navijači Partizana takođe su koristili pirotehnička sredstva i čupali su stolice.

Disiplinska komisija FSS nije donijela konačnu i kompletnu odluku o kaznama, tražeći da se dopune izveštaji pojedinih službenih lica, kao i da se dopune izjave. Konačna odluka očekuje se u utorak, 6. decembra.

Ali, pokrenut je postupak protiv Crvene zvezde, kao i protiv Partizana zbog ponašanja njegovih navijača. Postupak je pokrenut i protiv zamjenika sportskog direktora Zvezde Gorana Vasilijevića i sportskog direktora Partizana Mladena Krstajića.

Od delegata utakmice Miodraga Popovića iz Sopota zatražen je dopunski izvještaj u kojem on mora da se izjasni o sljedećim pitanjima:

- Ko je tražio da igrači Partizana ostanu na terenu i ne odu u svlačionicu u poluvremenu?

- Zašto je postignut dogovor da igrači ne odu u svlačionicu i kojim su se razlozima rukovodili delegat, komesar za bezbjednost Partizana Živko Šljukić i trener Partizana Aleksandar Stanojević prilikom donođenja odluke u poluvremenu da teren prvo napuste igrači i rukovodstvo Crvene zvezde, a da potom to učine igrači i rukovodstvo Partizana?

- Da navede da li je od specijalnih kontrolora za bezbjednost - Slobodana Radosavljevića i Milovana Lapčevića - upozoren da na stadionu nije prisutan dovoljan broj redara.

- Da detalno opiše "nepristojno ponašanje", kako je u izvještaju naveo, trenera Partizana Aleksandra Stanojevića prema treneru Crvene zvezde Robertu Prosinečkom u 45. minutu utakmice.

- Da se izjasni zašto je u sredstvima javnog informisanja komentarisao sporne momente prije nego što je nadležni disciplinski organ donio odluku. Kada to bude učinio članovi Disciplinske komisije će odlučiti o eventualnom pokretanju disciplinskog postupka protiv njega.

Disciplinska komisija zatražila je takođe i dopunske izvještaje od specijalnih kontrolora za bezbjednost (Radosavljevića i Lapčevića), a u vezi sa konstatacijom da redarska služba nije imala dovoljan broj redara i da li su o tome obavijestili delegata Popovića.

Od četvrtog sudije Dragana Krstića zatražen je dopunski izvještaj o tome šta se dešavalo na terenu u 45. minutu utakmice, odnosno kad je počelo poluvrijeme, kao i da li je izvršio kontrolu lica na dodatnim tehničkim klupama obje ekipe. On treba da objasni i kako su se i odakle pojavila nepoznata i neslužbena lica u restriktivnom prostoru koji on kontroliše.

Krstić treba da navede i da li je bio bezbjedan prolaz ka svlačionicama za predstavnike obje ekipe u poluvremenu utakmice.

I sudijska trojka treba da se izjasni o tome.

Osim toga, disciplinci FSS su zatražili i izjavu od trenera Partizana Aleksandra Stanojevića, a kad je dobiju odlučiće da li će i protiv njega eventualno biti pokrenut disciplinski postupak.

Predsjednik Disciplinske komisije Slobodan Pajović poslije sjednice je rekao da će o pokrenutim postupcima odluka biti donesena na narednoj sjednici tog tijela, koja je zakazana za utorak, 6. decembar.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC