• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: Biće žestoko sredinom decembra

Šalke, Tvente, Anderleht, Lokomotiva iz Moskve, Sporting, Stouk i Atletik kolo prije kraja grupne faze Lige Evrope izborili narednu rundu.

 LE: Biće žestoko sredinom decembra Izvor: MONDO

U Moskvi punih sat vremena nije bilo golova, a onda su do kraja meča postignuta četiri - tri su dali fudbaleri Lokomotive, a jedan igrači Šturma iz Graca.

Majkon se prvi upisao u strijelce u 62. minutu, ali je samo dva minuta kasnije Kajnc izjednačio. Ipak, Sičev je sa "bijele tačke" vratio prednost Rusima, a pobjedu obezbijedio Glušakov par minuta prije kraja meča.

Lokomotiva je sa četvrtom pobjedom u Grupi L definitivno obezbijedila prolaz u narednu rundu. Anderleht je to učinio još ranije, a prvo mjesto potvrđeno je u Atini, gdje su Belgijanci slavili protiv AEK-a 2:1.

Klub iz Brisela je sa stoprocentnim učinkom u prethodnih pet kola. Šturm i AEK se u posljednjem kolu opraštaju od Lige Evrope za ovu sezonu.

AEK je u Larnaki bio bolji od Makabija iz Haife - 2:1 i vratio se u igru za prolazak u šesnaestinu finala. Kipranima je na ruku išao rezultat iz Gelzenkirhena, gdje je Šalke dominirao, ali je na kraju vrlo teško pobijedio Steauu - 2:1.

Bojan Šaranov čuvao je gol Makabija i svojom lošom intervencijom kumovao je drugom golu domaćina.

U posljednjem kolu Grupe J Šalke će gostovati u Izraelu, a AEK u Bukureštu. Samo je njamački predstavnik siguran u narednom krugu masovnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Tvente je golom u 88. minutu pobijedio Fulam 1:0. Holanđani su prošli dalje, a Englezi će strijpiti sve do posljednjeg kola, kada im u goste dolazi Odenze. Danci su poraženi na svom terenu od Visle (1:2) i nemaju više šansi za prolazak.

Poljaci moraju kod kuće da pobijede Tvente u posljednjem kolu, ali i da čekaju kiks Fulama.

U Grupi D Sporting je u Lisabonu završio posao protiv Ciriha - 2:0. Vrlo zanimlji dvoboj vodili su Vaslui i Lacio, ali se meč na kraju završio bez golova. Samo su Švajcarci ispali iz trke za šesnaestinu finala, dok Lacio i Vaslui sa istim brojem bodova dočekuju posljednje kolo, u kojem Rumuni putuju u Cirih, a "nebeskoplavi" dočekuju Sporting.

Stouk je dugo bio u minusu protiv Dinama iz Kijeva, ali je, ipak, osvojio bod pred svojim navijačima - 1:1. Ovaj bod Englezima je otvorio vrata druge faze. Vrlo blizu cilja je i Bešiktaš. Turci su u Tel Avivu pobijedili Makabi sa 3:2. Vodili su istanbulski crno-bijeli sa 2:0, ali su do pobjede stigli tek u sudijskoj nadoknadi zahvaljujući Kvarežmi, strijelcu trećeg gola. Bešiktaš ima tri boda više od kijevskog Dinama i remi u posljednjem kolu mu garantuje prolaz, a dalje može i u slučaju poraza.

Dinamo u posljednjem kolu igra sa Makabijem i potrebna mu je pobjeda sa što više golova razlike. Bašiktaš ima "plus četiri", dok su Ukrajinci na "nuli". Turci dočekuju Stouk u posljednjem kolu.

Zakuvalo se i u Grupi F.

Atletik je slavio protiv Slovana sa 2:1 i razriješio sve dileme oko prolaska. Salcburg je savladao PSŽ i sa istim brojem bodova dočekuje meč odluke. Austrijanci u šestom kolu putuju u Bratislavu, dok "sveci" dočekuju Atletik Bilbao.

Takmičenje po grupama u Ligi Evrope završava se 14. i 15. decembra.

REZULTATI GRUPA D - E - F - J - K - L:

Grupa D

Vaslui - Lacio 0:0
Sporting - Cirh 2:0 (1:0)

TABELA: Sporting 12, Vaslui 6, Lacio 6, Cirih 2.

Grupa E

Makabi Tel Aviv - Bešiktaš 2:3 (0:1)
Stouk - Dinamo Kijev 1:1 (0:1)

TABELA: Stouk 11, Bešiktaš 9, Dinamo Kijev 6, Makabi 1.

Grupa F

Atletik Bilbao - Slovan Bratislava 2:1 (1:1)
Salcburg - PSŽ 2:0 (1:0)

TABELA: Atletik Bilbao 13, Salcburg 7, PSŽ 7, Slovan 1

Grupa J

AEK Larnaka - Makabi Haifa 2:1 (1:0)
Šalke - Steaua 2:1 (1:1)

TABELA: Šalke 11, Makabi Haifa 6, Steaua 5, AEK Larnaka 5.

Grupa K

Tvente - Fulam 1:0 (0:0)
Odenze - Visla 1:2 (0:2)

TABELA: Tvente 13, Fulam 7, Visla 6, Odenze 3.

Grupa L

Lokomotiva - Šturm Grac 3:1 (0:0)
AEK Atina - Anderleht 1:2 (1:2)

TABELA: Anderleht 15, Lokomotiva 12, Šturm 3, AEK 0.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC