• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Radnički u Humskoj, Voša juri Zvezdu

Partizan poslije pobjede u "vječitom derbiju" dočekuje jedinu neporaženu ekipu prvenstva. Vojvodina favorit protiv Borca, Rad na Vračaru protiv Zvezde.

 JSL: Radnički u Humskoj, Voša juri Zvezdu Izvor: MONDO

Crno-bijeli su dva kola prije kraja polusezone osigurali jesenju titulu, ali žele da se tokom praznika griju makar na postojećih "plus sedam".

Na drugoj strani je Radnički 1923, koji je daleko najprijatnije iznenađenje Superlige. Kragujevčani nemaju poraz, ali je zanimljivo da imaju više remija (sedam), nego pobjeda (šest).

"Ne plašimo se nikoga, pa ni Partizana. Naravno, oni su bolji i sa pravom nose zvanje favorita. Za nas će ovo biti jedna od najlakših utakmica, jer nemamo mnogo toga da izgubimo, a možemo mnogo da dobijemo", rekao je za "Sport" iskusni Darko Spalević, najbolji strijelac JSL.

Radnički je posljednji poraz doživio prije više od sedam mjeseci - od niškog Sinđelića u okviru Prve lige Srbije - nakon čega je odigrao 23 ligaške utakmice u kojima ne zna za negativan ishod.

Najbliži porazu Kragujevčani su bili 1. oktobra na Marakani, kada je Predrag Živadinović u sudijskoj nadoknadi vremena izjednačio na 1:1.

Što se tiče Partizana, "mali Mančester siti" - kako su crno-bijele počeli da zovu nakon duhovite izjave Aleksandra Stanojevića - u JSL je nanizao 11 pobjeda i nema namjeru da se zaustavi.

U Humskoj 1 bilans je sedam mečeva, sedam trijumfa, gol-razlika 21:2!

Stanojević u subotu neće moći da računa na suspendovanog Rnića, a njegov kolega Slavenko Kuzeljević na povrijeđene Binića, Aleksića i Karamatića, međutim, nijedan od njih nije iz kruga "nezamjenjivih".

Crvena zvezda pokušaće da na terenu ugasi "vatru" koja se razbuktala u kancelarijama Marakane nakon novog poraza od Partizana.

Trener Robert Prosinečki poslije derbija je izjavio da sedam bodova zaostatka lako može da znači oproštaj od šampionskih ambicija. Jasno je šta bi tek značilo uvećanje minusa za ljutim rivalom...

Olakšavajuća okolnost po crveno-bijele je što će Rad u nedjelju neće ugostiti na svom stadionu na Banjici, već na Vračaru. Tom prilikom neće ga bodriti najvatrenije pristalice, nezadovoljne selidbom na stadion Obilića.

Prosinečki će vjerovatno morati da sklapa pobjednički mozaik bez dvije važne "kockice" - Kadua i Lija Adija, koji se žale na lakše povrede.

Gledajući Zvezdinu krizu, Vojvodina se "napalila" i sa četvrtog mjesta, na kojem se trenutno nalazi, želi čak do drugog!

Novosađani imaju jasnu računicu - pobjeda na Marakani u poslednjem kolu, uz remi Zvezde sa Radom. Tri boda u susretu sa posljednje plasiranim Borcem na Karađorđu se podrazumijevaju poslije uspjeha u susretima sa Smederevom (2:0) i BSK-om (4:0).

Trener Dejan Vukićević biće u prilici da izvede najjači sastav.

OFK Beograd (na Karaburmi ili pobjeđuje ili gubi, nema nijedan remi) dočekuje Novi Pazar, koji pored Metalca jedini nije osjetio slast pobjede na gostovanjima.

Jagodina bi trebalo da bude prejaka za Metalac, dok će Spartak protiv uzdrmanog BSK-a pokušati da veže dva trijumfa kod kuće, nakon što je protiv Javora prije 14 dana prekinuo tromjesečni "post".

U Ivanjici se sastaju Javor i Smederevo, ekipe koje se nalaze na lošem glasu zbog slabog napadačkog učinka. I jedni i drugi dali su samo po osam golova u dosadašnjih 13 kola!

PAROVI 14. KOLA:

subota

OFK Beograd - Novi Pazar 13.00
Jagodina - Metalac 13.00
Spartak Zlatibor voda - BSK 13.00
Javor - Smederevo 13.00
Partizan - Radnički 1923 15.00
Vojvodina - Borac 16.00

nedjelja

Rad - Crvena zvezda 13.00
Hajduk - Sloboda Point 13.00

TABELA: Partizan 36, Crvena zvezda 29, Radnički 1923 25, Vojvodina 24, Sloboda 22, Jagodina 19, Spartak 19, Hajduk 18, OFK Beograd 16, Rad 14, Javor 14, BSK 13, Smederevo 11, Novi Pazar 10, Borac 8, Metalac 4.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC