• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MEDIJA LIGA: MONDO preznojio šampiona!

Poraz MONDA od Partizana 1:7 u 6. kolu Medija lige, ali kakav otpor ekipe našeg portala! Strelac gola Nemanja Ristić. Navijačice nam okrenule leđa (ne, ne tako kako mislite)!

 MEDIJA LIGA: MONDO preznojio šampiona! Izvor: MONDO

Praznik fudbala u "Posko areni" na Carevoj ćupriji! Tražila se karta više za veliki derbi Honda Zlatne Medija lige između vodećeg Partizana i autsajdera MONDA

Rivalitet dve ekipe odavno je poznat. Iako je MONDO mali klub, sa mladom istorijom, na Topčiderskom brdu plašili su se ovog duela. Znali su da je rasterećeni rival - najteži rival. Jasno se vidjela zebnja u licima iskusnih fudbalera Partizana, koji su odigrali mnogo utakmica u karijerama. Najteže je igrati unaprijed dobijene mečeve!

MONDO nije imao šta da izgubi u ovom meču...I izgubili smo. Ali, po ko zna koji put pokazali smo da imamo potencijal, srce, timski duh...Mislili smo da imamo i navijače, ali su nam oni okrenuli leđa. A kleli smo se u njih!

Morali smo sami na favorita za osvajanje Honda Zlatne lige, morali smo sami na ekipu koja u svojim redovima ima dvojicu fudbalera koji su igrali na svjetskim prvenstvima (Mladen Krstajić i Albert Nađ), internacionalca Ljubišu Rankovića...I neizbježnog Mišu Tumbasa, čiji je glas (i ne samo glas) "cijepao" vazduh u "Posko areni".

Partizan.rs - MONDO 7:1 (4:0). Jedini strelac za ekipu našeg portala bio je Nemanja Ristić, poslije sjajnog prodora po desnoj strani i volšebnog udarca, koji je prevario golmana crno-bijelih.
Pokušali smo prije meča da izdejstvujemo dogovor: "Da na poluvremenu bude 0:0, a poslije neki prihvatljiv poraz". Nisu pristali crno-bijeli, mada je bilo onih kojima smo simpatični i koji su bili spremni na dogovor.

Na ruku nam nije išao ni rezultat našeg direktnog rivala u borbi za "fenjer". Tanjug je, naime, pobijedio TV Prvu. Kakav pritisak u glavama igrača MONDA!

Opet oslabljeni, bez nekolicine povrijeđenih igrača (pojedini, doduše, nisu došli iz samo njima znanih razloga), krenuli smo hrabro na rivala koji je u prethodnim kolima demonstrirao silu.

Držali smo se odlično do polovine prvog poluvremena, kada su ponovo ispoljene mane našeg tima. Odbrana je u nekim situacijama morala da reaguje čvršće, ali je dopuštala razigranom rivalu da pravi dar-mar.
Imao je i MONDO svoje šanse, ali nam je u glavama prevashodno bila misao: "Samo da se ponovo ne izblamiramo", što je, vjerovatno, uticalo na to da neke izgledne situacije ne pretvorimo u gol.

Poluvrijeme je završeno 4:0 u korist Partizana, mada smo jedan gol primili bukvalno u posljednjim trenucima prvog dijela igre. Pad koncetracije nas je skupo koštao i u nekim ranijim mečevima.

Ipak, i u drugom poluvremenu igrali smo čvrsto, greške smo sveli na minimum, tako da je dugo na semaforu stajalo 4:0. Do našeg gola, kada je Nemanja Ristić kao tane prošao po desnoj strani i zatresao mrežu. Kakvo slavlje Ristića, koji je skinuo majicu i podijelio radost sa klupom.

Za ovog momka karijera ide uzlaznom linijom, a poslije gola Partizanu slobodno može da bira u koji klub želi da ide!
Nepravedno je ne pomenuti kakav je njuh, kakav je osjećaj imao naš selektor Zoran Šćepanović koji minut prije toga. Ristić je bio na klupi, a selektor je više puta izgovorio rečenicu: "Nemanja ulaziš, daješ gol sigurno". Samo veliki majstori ove igre, samo njeni veliki poznavaoci imaju taj osjećaj. Ser Aleks Ferguson i naš selektor!

Povratnik na naš gol, poslije suspenzije, Ivan Kamatović ponovo je briljirao i imao je seriju čudesnih odbrana. Nije ni čudo što sumnogi skauti u "Posko areni" pitali: "Ko je ovaj 'mali'?". Saznali smo i da je moguće da će potpisati ugovor sa Partizanom do 2015. godine!

Imao je Partizan mnogo velikih prilika, ali imali smo ih i mi. To što lopta nije htjela u gol može se reći samo da nismo bili miljenici Fortune. Kapitenu MONDA Vujiću saigrači su poslije meča zamjerili da namjerno nije htio da zatrese mrežu Partizana, jer su ga vukle emocije, ali snimci pokazuju suprotno. Samo nesrećnim slučajem jedna "peta", jedan lucidan potez nije završio iza leđa golmana Partizana.

Puklo je u svlačionici MONDA poslije ovog duela, počele su podjele među igračima, klanovi...Uprava će morati da preduzme neke korake poslije svega!
Sve u svemu, očekivan poraz, ali sačuvali smo obraz!
Do kraja jesenjeg dijela sezone imamo težak raspored. Naredni protivnik nam je ekipa Crvene zvezde, a u posljednjem TV Vojvodine.

REZULTATI 6. KOLA:

Zvezda Srbija - Press 3:0 (1:0)

TV Prva - Tanjug 1:5 (0:2)

Ringier Kontal - Kurir 2:2 (2:1)

RT Vojvodina - APM Print 4:1 (2:0)

Partizan.rs - MONDO 7:1 (4:0)
/Marković 2, Ristić 2, Vjetrović 2, Ranković 1 - Ristić 1/

***Zahvaljujemo se Miroslavu Todoroviću i Partizanu na ustupljenim fotografijama.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC