• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Sjajni Krul, ali ubjedljiv Čelsi

Odlična partija holandskog golmana nije bila dovoljna ekipi Njukasla da osvoji bar bod protiv Čelsija - 0:3. Savladali su ga Drogba, Staridž i Kalu.

 PREMIJER: Sjajni Krul, ali ubjedljiv Čelsi Izvor: MONDO

Kakav meč na "Sports Dajrekt Areni", bivšem Sent Džejms parku! Pet pogođenih okvira gola, promašen jedanaesterac i tri gola u mreži do skoro nepobjedivog Njukasla.

A sve je počelo oštrim protestima domaćih zbog propusta glavnog sudije Majka Dina. Defanzivni vezista gostiju David Luiz zaustavio je u 5. minutu napadača gostiju Demba Bu kao posljednji igrač odbrane i za to dobio samo žuti karton.

Već u 13. minutu viđena su nova uzbuđenja, na drugom dijelu terena.

Defanzivac Njukasla Johan Kabaje nepropisno je zaustavio Danijela Staridža u svom šesnaestercu, a golman Tim Krul odbranjenim jedanaestercem nagovjestio sjajnu partiju.

Frank Lampard je šutirao u golmanov lijevi ugao, Krul ga je "pročitao" i proslijedio loptu do stative. Iskusnom vezisti je to bio četvrti promašeni penal u Premijer ligi (ukupno ih je izveo 39).

Raspoloženi golman je, nedugo zatim, odbranio je i zicer Danijelu Staridžu, koji je malo kasnije uzdrmao istu stativu holandskog golmana.

Krulu je, na drugoj strani, odgovorio Čeh odbranivši šut Demba Be. Okvir gola gostujućeg golmana takođe se uzdrmao.

Gol je postignut u 38. minutu, kada je iskusni Didije Drogba odlično reagovao na centaršut Huana Mate i doveo svoj tim u vođstvo.

Reprezenativac Obale Slonovače imao je sjajnu šansu i u drugom poluvremenu, a u 55. minutu je pogodio i prečku svog kola, poslije čega je Ramireš istrčao kontru, izašao sam pred Krula, koji je opet bio uspješniji.

Poslije uzbudljivog drugog dijela meča i novih sjajnih odbana Krola, konačan rezultat postavili su Salomon Kalu i Danijel Staridž, golovima u završnici meča.

Kalu je ponovo zatresao mrežu domaćih u 89. minutu, kada je neometan poslije nekoliko intervencija defanzivaca Njukasla postigao gol sa 16 metara.

Danijel Staridž je u 92. minutu poslije nove kontre gostiju predriblao dva igrača i precizno pogodio suprotan ugao Krolove mreže za konačnih 0:3.

Portugalski trener Andre Viljaš Boaš je pobjedom svog tima donekle smanjio tenziju u svlačionici poslije nešto slabijih rezultata. Čelsi u narednom periodu očekuje serija teških utakmica sa Valensijom, Mančester sitijem, Viganom i Totenhemom.

Reprezentativac Srbije Branislav Ivanović bio je u startnoj postavi londonskog tima.

Fudbaleri Mančester sitija nisu imali mnogo problema da na svom stadionu savladaju smušeni Norič. To su učinili efektno, sa pet golova u mreži nemoćnog Džona Rudija.

Ekipa Roberta Manćinija povećala je sa nova tri boda prednost u odnosu na gradskog rivala, koji je nešto kasnije ispratio Siti protiv Aston Vile u Birmingemu. Doduše, ne tako ubjedljivo, ali ostvario je pobjedu (1:0), a jedini gol postigao je Fil Džons u 20. minutu.

Nani je sjajno centrirao sa lijeve strane, a Džons je neometan sa sedam metara dobro reagovao nogom.

Utakmica na Vila Parku nije bila baš zanimljiva, a tokom prvog poluvremena najviše posla imale su ljekarske ekipe. Dvojica igrača doživjela su teže povrede, pa je zbog brojnih prekida prvi dio igre produžen čak osam minuta.

Već u sedmom minutu zamijenjen je Čičarito zbog povrede skočnog zloba poslije nezgodnog pada, a u finišu prvog poluvremena igru je poslije intervencije kod aut linije napustio domaći golman Šaj Given.

Vrijedan jubilej u porazu Aston Vile obilježio je napadač Emil Heski (ušao u drugom poluvremenu), jer mu je to bio 500. nastup u Premijer ligi.

Silan je u subotu bio Arsenal. Zahuktala ekipa Arsena Vengrera želi da što prije pobjedama nadomjesti loš početak sezone. U skladu sa tim, ubjedljivo su savladali pomirljivi Vigan i bar na veče preskočili Liverpul na tabeli.

Posebno su inspirisani bili fudbaleri Totenhema. Šestom uzastopnom prvenstvenom pobjedom na svom terenu oborili su klupski rekord star 21 godinu. Za taj jubilej dobro su im došli fudbaleri Boltona.

Meč je završen rezultatom 3:0 za ekipu Harija Rednapa, a strijelac prvog gola Garet Bejl posebno je emotivno proživiio taj trenutak poslije uvodnog minuta ćutanja zbog samubistva njegovog zemljaka i selektora Gerija Spida.

Napadač Blekburna Ajegbeni Jakubu postigao je četiri pogotka u pobjjedi svog tima nad Svonsijem. Reprezentativac Srbije Radosav Petrović nije ulazio u igru.

Rezultati 14. kola:

subota

Njukasl - Čelsi 0:3 (0:1)
/ Drogba 38, Kalu 89, Staridž/

Blekburn - Svonsi 4:2
/Jakubu 20, 45, 57, 82 p - Lita 35, Mur 66/

Mančester siti - Norič 5:1 (1:0)
/Aguero 32, Nasri 51, Ture 68, Baloteli 88, Džonson 90 - Morison 81/

Kvins Park Rendžers - VBA 1:1 (1:0)
/Helguson 20 - Long 81/

Totenhem - Bolton 3:0 (1:0)
/Bejl 7, Lenon 50, Defo 61/

Vigan - Arsenal 0:4 (0:2)
/Arteta 28, Vermalen 29, Žervinjo 61, Van Persi 79/

Aston Vila - Mančester junajted 0:1 (0:1)
/Džons 20/

nedjelja

Everton - Stouk 16.00
Vulverhempton - Sanderlend 17.00

ponedjeljak
Fulam - Liverpul 21.00

TABELA: Mančester siti 38, Mančester junajted 33, Totenhem (-1) 31, Čelsi 28, Arsenal 26, Njukasl 26, Liverpul (-1) 23, Aston Vila 16, Everton (-2) 16, Norič 16, KPR 16....

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC